به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، خورش اسفناج گردو دامغانی یه خورش اصیل ایرانی بسیار مقوی و خوشمزه هست. از جمله خواص شگفت انگیز گردو این هست که گردو یه منبع غنی از چربیهای سالم مثل امگا ۳، پروتئین و فیبر هست. علاوه بر خورش اسفناج گردو که در این مطلب میخوام طرز تهیه اون رو بهتون آموزش بدم، گردو پایه اصلی خورش فسنجان مجلسی هم هست. از طرف یگه سبزی پر خاصیت اسفناج هم سرشار از ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز برای بدن هست و تاثیر چشمگیری در سلامت پوست و مو داره. با این همه خواصی که برای گردو و اسفناج گفتم پس خورش اسفناج گردو یه کلکسیون کامل از ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز برای بدن ماست. پیشنهاد میکنم این خورش پر خاصیت رو حتماً درست کنین و کودکان خود رو هم به خوردن این خورش ترغیب کنین.
مواد لازم:
گوشت گوسفندی ۴۰۰ گرم
اسفناج ۱ کیلوگرم
سیر ۲ حبه
پیاز ۱ عدد
گردو ۲/۳ پیمانه
روغن به میزان لازم
نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین به میزان لازم
رب گوجه فرنگی به میزان لازم
زعفران به میزان لازم
بیشتربخوانید
طرز تهیه:
برای درست کردن خورش اسفناج گردو، ابتدا اسفناجها را پاک کنید و خوب بشویید و بگذارید خشک شوند. سپس در اندازههای متوسط خرد کنید و کناری بگذارید.
پیاز را پوست بکنید و به صورت ریز خرد کنید و یا رنده ریز کنید.
سیرها را نیز پوست بکنید و رنده کنید.
زعفران را هم دم کنید.
گوشت را به صورت قطعات مکعبی برش بزنید و کناری بگذارید.
گردوها را نیز آسیاب کنید تا خوب له شوند.
یک قابلمه متوسط را روی شعله گاز بگذارید. سپس مقداری روغن داخل آن بریزید تا داغ شود. حالا پیازها را داخل قابلمه بریزید و تفت بدهید تا نرم و شفاف شوند. سیرها را نیز به پیازها اضافه کنید و تفت دهید. سپس مقداری زردچوبه نیز به مخلوط سیر و پیاز اضافه کنید و باز هم تفت دهید تا زردچوبه رنگ باز کند.
در مرحله بعد گوشتها را نیز به پیاز اضافه کنید و تا زمانی که گوشتها تغییر رنگ دهند تفت دهید. حالا رب خانگی را هم اضافه کنید و ابتدا رب را تفت دهید تا خامی رب گرفته شود و رنگ باز کند و بعد با گوشت و پیاز مخلوط کنید. مقداری آب به مواد اضافه کنید و اجازه دهید تا آب به جوش بیاید.
ابتدا در یک ماهیتابه کمی گردوها را تفت دهید تا چربی خود را بیشتر پس دهد. سپس گردو را به مواد گوشتی در حال پخت اضافه کنید و کمی با هم مخلوط کنید.
در این مرحله اول در یک ماهیتابه متوسط کمی اسفناجها را تفت دهید تا سبک شوند. سپس اسفناج را نیز به خورش اضافه کنید.
در آخر پخت زعفران دم کرده، نمک، فلفل و دارچین را نیز به خورش اسفناج و گردو اضافه کنید و طعم خورش را بنابر ذائقه خود تنظیم کنید. سپس اجازه دهید خورش برای حدود دو ساعت بپزد و جا بیفتد. در کنار پلوی ساده یا پلوی زعفرانی میل کنید.
نکات کلیدی:
– اندازه مواد اولیه که در دستور خورش اسفناج گردو آمده است، تقریبی هستند در صورت تمایل میتوانید مقدار مواد اولیه را تغییر دهید.
– در صورت تمایل، به جای رب گوجه فرنگی، میتوانید از رب انار استفاده کنید و بنابر ذائقه خود با افزودن آبغوره یا شکر طعم خورش را تنظیم کنید.
– خورش اسفناج گردو را علاوه بر گوشت قرمز با گوشت مرغ نیز میتوانید درست کنید.
– اگر دوست داشتید میتوانید آلو خورشتی را نیز به خورش اضافه کنید. توجه داشته باشید که باید آلوها را از قبل کمی خیس کنید.
– علاوه بر اسفناج، از سبزیهای معطری مانند گشنیز نیز، در صورت تمایل میتوانید در خورش اسفناج گردو استفاده کنید.
– در مرحله سوم درست کردن خورش اسفناج گردو، پس تفت دادن گردو، میتوانید مقداری آب به آن اضافه کنید و به صورت جداگانه آن را بپزید.
منبع: ایران کوک
انتهای پیام/
خیلی خوشمزه میشه بچه های من عاشق گردو اسفناح هستندگردوها که نیم پز شد اسفناج سرخ شده رو
بریزید با رب انار وکم دارچین
لطفا از خودتون خورش من درآوردی چاپ نکنین. کلی وقت میذاریم با دقت میخونیم آخر میبینیم ترکیب دو تا خورش با هم دیگه اس. خب ساده بنویسین خورش فسنجان رو با خورش آلو اسفناج قاطی کنید و بخورید چون خواص زیادی داره.
من درست کردم یه بار با جاش ریختم تو زباله هیچی همون سبزی نمیشه