کارشناسان بیماری‌های عفونی دانشگاه هنگ کنگ موش‌های صحرایی را منشأ جدید هپاتیت در انسان می‌دانند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از CNN، در سال ۲۰۱۸ کارشناسان بیماری‌های عفونی دانشگاه هنگ کنگ با یک بیمار غیرمعمول روبرو شدند.

این بیمار که مردی ۵۶ ساله بود، عمل جراحی پیوند کبد انجام داده بود و کبد او بدون هیچ دلیل مشخصی عملکرد غیر طبیعی داشت.

نتایج آزمایشات بر روی این بیماری مشخص کرد که سیستم ایمنی بدن وی در حال پاسخ به هپاتیت E است، اما کارشناسان نتوانستند ویروس انسانی یعنی ویروس هپاتیت  (HEV)  را در خون وی پیدا کنند.

هپاتیت E چیست؟

هپاتیت E یک بیماری کبدی است که می‌تواند باعث تب، زردی صورت و التهاب کبد در فرد آلوده شود. ویروس در چهار نوع وجود دارد که در حیوانات مختلف ظاهر می‌شود، در آن زمان تنها یکی از این چهار نوع هپاتیت در انسان شناسایی شده بود.

زمانی که جواب تست هپاتیت E این مرد منفی شد، محققان دوباره آزمایشی را طراحی کردند که منجر به شناسایی هپاتیت ای موش صحرایی (Rat HEV) شد.

یک میکروبیولوژیست و محقق دانشگاه هنگ کنگ که این بیماری را کشف کرد، گفت: بتازگی با ویروسی مواجه شدیم که نشان می‌دهد موش‌های خیابانی می‌توانند ناقل آن به انسان باشند.

از زمان انجام اولین تحقیق، تست هپاتیت E موش های صحرایی در ۱۰ هنگ کنگی دیگر مثبت شده است.

این میکروبیولوژیست گفت: نتیجه آزمایش یک فرد ۶۱ ساله با عملکرد غیرطبیعی کبد به بیماری هپاتیت E در تاریخ ۳۰ آوریل مثبت شد، ممکن است صد‌ها نفر از افراد مبتلا به این عارضه هنوز شناسایی نشده باشند.

او ادامه داد: در خانه این بیمار، هیچ فضله موشی پیدا نشده است و هیچ کدام از اعضای خانواده او نشانه مشابهی نداشته‌اند و این مرد هم اخیراً به هیچ سفری نرفته است.

هپاتیت موش صحرایی

چگونگی انتقال هپاتیت از موش صحرایی به انسان مشخص نیست

او افزود: انتقال این نوع از هپاتیت از طریق موش صحرایی در هنگ کنگ را می‌دانیم و از انسان‌ها آزمایش می‌گیریم و مشخص می‌شود که کدام یک مبتلا به این ویروس هستند، اما نمی‌دانیم که موش‌های خیابانی چگونه انسان‌ها را آلوده می‌کنند.

با گذشت ۲ سال از کشف بیماری هپاتیت E، هنوز هیچکس نمی‌داند چگونه موش‌های صحرایی انسان را به این بیماری آلوده می‌کنند، دانشمندان درباره انتقال این بیماری از موش به انسان دو نظریه دارند، ممکن است مانند آنچه در مورد گونه انسانی هپاتیت رخ می دهد، بیماران آب آلوده ای را مصرف کرده باشند، یا آنکه با چیز آلوده ای تماس داشتند.

مرکز حفاظت از سلامتی هنگ کنگ در بیانیه‌ای در تاریخ ۳۰ آوریل، اعلام کرد که بر اساس اطلاعات اپیدمیولوژیکی موجود، منبع و مسیر عفونت را نمی‌توان تعیین کرد.

دانشمندان در حال آزمایش جمعیت موش‌های صحرایی در سطح شهر هستند تا قبل از انتقال آن به انسان‌ها سعی کنند این بیماری را شناسایی کنند، آن‌ها نمی‌دانند دوره نهفتگی این بیماری چه مدت طول می‌کشد.

دانشمندان در حال تلاش برای پیدا کردن دارویی برای هپاتیت E موش صحرایی (Rat HEV) هستند، زیرا دارویی که برای درمان هپاتیت E  استفاده می‌شود، در بیماران مبتلا به هپاتیت موش صحرایی نتایج متفاوتی دارد.

هپاتیت چیست؟

هپاتیت، التهاب کبد است. التهاب باعث درد و تورم خواهد شد. عوامل ایجاد کنندهٔ هپاتیت متعدد هستند. هپاتیت عمدتاً توسط یکی از ۶ ویروس هپاتیتی (E,D,C,B,A یا G) ایجاد می‌شود. 

هپاتیت

چگونه هپاتیت، کبد را تحت تا ٔثیر قرار می‌دهد؟

کبد، ضایعات موجود در خون شما را متلاشی می‌کند. زمانی که کبد ملتهب می‌شود، وظیفه خود را در پاکسازی خون، به خوبی انجام نمی‌دهد. یکی از ضایعات خونی، بیلی روبین نام دارد که در صورتی که کبد به درستی کار نکند شروع به افزایش در خون و بافتها می‌کند، در نتیجه پوست شخص مبتلا به هپاتیت به رنگ زرد پرتقالی در می آید. این حالت، یرقان نامیده می‌شود. بیلی روبین و مابقی ضایعات باعث خارش، تهوع، تب و بدن درد می‌شوند.


بیشتر بخوانید:

همه آنچه که درباره هپاتیت باید بدانید

اجرای برنامه کشوری حذف هپاتیت C/ افراد باید مراقب رفتارهای پرخطر باشند

یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در کشور مبتلا به هپاتیت B هستند

چند درصد مردم ایران درگیر هپاتیت هستند؟

بیماری مزمن که با تشخیص به موقع، شکست می‌خورد +علائم و راهکار‌های درمانی هپاتیت


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار