به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در گذشته یکی از هنرهای زنان ایرانی درست کردن چای دو رنگ بود که کم کم به مرور زمان کمرنگ شد و امروزه در مواردی خاص و یا در خانوادههایی اصیل به چشم میخورد. روش درست کردن چای دو رنگ ساده است، ولی کمی نیاز به صبر و حوصله و دقت دارد.
چای دم کرده نصف استکان
آب جوش نصف استکان
قند ۴-۶ حبه
چای دورنگ بیشتر در استکانهای کمر باریک صرف میشد. استکانهای کمر باریکتان را آماده کنید و یک چای خوش رنگ دم کنید و آماده شوید برای درست کردن چای دو رنگ. ابتدا نصف استکان را آب جوش بریزید و چند حبه قند داخل استکان بیندازید و با قاشق چایخوری هم بزنید تا قند حل شود.
غلظت قند باید زیاد باشد تا حدی که به اشباع برسد. یعنی وقتی که قند میاندازید دیگر حل نشود و شیره مانند شود. سپس داخل یک کاسه چای خالص بریزید و با استفاده از یک قاشق یا ملاقه کوچک به آرامی و کم کم روی این شیره چای بریزید. میبینید که آب در پایین و چای در بالا قرار میگیرد. به همین سادگی.
اگر در اندازه زیاد میخواهید درست کنید، داخل یک قابلمه آب و شیره باید درست کنید. یعنی به تعداد و متناسب با استکانها آب داخل قابلمه بریزید و قند یا شکر را به آن اضافه کنید و بعد داخل تمام استکانها را تا نیمه با این شیره پر کنید و به آهستگی چای را به استکانها اضافه کنید. برای سادگی و سرعت کار هم میتوانید از یک یا دو نفر آدم خونسرد استفاده کنید.
این روش بیشتر مجلسی و تفننی و رسمی است و مزه و طعم چای در آن چندان مطرح نیست مخصوصا این چای شیرین است نه تلخ. به همین دلیل از آوردن این چای برای کسانی که عادت به نوشیدن چای داغ دارند خودداری کنید؛ و همچنین برای افرادی که چای شیرین دوست ندارند هرگز این چای را نیاورید.در تهیه چایی دورنگ به جای قند و شکر میتوانید از نبات هم استفاده کنید.
منبع: عصر ایران ۲
انتهای پیام/