فینگرفود‌ها نوعی از غذا‌ها هستند که به تازگی به منو‌های ایرانی اضافه شده اند، همه چیز را در این باره می‌توانید در اینجا بخوانید.

همه چیز درباره فینگر فود و انواع آنبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، فینگر فود (Finger food) در معنای لغوی یعنی غذای انگشتی و در واقع به غذا‌هایی گفته می‌شود که در ابعاد کوچک برای پیش غذا، میان وعده و .. استفاده می‌شوند. به دلیل سبک و روش آماده کردن و پخت فینگر فود، میتوان به راحتی آن را با دست خورد!

فینگر فود به عنوان یکی از شاخه‌های هنر آشپزی و با توجه به جذابیت‌هایی که برای نسل جدید دارد، برای بسیاری از علاقمندان به دنیای آشپزی تازگی داشته و تمایل به آموزش فینگر فود دارند.

خوراک انگشتی یا همان فینگر فود در مقابل غذا‌های مفصل قرار می‌گیرد که معمولاً برای خوردن آن‌ها نیاز به استفاده از چاقو، چنگال، قاشق و … می‌باشد.

فینگر (Finger) = انگشت

فود (Food) = غذا

finger food = غذای انگشتی

در برخی از فرهنگ‌ها، خوراک‌ها تقریباً همیشه با دست خورده می‌شوند. برای مثال غذا‌های اتیوپی در نان اینجرا پیچیده و خورده می‌شوند. در جنوب آسیا نیز خوردن غذا بیشتر با دست صورت می‌گیرد. بسیاری از غذا‌های خیابانی از نوع غذای دستی محسوب می‌شوند. در دنیای غرب، فینگر فود اغلب پیش غذا یا غذای اصلی است. قطعات کوچک گوشت، رول سوسیست، سوسیس سیخی، سیخ پنیر و زیتون، پای کیش، سمبوسه، ساندویچ و دیگر مواد غذایی مانند نان پیتا از فینگر فود‌ها هستند و علاوه بر این‌ها برگر، پیتزا، سوسیس، میوه و نان نیز از انواع خوراک‌های انگشتی محبوب هستند.

دسر‌ها مانند کلوچه، شیرینی و بستنی قیفی یا چوبی هم عمدتاً با دست خورده می‌شوند، ولی اغلب به عنوان فینگر فود محسوب نمی‌شوند. در بسیاری از کشور‌های غربی کسب و کار‌های غذایی وجود دارد که فینگر فود را برای رویداد‌هایی مانند عروسی، نامزدی، تولد و دیگر ن جشن‌ها فراهم می‌کنند. استفاده از فینگر فود در عروسی‌ها روند رو به رشدی داشته است چرا که ارزان‌تر هستند و منوی انعطاف پذیرتری دارند.

تاریخچه فینگرفود:

بسیاری افراد این نظر را دارند که فینگرفود‌ها از ابتدای آفرینش بشر وجود داشته‌اند. زیرا در آن زمان ابزاری برای خوردن غذا وجود نداشت و انسان‌ها مجبور بودند از دستان خود برای خوردن غذا استفاده کنند. اما ما در این مقاله می‌خواهیم ببینیم که فینگرفود به معنای امروزی چگونه شکل گرفته است؟

در سال ١٣١٩ که کافه‌ها در آمریکا رونق گرفتند، صاحبان کافه‌ها تصمیم گرفتند تا برای میان وعده غذا‌های ساده‌ای تهیه کنند که دشواری تهیه غذا‌های معمولی را نیز نداشته باشند. به همین دلیل اقدام به تهیه خوراکی‌هایی کردند که به راحتی با دست خورده می‌شد؛ و همینجا بود که فینگرفود‌ها به وجود آمدند. با گذشت زمان این غذا‌های خوشمزه در کشور‌های اروپایی نیز رواج پیدا کرده و حتی به عنوان غذای اصلی سرو می‌شدند.

کاناپه چیست؟

در فرانسه مردم به فینگرفود کاناپه می‌گویند. کاناپه به معنای یک جای راحت برای استراحت است. به طور معمول کاناپه از یک تکه نان نازک سرخ شده یا تست شده تشکیل شده که روی آن را با مواد مختلفی می‌توان پر کرد. به همین دلیل به این نوع غذا کاناپه می‌گویند. پس از گذشت زمان غذا‌های کوچکی که در مجالس سرو می‌شدند نام کاناپه را به خود گرفتند.

فینگر فود را می‌توان به عنوان پیش غذا یا حتی غذای اصلی در مهمانی‌ها سرو کرد؛ هرچند که بهتر است برای غذای اصلی از فینگر فود گرم و برای پیش غذا از فینگر فود سرد استفاده کنیم. از سینی فینگر فود برای پذیرایی در مراسمی مثل عروسی و نامزدی، تولدها، و سایر جشن‌ها می‌توان استفاده کرد. به عنوان مزیت دیگر پذیرایی با فینگر فود می‌توان به این اشاره کرد که اندازه کوچک این نوع غذا باعث می‌شود بتوانید در مهمانی‌ها با انتخاب ترکیب‌های مختلف طعم‌های زیادی را مزه کنید.

همان طور که گفتیم، یک نوع از فینگر فود به صورت سرد سرو می‌شود. معمولا برای تهیه سینی فینگر فود سرد نیازی به پخت و پز روی اجاق گاز نیست و بخش عمده‌ای از مواد این فینگر فود‌ها وابسته به سبزیجات و لبنیات است. همچنین، خوبی فینگر فود سرد این است که نیازی نیست حتما آن‌ها را قبل از آمدن مهمان‌ها آماده کنید، بلکه می‌توانید از شب قبل تهیه آن‌ها را تدارک ببینید و روز مهمانی از کار زیاد و آشپزی خسته و بدون انرژی نباشید. همچنین، نوع سرد فینگرفود به دلیل ماندگاری بیش‌تر و خوردن آسان تر، پر طرفدارتر و دارای کاربرد بیشتری در مهمانی ها، مجالس، و جشن تولد‌ها نسبت به نوع گرم فینگرفود است.

چه غذا‌هایی را می‌توان به شکل فینگر فود آماده کرد؟

از انواع فینگرفود‌ها می‌توان به مینی ساندویچ ها، انواع غذا‌های تهیه شده با نان تست، مینی سوسیس ها، و غذا‌های لقمه‌ای تهیه شده از خمیر یوفکا و پنیر اشاره کرد که ازجمله جذاب‌ترین انواع فینگرفود هستند و می‌توان گفت از جمله قدیمی‌ترین انواع آن نیز به شمار می‌آیند. امروزه انواع اسنک پیتزایی، اسنک مرغ، اسنک کالباس، اسنک گوشت، فینگرفود الویه، فینگر فود با تارت، فینگرفود با سوسیس و انواع ساندویج خوشمزه و کوچک در سینی‌های متنوع با تزئینات کنجد و جذاب در دسته فینگرفود‌ها جا گرفته اند.

انواع فینگر فود ایرانی:

-انواع کوکو‌ها (کوکو سیب زمینی، کوکو مرغ، کوکو سبزی و …)

-انواع غذا‌ها با بادمجان (بادمجان کبابی، کشک بادمجان، حلیم بادمجان، میرزا قاسمی)

-ته چین مرغ

-انواع و اقسام سوشی

-انواع و اقسام پاستا

-لقمه‌های الویه که جان میدهد برای کاناپه

-مرغ سوخاری

-همبرگر‌های کوچک با نان‌های ریز

-کوفته‌های ریز با نان

-انواع سالاد میوه در سیخ‌های چوبی

-انواع ساندویچ با نان تس یا معمولی (مثل ساندویچ سوسیس، کالباس، فلافل و …)

-انواع رول‌ها و کاناپه با نون و پنیر و سبزی یا انواع ماست چکیده و سبزیجات

-انواع پیتزا‌های انگشتی

-انواع غذا‌ها درون تخم مرغ آب پز یا دون قاچ خالی شده

فینگر فود‌ها به درد چه مهمانی‌هایی می‌خورند؟

میهمانی جشن تولد، میهمانی دوستانه، میهمانی‌های سلف سرویسی، پیش غذای یک میهمانی مجلل مانند عروسی، میهمانی یک مراسم عصرانه نامزدی، میهمانی‌های دانشجویی شلوغ، جشن فارق التحصیلی، مهمانی عقد کنان سبک، مهمانی جشن تکلیف، مولوی‌ها و جشن‌ها به مناسبت اعیاد، مهمانی حنابندان و پاتختی و مهمانی سالگرد ازدواج، منوی غذای یک مهد کودک، مهمانی‌ها و دورهمی‌های عصرانه، پذیرایی در سفر (مثل قطار و هواپیما و کشتی)

قابل‌توجه این است که فینگرفود اولین بار در کافه‌های آمریکا به چشم خورد و به‌مرور زمان با استقبال عظیمی از مردم روبرو شد از فینگرفود برای مهمانی‌های سلف‌سرویس و جشن‌های بزرگشان استفاده می‌کنند. در آمریکای شمالی و جنوبی به علت مصرف غذا‌های پرکالری از فینگرفود معمولاً به‌عنوان پیش‌غذا استفاده می‌کنند، همین‌طور معمولاً در کشور‌های اروپایی از فینگرفود به‌عنوان وعده غذایی استفاده می‌شود. از فینگرفود برای مهمانی‌های سلف‌سرویس و جشن‌های بزرگشان استفاده می‌کنند و همین‌طور در کشور‌های آسیایی هم به علت راحتی تهیه آن بسیار رواج پیداکرده.

زمان کافی برای تهیه فینگرفودها:

غذا‌های فینگرفودی می‌توان در صرفه‌جویی زمان به ما کمک کند به‌خصوص برای افرادیکه شاغل هستند و زمان کافی برای پخت غذا برای مهمان را ندارند فینگرفود‌های گرم معمولاً در ٢٢ زمان پخت می‌شود بهترین روش این است که در زمان اول مواد اولیه فینگرفود را آماده کنید مثل رولت مرغ و بعد از ورود مهمانان سینی‌های نیمه آماده فینگرفود را در فر بگذارید و فینگرفود‌ها را داغ سرو کنید، مدل دیگر فینگرفود‌ها سرد است مثل سالاد الویه که می‌توانید آن‌ها را در قالب یا بین نان‌های تست تزیین کنید و در یخچال نگه‌داری کنید دیگر نیاز به‌وقت گذاشتن گرم کردن را ندارد و به‌راحتی از یخچال در می‌آورید و سرو می‌کنید.

منبع: ویرگول

انتهای پیام/

برچسب ها: تغذیه ، آشپزی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
United States of America
مژده
۲۳:۲۴ ۱۷ شهريور ۱۳۹۹
مطالب بسیار مفیدی بود