نگاه ما به تاریخ و تمدن ایرانی موزه محور، نمایشی و غیر عملگرایانه است.

باشگاه خبرنگاران جوان - علیرضا زادبر در کانال شخصی خود در پیامرسان ایتا با انتشار ویدئویی از یک گردشگر که درحال نوشتن یادگاری روی دیوار یکی از بناهای تاریخی است نوشت:

معجزه دوربین و شبکه اجتماعی فقط افشاگری علیه قدرت سیاسی در جهان امروز نیست. دوربین و ثبت این تصاویر دلخراش باید قدرت اجتماعی و اخلاق جمعی جامعه را هم به نقد بکشاند.

نگاه ما به تاریخ و تمدن ایرانی موزه محور، نمایشی و غیر عملگرایانه است. گذشته‌ای داریم که آن را درست درک نکرده‌ایم، در کنار عدم فهم گذشته یک تاریخ توهمی و خیالی ساخته‌ایم. ما برتریم! ما قوم پیروزیم! ما متفاوتیم! تک‌تک این گزاره‌ها قابل نقد و رد است. ما فقط یاد گرفته‌ایم بدون آگاهی به یک چیز که نمی‌دانیم چیست و چقدر واقعیت دارد افتخار کنیم! مثل اینکه به موزه برویم، آثار تاریخی را ببینیم اما فهمی از آن عایدمان نشود.

منِ مسلمان، اگر اسلام بشناسم اما به دستورات اسلام عمل نکنم نتیجه می‌شود دینداری سطحی، غیرموثر و بدون نتیجه! من ایرانی، اگر حرف از تاریخ، فرهنگ و تمدن ایرانی بزنم، اگر در نمایش و ادا و اطوار به آن ببالم اما در ساحت عمل فردی، اجتماعی و زندگی جمعی اثری نداشته باشد چه سودی دارد؟

جامعه بی‌اندازه در حال نمایشی شدن و موزه‌ای شدن است، نمایش آگاهی!

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.