به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، تاکنون بیش از ۶۰ زن به فضا سفر کردهاند، اما هیچ کدام در زمان سفرشان، باردار نبودند و نتوانستند جاذبهی صفر و زایمان در هوا بصورت معلق را تجربه کنند؛ البته احتمال این وجود دارد که یک روزی انسانها در فضا صاحب فرزند شوند، البته برای بسیاری از افراد این سوال پیش میآید که چه اتفاقی رخ میدهد و نوزادان فضایی چه شمایلی دارند؟ افزون بر این زایمان بصورت معلق در فضا چه تفاوتی با زایمان در زمین خواهد داشت؟
یکی از تفاوتهای ملموس زمین و فضا، جاذبهی نزدیک به صفر محیط است. بدون شک برای به دنیا آمدن بچه، مادر نیازمند گرانش زمین خواهد بود، چرا که بدون این امر مهم، زایمان کار سختتری خواهد بود؛ همچنین، اگر روزی زنان بتوانند به طور دائم در فضای بیرون از زمین زندگی کنند، برخی از خطرات معمول دوران بارداری که در زمین تجربه میکنند، بزرگتر خواهد بود؛ چرا که بدون وجود گرانش زمین، زنان به مرور تراکم استخوانی خود را از دست خواهند داد.
دانشمندان بر این باورند که فضانوردان به ازای هر یک ماه ماندن در فضا، به مرور یک تا دو درصد از تراکم استخوانی خود را از دست میدهند. این موضوع به مراتب اهمیت بالایی در زایمان مادران دارد، زیرا استخوان لگن مادر به دلیل فشارهای ممتد در زمان ممکن است دچار شکستگی شود. به همین منظور پزشکان به برخی زنانی که استخوانهای شکنندهای دارند توصیه میکنند تا از زایمان طبیعی منصرف شوند؛ این توصیه به این معناست که ممکن است زایمان در فضا به روشهای دیگری انجام شود.
انتهای پیام/