به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از رویترز، دوازده کشور که بیشتر از اروپا هستند امروز نسبت به وضع حقوق بشر در عربستان سعودی از جمله مواردی مانند شکنجه، بازداشتهای غیرقانونی، محاکمههای ناعادلانه منتقدان شامل فعالان زن و روزنامهنگاران به شدت ابراز نگرانی کردند.
این دومین بیانیه مشترک شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو در شش ماه گذشته است که به انتقاد شدید از خاندان سلطنتی آل سعود میپردازد. ماه مارس نخستین بار بود که این شورا به انتقاد از عربستان سعودی پرداخت. این بیانیه را سالی منسفیلد، نماینده استرالیا قرائت کرد و نمایندگان انگلیس، کانادا، آلمان و پرو از جمله امضاکنندگان آن بودند.
دو ماه پیش نیز مجلس عیان انگلیس جلسهای برای بررسی نقض حقوق بشر در عربستان برگزار کرد. در این جلسه هلنا کندی، از اعضای مجلس اعیان انگلیس گفت: «گزارش گزارشگر سازمان ملل نشان میدهد که مسئولان عالی رتبه سعودی از جمله ولیعهد این کشور در قتل جمال خاشقجی دست داشته اند».
او افزود «سعودیها در سال جاری ۱۳۴ حکم اعدام را اجرا کردهاند. مقامات سعودی از مجازات اعدام به بهانه تروریسم برای خاموش کردن صدای مخالفان استفاده میکنند».
پیش از آن نیز نُه عضو دموکرات مجلس سنای آمریکا با ارسال نامهای به پادشاه سعودی به انتقاد از اوضاع حقوقبشر در این کشور پرداخته بودند. سناتورهای آمریکایی در آن نامه بسیار شدیداللحن از خاندان سعودی خواسته بودند هرچه زودتر زندانیان سیاسی بیگناه را آزاد کند و تهدید کرده بودند چنانچه آزادی فوری انجام نشود اقدامات معینی را علیه این کشور در نظر میگیرند.
مرگ خاشقجی، روزنامه نگار آمریکایی واشنتگن پست و از منتقدان بن سلمان، که در ماه اکتبر در کنسولگری عربستان در آنکارا به شیوهای وحشیانه به قتل رسید موجب نارضایتی فزاینده در آمریکا از وضعیت حقوق بشر عربستان شده است. از سوی دیگر تلفات غیرنظامیان در جنگ ائتلاف متجاوز سعودی علیه یمن سبب شده انتقاداتی به اقدامات خیرهسرانه آل سعود مطرح شود.
انتهای پیام/