سید محسن زهرایی، رئیس اداره بیماری های قابل پیشگیری با واکسن در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در زمینه تدوین سند حذف بیماری سرخک اظهار کرد: بیماری سرخک در منطقه مدیترانه شرقی بر اساس درخواست سازمان بهداشت جهانی باید تا سال ۲۰۲۰ در ۲۳ کشور عضو باید حذف شود و مطابق این درخواست کشورها تا سال ۲۰۲۰ اقدام به حذف بیماری سرخک کنند.
رئیس اداره بیماری های قابل پیشگیری با واکسن ادامه داد: حذف بیماری سرخک بدین معنی است که هیچ موردی از بیماری سرخک و ویروس ناشی از آن در کشورها اتفاق نیفتد و برای رسیدن به این هدف بزرگ کشورهای عضو مدیترانه شرقی از جمله ایران باید کارهای مراقبتی خود را ادامه دهند.
او ادامه داد: یکی از اقدامات مهم در خصوص حذف بیماری سرخک و سرخچه پوشش کامل واکسیناسیون جمعیت است که برای انجام این کار باید بالای ۹۵ درصد افراد کشور تحت پوشش واکسیناسیون بیماری سرخک قرار بگیرند و به افراد واجدالشرایط باید واکسن سرخک و سرخچه در دو نوبت تزریق شود.
بیشتر بخوانید: همه آنچه درباره واکسیناسیون کشوری فلج اطفال باید بدانید+ شرایط تزریق واکسن و شایعههای دروغین
زهراییبا اشاره به علائم سرخک در کودکان بیان کرد: برای حذف بیماری سرخک ما نیازمند نظام مراقبتی استاندارد در سراسر کشور هستیم تا موارد مشکوک به بیماری سرخک که معمولا با تب و دانههای قرمز رنگ ظاهر میشود؛ به خوبی و در تمام مناطق ایران شناسایی کنیم.
رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن تأکید کرد: با شناسایی موارد مشکوک به سرخک میتوانیم حذف این عارضه را در کشور به سازمان بهداشت جهانی اعلام کنیم.
او ادامه داد: سازمان بهداشت جهانی از کشورهای عضو مدیترانه شرقی درخواست کرده است که در صورت داشتن آمادگی مستندات خود را در خصوص حذف بیماری سرخک به این سازمان ارسال کنند و در همین زمینه مستنداتی در کشور برای اثبات حذف بیماری سرخک آماده شده و به تأیید کمیته کشوری رسیده است، ما اکنون سند حذف بیماری سرخک را به سازمان بهداشت جهانی ارسال کرده ایم و مستندات ایران در مرحله بررسی قرار دارد.
رئیس اداره بیماری های قابل پیشگیری با واکسنگفت: با توجه به پوشش بالای واکسیناسیون و انجام نظام مراقبتی استاندارد، ایران در مرحله حذف بیماری سرخک قرار دارد و با تأیید سازمان بهداشت جهانی کشورمان به حذف بیماری سرخک دست پیدا می کند.
زهرایی یادآوری کرد: مستندات حذف بیماری سرخک طی ۱۰ سال گذشته در دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور جمعآوری به کمیته کشوری بیماری سرخک ارسال شده است.
انتهای پیام /