به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، میخائیل بوگدانوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد مسکو در حال تدارک اقدامات متقابل به دنبال آزمایش موشکی آمریکا است.
واشنگتن دوم اوت به طور رسمی از پیمان نیروهای میانبرد هستهای - که شوروی سابق و آمریکا ۸ دسامبر ۱۹۸۷ امضا کرده بودند- خارج شد. این پیمان درباره موشکهای میانبرد (هزار تا پنج هزار کیلومتر) مستقر شده یا مستقر نشده در زمین و موشکهای کوتاه بردتر (۵۰۰ تا هزار کیلومتر) بود. آمریکا بارها روسیه را به نقض این پیمان متهم کرد، اما روسیه همه این اتهامات را به شدت رد کرد و در عوض از تبعیت نکردن آمریکا از این پیمان ابراز نارضایتی کرد. در پی خروج واشنگتن از پیمان مزبور، وزارت خارجه روسیه اعلام کرد این پیمان از تاریخ ۲ اوت از سوی آمریکا فسخ شده است.
آمریکا ۱۸ اوت یک موشک کروز را از زمین به صورت آزمایشی شلیک کرد. این نخستین بار پس از خروج آمریکا از پیمان نیروهای میانبرد هستهای بود که آمریکا موشک کروز آزمایش کرد. این موشک تا محدوده فراتر از ۵۰۰ کیلومتر -که در پیمان مزبور ممنوع بود- آزمایش شد.
شمار زیادی از مقامات آمریکایی از احتمال آزمایش یک موشک کروز مستقر در زمین در اواخر ماه اوت سخن میگفتند. پنتاگون اواسط ماه مارس اعلام کرد موشک تاماهاوک ممکن است تا محدوده حدود هزار کیلومتری شلیک شود.
وزارت دفاع آمریکا همچنین قصد دارد یک موشک بالستیک میانبرد مستقر در زمین را ماه نوامبر آزمایش کند. بنا بر اعلام این وزارتخانه، یک موشک کاملا جدید مشابه موشک پرشینگ II آزمایش خواهد شد. موشکهای پرشینگ II آمریکا سال ۱۹۹۱ به موجب پیمان نیروهای میانبرد هستهای ریشه کن شده بودند.
انتهای پیام/