ذبیح الله حسن زاده متخصص ارتوپد در گفت و گو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره بروز بیماری پاچنبری اظهار کرد: پاچنبری یک نوع بیماری مادرزادی است که پای فرد بیمار منحرف یا کج شده و شکل ظاهری طبیعی خود را از دست داده است.
وی گفت:مادران باردار میتوانند قبل از تولد نوزادشان با سونوگرافی از وجود این نوع بیماری آگاه شوند البته گاهی درمان این نوع عارضه با عمل جراحی سختی همراه خواهد بود.
سزاوار با اشاره به اینکه این نوع بیماری در پسرها شایعتر از دختران است؛ درباره علل بروز این نوع عارضه بیان کرد: در بعضی از خانوادهها اگر در یکی از اعضا این نوع عارضه وجود داشته باشد حتما فرزند آنها هم به این بیماری مبتلا میشود.
بیشتر بخوانید: چگونه در بدنسازی وزنهها را افزایش دهیم؟ +ورزشهای مناسب افزایش حجم عضلات
متخصص ارتوپد درباره علائم پاچنبری گفت: در پاچنبری، تاندونها در داخل پا کوتاه میشوند، استخوانها شکل غیر معمولی دارند و تاندون آچیلس تنگ میشود؛ در صورت عدم درمان، ممکن است به نظر برسد که فرد روی مچ پا یا دو طرف کف پایش ایستاده است. در واقع قوس بیشتری در پا دیده میشود و پاشنه به داخل منحرف خواهد شد حتی فرد هنگام پیاده روی احساس درد میکند.
وی درباره روشهای درمان این عارضه بیان کرد: برای درمان جراح سعی در تغییر صحیح شکل پا دارد تا در حالت ایستاده کف پا کاملاٌ روی زمین قرار گیرد، پا خوب حرکت کند و روی آن پینه نبندد و بیمار نیازی به پوشیدن کفشهای مخصوص نداشته باشد.
متخصص ارتوپد ادامه داد: درمان هرچه سریعتر بعد از زایمان باید شروع شود البته شدت بیماری هر اندازه باشد معمولاٌ درمان ابتدا با روشهای غیر جراحی شروع میشود و پزشک معالج پای بچه را با مانورهای بخصوصی و در وضعیتهای خاصی گچ خواهد گرفت.
انتهای پیام/
انتهای پیام/