
به گزارش خبرنگارحوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، به گواه آنچه در کتاب دائرةالمعارف اسلامی نوشته مینورسکی زیر کلمه سولدوز آمده است، غازانخان ناحیه سولدوز را در سال ۷۰۳ هجری قمری به امیر چوپان دادهاست البته شاید پیش خودتان فکر کنید مطلبی که درباره سولدوز گفته شد چه ارتباطی به نقده دارد. باید گفت: نقده تا سال ۱۳۴۶ شهر و شهرستان سولدوز نامیده میشد. این شهر در ۹۵ کیلومتری جنوبشرق ارومیه قرار گرفته است و یکی از شهرهای استان آذربایجان غربی به حساب میآید. دشت نقده در طول تاریخ محل زندگی اقوامی، چون آشوریها، مادها، مانناها و آذربایجانیها بوده است. مانناها حکومتی را در آذربایجان و جلگه جنوبی دریاچه ارومیه تشکیل داده و از قرن هشتم قبل از میلاد تا قرن ششم قبل از میلاد بر این سرزمین حکومت میکردهاند.
از روایت داستان این قوم که بگذریم سخن از نقده گفتن خوشتر است. هفتچشمه یکی از جاذبههای گردشگری شهر نقده به حساب میآید. این جاذبه گردشگری که در ۳ کیلومتری جنوب غربی شهر نقده و درقسمت شرقی سلطان یعقوب واقع شده، املاح معدنی به خصوصی دارد و اگر مروری به گذشته آن داشته باشیم متوجه میشویم که در گذشته طعم و مزه هر چشمه و آب جوشان هر هر کدام از آنها با دیگری متفاوت بود.
تپه حسنلو یکی دیگر از جاذبههای گردشگری شهر نقده است. این تپه در ۷ کیلومتری شهر نقده قرار گرفته است و یکی از تپههای باستانی کشورمان به حساب میآید. جام طلای حسنلو در این تپه کشف شد. این جام قدمتی ۳۲۰۰ ساله دارد و به احتمال زیاد نقش بسزایی در شکلگیری هنر دوره مادها داشته است. بر روی بدنه این جام، نقشهای بسیاری حک شدهاست که احتمالاً داستانی حماسی را روایت میکند.
جام طلای حسنلو هماکنون در موزه ایران باستان نگهداری میشود.
انتهای پیام/
کوردا هم هستن و خیلی باهم دوست و برادریم
یه شهر که کورد واذری توش میشینن یه شهر خیلی عالی
من که هیچ جای دنیارو با محل تولدم نقده عوض نمیکنم