در حاشیه پنجاه و پنجمین اجلاس مسئولان رادیو و تلویزیون‌های آسیا و اقیانوسیه (ای بی یو)، دکتر علی عسکری رئیس رسانه ملی با برخی مسئولان ترکمنستان دیدار و گفتگو کرد.

به گزارش حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در حاشیه پنجاه و پنجمین اجلاس مسئولان رادیو و تلویزیون‌های آسیا و اقیانوسیه (ای بی یو)، دکتر علی عسکری رئیس رسانه ملی با برخی مسئولان کشوری و فرهنگی ترکمنستان دیدار و گفتگو کرد.

رئیس سازمان صدا و سیما در دیدار با معاون رئیس جمهور ترکمنستان در امور فرهنگ و رسانه تاکید کرد: برای ساخت سریال‌های تلویزیونی مشترک آمادگی کامل داریم تا با محور "مشترکات فرهنگی"، تولیدات موثری داشته باشیم.

دکتر علی عسکری در دیدار خانم بهارگل عبدی وا به گنجینه اشتراکات فرهنگی دو کشور اشاره و تصریح کرد: چه شخصیت‌های بزرگی که ایرانی هستند و ترکمن هم هستند مثل ابوسعید ابوالخیر که در ایران شهرت فراوان دارد و مقبره اش هم اینجاست یا مختوم قلی خان که یکی از استوانه‌های هویتی ترکمنستان است و اشعار او آوازه فراوانی دارد و بسیار عمیق و متعالی است. این‌ها و صد‌ها نمونه دیگر مثل این‌ها می‌توانند دستمایه کار‌های فرهنگی و هنری مشترک بسیاری باشد.

رئیس رسانه ملی تولید فیلم‌های تلویزیونی، سینمایی و مستند را از دیگر راه‌های تقویت تعاملات فرهنگی دانست و تصریح کرد: صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا تجارب خود در همه زمینه‌ها از فنی گرفته تا تولید فیلم و سریال را در اختیار کشور دوست و همسایه ترکمنستان قرار دهد.

وی افزود: ما می‌توانیم در دانشگاه صدا و سیما هم برای نیروی انسانی شما دوره‌های کوتاه مدت و بلند مدت برگزار کنیم تا نیروی متخصص در همه زمینه‌ها داشته باشید.

رئیس سازمان صدا و سیما به جنگ رسانه‌ای نظام سلطه علیه فرهنگ منطقه اشاره و تاکید کرد: درست است که کار توسعه و تقویت اقتصاد مهم است، اما مهم‌تر از آن در شرایط کنونی کار فرهنگی و رسانه‌ای خوب و موثر است که قطعا با همکاری‌های منطقه‌ای و از سوی کشور‌های با فرهنگ مشترک به نتیجه خواهد رسید.

رئیس سازمان صدا و سیما در پایان از تلاش‌های خانم عبدی وا برای برگزاری موفق پنجاه و پنجمین نشست اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های آسیا و اقیانوسیه (ای بی یو) قدردانی کرد.

معاون رئیس جمهور ترکمنستان در امور فرهنگ و رسانه نیز در این دیدار با تشکر از پیشنهادات موثر دکتر علی عسکری گفت: ما در اینجا دانشکده فرهنگ و رسانه را داریم و می‌توانیم از میان دانشجویان، برگزیدگان را برای دوره‌های مختلف به دانشگاه صدا و سیمای ایران اعزام کنیم و این پیشنهاد بسیار خوبی است.

خانم بهارگل عبدی وا همکاری تنگاتنگ با جمهوری اسلامی ایران در زمینه فرهنگ و رسانه را مهم توصیف کرد و افزود: باید هرچه زودتر همکاری‌های مشترک در این زمینه را آغاز کنیم و برنامه ریزی دقیقی برای ترتیبات آن داشته باشیم.

وی سابقه تاریخی همکاری‌های دو کشور را بسیار عمیق خواند و تاکید کرد: زمینه‌های همکاری بسیار است و ما باید از آن‌ها به درستی استفاده کنیم.

********

رئیس سازمان صدا و سیما همچنین در دیدار با وزیر امورخارجه ترکمنستان با بیان اینکه همواره با ترکمنستان رابطه‌ای صمیمی داشته ایم و مردم دو کشور نیز همین احساس را دارند، گفت: مفاخر مشترک دو کشور سرمایه‌هایی برای گسترش بیش از پیش روابط اند و باید روی آن‌ها کار کرد.

دکتر علی عسکری در دیدار با رشید مردوف رابطه قدیمی دو کشور را گنجینه‌ای برای توسعه روابط دانست و افزود: ترکمنستان در مسیر توسعه و پیشرفت قرار دارد. ما از این موضوع بسیار خرسندیم و پیشرفت کشور دوست و همسایه مان را پیشرفت خود می‌دانیم و از هیچ کمکی در این مسیر دریغ نخواهیم کرد.

وی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد همچون همیشه تجارب خود را در اختیار ترکمنستان قرار دهد ، گفت: به عنوان مثال ما در صدا و سیما آمادگی داریم با کمک هم سریال، فیلم سینمایی و تلویزیونی و مستند به صورت مشترک تولید کنیم.

رئیس سازمان صدا و سیما بر ساخت مستندی مشترک برای معرفی بیشتر و بهتر جاده ابریشم تاکید و تصریح کرد: در زمینه تربیت نیروی انسانی متخصص هم دانشگاه صدا و سیما آماده است تا پذیرای دانشجویان ترکمنی به صورت تمام وقت یا دوره‌های عملی کوتاه مدت باشد.

وزیر خارجه ترکمنستان نیز با استقبال از پیشنهاد رئیس سازمان صدا و سیما به دانشجویان دانشگاه روابط بین الملل این کشور اشاره کرد و گفت: ما آماده ایم تا برگزیدگان این دانشگاه را برای دوره‌های کوتاه مدت به دانشگاه صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران بفرستیم تا آموزش ببینند.

رشید مردوف با بیان اینکه رئیس جمهور ترکمنستان همواره ایران را به عنوان الگویی در فیلم و سریال سازی مثال می‌زند، افزود: آقای بردی محمداف همواره می‌گوید از ایران یاد بگیرید که چگونه هنرمندانه و تاثیرگذار فیلم و سریال می‌سازد و به برنامه‌های سالم برای کودکان توجه دارد.

وزیر امور خارجه ترکمنستان توجه به حیا، عفاف و اخلاق را دستور رئیس جمهور این کشور به رادیو و تلویزیون دولتی این کشور خواند و تصریح کرد: ما تاکید ویژه‌ای بر حفظ هویت و فرهنگ ترکمنی داشته و داریم و آن را مهم می‌دانیم و این را از شما ایرانی‌ها یاد گرفته ایم.

رشید مردوف به روابط تاریخی دو کشور اشاره کرد و افزود: در طول ۲۷ بعد از استقلال ما جمهوری اسلامی ایران در همه زمینه‌ها به ما کمک کرده و همواره حامی ما بوده است و نخستین کشوری هم بود که استقلال ما را تبریک گفت.

وزیر خارجه ترکمنستان گفت: ما نخستین طرح‌های بزرگ مان درزمینه احداث خط لوله گاز، خط راه آهن و خطوط برق را با جمهوری اسلامی ایران آغاز کردیم و این رابطه همچنان ادامه دارد.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد دو کشور از ظرفیت موجود برای گسترش هر چه بیشتر روابط استفاده کنند.

*****

رئیس سازمان صدا و سیما در دیدار با وزیر ارتباطات ترکمنستان نیز با اشاره به اهمیت حوزه فنی و ساختار‌های ارتباطی تأکید کرد: صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران آماده است تا با تبادل تجربیات و دستاورد‌های مهم خود در این عرصه گام مهم و جدیدی در ارتباط با جمهوری ترکمنستان بردارد.

دکتر علی عسکری در دیدار با عوض اف وزیر ارتباطات ترکمنستان روابط تاریخی و صلح آمیز دو کشور را مهم ارزیابی کرد و افزود: با توجه به دانش بالایی که در بخش فیبر نوری ارتباطات زمینی و ماهواره‌ای داریم می‌توانیم تعاملات بسیار موثری با شما داشته باشیم و سازمان صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران با روی باز از شما استقبال می‌کند.

رئیس رسانه ملی ضمن بررسی توانمندی‌ها و ظرفیت‌های ارتباطاتی ترکمنستان راه‌های ارتقاء روابط را در این عرصه بسیار امیدوار کننده دانست.

بایرام عوض اف وزیر ارتباطات ترکمنستان نیز با اشاره به سابقه طولانی روابط در زمینه‌های فنی و ارتباطاتی با جمهوری اسلامی ایران افزود: نخستین خط فیبر نوری را در سال ۱۹۹۷ متخصصان جمهوری اسلامی ایران برای ما احداث کردند که از طریق آن آسیا و اروپا به هم متصل شدند و همچنین این روابط ادامه دارد.

وی با بیان اینکه بسیاری از مردم ترکمنستان دوست دارند از فیلم‌ها و سریال‌های ایرانی استفاده کنند گفت: ما با تمام توان حاضریم تا با گسترش همکاری در حوزه‌های فنی و ارتباطی این موقعیت را فراهم کنیم و امیدواریم طرف ایرانی هم در این زمینه به ما کمک کند.

وزیر ارتباطات ترکمنستان خواستار حضور شرکت‌های فنی و مهندسی حوزه ارتباطات جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه‌های ویژه این کشور شد و افزود: حضور شرکت‌های فناورانه ایرانی می‌تواند به انتقال تکنولوژی به شرکت‌ها و نیرو‌های ترکمنستانی کمک کند و سرمایه‌گذاری خوبی هم برای ایران باشد.

رئیس رسانه ملی هم در پایان از وزیر ارتباطات ترکمنستان دعوت کرد تا در پانزدهمین اجلاس بین المللی فناوری رسانه در تهران شرکت کند.

*****

روسای شبکه‌های NHK ژاپن و CCTV چین در دیدار با رئیس سازمان صدا و سیما بر گسترش روابط با رادیو و تلویزیون جمهوری اسلامی ایران تأکید کردند.

رئیس NHK ژاپن با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین اولویت‌های ما گسترش روابط با صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران است، افزود: امیدواریم این روابط به بهترین شکل ممکن گسترش یابد و بتوانیم از تجارب یکدیگر استفاده کنیم.

وی از رئیس سازمان صدا و سیما دعوت کرد تا در سفری به ژاپن از نزدیک با ظرفیت‌های این شبکه تلویزیونی آشنا شود.

رئیس رسانه ملی هم در این دیدار با تاکید بر اینکه صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تجربیات خود را در اختیار NHK قرار دهد، گفت: به لطف خدا و با تلاش مدیران و کارشناسان خود توانسته ایم به سطح قابل قبولی در حوزه نرم افزاری و سخت افزاری دست یابیم و می‌توانیم این تجربیات را در اختیار شما قرار دهیم و همچنین از ظرفیت‌های شما استفاده کنیم.

رئیس شبکه CCTV چین هم در دیداری جداگانه به توانایی این کشور در عرصه ارتباطات و فضای رسانه‌ای اشاره و تاکید کرد: ما می‌توانیم با گسترش همکاری‌ها در آینده نزدیک یک قدرت رسانه‌ای اثرگذار ایجاد کنیم و طراحی‌های ویژه‌ای داشته باشیم.

وی با تشریح ساختار رادیو و تلویزیون در چین افزود: از شما ریاست سازمان صدا و سیما جمهوری اسلامی دعوت می‌کنیم با سفر به چین از ظرفیت‌های مختلف ما دیدن کنید تا بتوانید برنامه‌های خبری بهتری برای همکاری مشترک داشته باشیم.

دکتر علی عسکری در این دیدار هم روابط با چین در عرصه رسانه‌ای را راهبردی و بسیار مهم خواند و گفت: ما باید بیش از گذشته به یکدیگر نزدیک شویم و با هم افزایی راه نفوذ رسانه‌های نظام سلطه را سد کنیم.

وی افزود: در شرایطی که جنگ روانی و رسانه‌ای در حوزه‌های مختلف سیاسی و اقتصادی از راهبرد‌های اصلی آمریکاست، باید در عرصه‌های رسانه با هوشیاری و تدبیر شرکت کرد و از ظرفیت‌های موجود بهره برد.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار