به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ فرنی حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، D ، K ، گروه ویتامینهای B مانند B۱ ، B۲ ، B۳ ، B۵ ، B۶ ، B۱۲ ، آهن، کربوهیدرات، پروتئین، پتاسیم، سدیم، منیزیم، منگنز، فولات، چربی، کلسیم، فیبر، فسفر، روی، سلنیوم، لاکتوز، اسیدآمینه تریپتوفان و آنتیاکسیدان است.
برای بررسی خواص فرنی و اینکه مصرف این دسر برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص فرنی اظهار کرد: این دسر ارزش غذایی بسیار بالایی دارد و موجب افزایش انرژی بدن میشود؛ فرنی برای نوزادان، کودکان، سالخوردگان و روزهداران بسیار مفید است.
وی با بیان اینکه فرنی بهترین و مقویترین غذای کمکی برای نوزادان پس از ۶ ماهگی است، گفت: این دسر نقش موثری در تقویت بنیه بدن و رشد نوزادان دارد؛ مادران بهتر است یک تکه موز له کرده را با فرنی ترکیب کنند سپس این مخلوط را به نوزادشان بدهند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: فرنی برای روزهداران و افرادی که دچار افت قند یا فشار خون به ویژه در روزهای طولانی سال میشوند بسیار مناسب است؛ این دسر به علت داشتن ویتامینهای A ، B ، C و املاح معدنی تاثیر چشمگیری در رشد و تقویت موها و سلامتی پوست دارد.
عظمایی تاکید کرد: کلسیم، فسفر، ویتامین D و منیزیم موجود در فرنی نقش موثری در محکم شدن استخوانهای بدن و دندانها دارند؛ این دسر از پوکی استخوان به ویژه در سالخوردگان جلوگیری میکند.
وی تصریح کرد: اگر فرنی با آرد جودوسر و عسل تهیه شود از بروز گرسنگی در طول روز جلوگیری میکند، ولی درصورتیکه در پخت این دسر از شکر، نشاسته، آرد گندم و کاکائو استفاده شود چاقی افراد را به همراه دارد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی با اشاره به اسیدآمینه تریپتوفان موجود در فرنی بیان کرد: این اسیدآمینه موجب ساخت هورمون سروتونین میشود؛ این هورمون شادی و نشاط را در افراد به وجود میآورد و افسردگی را هم از بین میبرد.
عظمایی یادآور شد: فرنی بهتر است جایگزین وعده غذایی در صبحانه، عصرانه یا افطاری شود؛ افراد نباید این دسر را پس از ناهار یا شام میل کنند، زیرا موجب مشکلات گوارشی و چاقی میشود.
شیر گاو چهار لیوان
آرد گندم یا برنج چهار قاشق غذاخوری
پودر سبوس برنج یک قاشق چایخوری
شیره انگور یا عسل پنج تا هشت قاشق غذاخوری
آب یک لیوان
گلاب ۲ تا سه قاشق غذاخوری
پودر دارچین، نارگیل، زعفران و خلال بادام و پسته به مقدار لازم
نخست شیر سرد را داخل قابلمه بریزید سپس آرد گندم یا برنج و آب را کمکم به آن اضافه کنید.
مواد را خوب هم بزنید تا به خوبی حل شوند.
قابلمه را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی اجاق گاز بگذارید تا مواد داخل آن به خوبی بپزند؛ در حین پختن، مواد را مرتب هم بزنید تا به هم نچسبند.
پس از این مدت، شعله گاز را خاموش و گلاب را به مواد درون قابلمه اضافه کنید.
زمانی که مواد داخل قابلمه ولرم شدند شیره انگور یا عسل را به آنها بیفزایید.
قابلمه را به مدت ۲ دقیقه روی اجاق گاز بگذارید مواد درون قابلمه را خوب هم بزنید تا قوام بیایند.
فرنی را داخل ظرفهای مناسب بکشید و با پودر دارچین، نارگیل، زعفران و خلال بادام و پسته روی آن را تزئین کنید.
انتهای پیام/