به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ قورمهسبزی یکی از غذاهای مورد علاقه ایرانیان است؛ این غذا حاوی ترکیباتی مانند آهن، روی، سلنیوم، منیزیم، کلسیم، فولات، فسفر، گوگرد و انواع ویتامینهای D ، C و گروه ویتامینهای B است.
برای بررسی خواص قورمهسبزی و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین نکاتی که هنگام طبخ خورشت قورمهسبزی باید به آنها توجه کنیم، اظهار کرد: افراد برای پخت این غذا باید از سبزیجات تازه یا خشکشده استفاده کنند، زیرا سبزیجات منجمد سرخ شده فاقد ارزش غذایی هستند.
وی درباره روشهای نادرست آمادهسازی سبزی بیان کرد: برخی از اشخاص پس از خرد کردن سبزی، آن را داخل آب ریخته سپس این آب را دور میریزند؛ این کار باعث میشود که مقداری از املاح سبزی به آب نفوذ پیدا کند، چون سبزیجات محلول در آب هستند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره روشهای نادرست طبخ سبزی افزود: گروهی از افراد هم سبزی خرد شده را آسیاب و در حرارت بالا با روغن سرخ میکنند سپس سبزی سرخ شده را در یخچال میگذارند تا منجمد شود، دوباره این سبزی را در حرارت بالا میپزند؛ این فرآیند موجب میشود که همه خواص سبزی از بین برود و تنها تفالهای از آن باقی بماند که هیچ ارزش غذایی ندارد.
عظمایی تاکید کرد: افراد در مراحل پخت قورمهسبزی میتوانند از گوشت مرغ یا قارچ هم استفاده کنند؛ قارچ جایگزین مناسبی برای گوشت قرمز در مبتلایان به غلظت خون است؛ این غذا بسیار مقوی و سنگین بوده بنابراین بهتر است در وعده ناهار میل شود.
وی گفت: قورمهسبزی به علت داشتن آهن و فولات برای افراد کمخون بسیار مناسب بوده ؛ این غذا سرشار از منیزیم است بنابراین نقش موثری در رفع گرفتگی عضلات دارد؛ قورمهسبزی بهتر است همراه با سبزی خوردن میل شود.
عظمایی درباره مناسبترین روغنها برای طبخ خورشت قورمهسبزی یادآور شد: افراد در تهیه این غذا باید روغنهای گیاهی مانند زیتون و کنجد استفاده کنند.
لوبیا قرمز، چیتی یا چشمبلبلی (البته بهتر است از لوبیا قرمز استفاده شود.) ۲۰۰ گرم
گوشت گوسفندی (مرغ یا قارچ) ۲۵۰ گرم
پیاز یک عدد
سبزی قورمه تازه (تره، جعفری، گشنیز، شنبلیله و اسفناج) مجموعاً یک کیلو یا ۲۵۰ گرم خشک شده
مغز لیموعمانی چهار عدد
روغن زیتون هشت قاشق غذاخوری
دارچین، زیره، زردچوبه، فلفل و نمک به مقدار لازم
آب به مقدار لازم
زعفران یک قاشق مرباخوری
زرشک پلویی به اندازه دلخواه برای تزئین برنج
روغن کنجد ۲ تا سه قاشق غذاخوری
نخست گوشت یا قارچ و پیاز خرد شده را با روغن کنجد تفت دهید تا نیمپز شوند؛ لوبیای خیس خورده را هم همراه با مقداری آب روی شعله گاز قرار دهید تا نیمپز شود.
لوبیای نیمپز شده را همراه با آب به گوشت و پیاز تفت داده شده اضافه کنید.
سبزی قورمه تازه را هم پس از پاک کردن به خوبی بشویید سپس آن را خرد و به سایر مواد اضافه کنید؛ البته میتوانید از سبزی خشک شده هم استفاده کنید.
مواد را روی شعله ملایم گاز بگذارید تا به خوبی بپزد.
نمک و ادویهجات را هم به سایر مواد بیفزایید.
مغز لیموعمانی، روغن زیتون و زعفران را هم به سایر مواد اضافه کنید.
روی برنج را با زعفران دَم کشیده و زرشک پلویی تفت داده شده تزئین کنید.
خورشت قورمه سبزی را همراه با برنج و سبزی خوردن میل کنید.
انتهای پیام/