به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ آش رژیمی حاوی انواع ویتامینهای A ، E ، D ، C ، K ، گروه ویتامینهای B مانند B۱ ، B۲، B۳ ، B۱۲، امگا ۳، فولات، پروتئین، سلنیوم، فسفر، منیزیم، گوگرد، پتاسیم، آهن و نشاسته است.
برای بررسی خواص آش رژیمی و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص آش رژیمی اظهار کرد: این آش برای مبتلایان به چربی و فشارخون بالا مفید است؛ آش رژیمی به علت داشتن کلسیم و آهن موجب استحکام استخوانها میشود.
وی با اشاره به آهن موجود در آش رژیمی بیان کرد: آهن موجود در این آش برای خونسازی مفید است و باعث رفع کمخونی میشود؛ مصرف آش رژیمی به ازدیاد شیر مادران شیرده کمک شایانی میکند.
بیشتر بخوانید: کنترل چربی خون بالا با گیاهان دارویی
عظمایی تاکید کرد: آش رژیمی به علت داشتن نخود مقوی مغز، معده، استخوانها و عضلات بدن است؛ فسفر موجود در این آش هم موجب تقویت سلولهای عصبی و مغزی میشود؛ آش رژیمی به علت ویتامینها و املاح معدنی مفیدی که دارد برای مبتلایان به اماس و افرادی که دچار مشکلاتی در غلاف میلین مغز هستند، مفید است؛ البته افرادی که دچار صرع هستند برای تهیه این غذا نباید از قارچ استفاده کنند، زیرا قارچ طبع سردی دارد.
وی یادآور شد: آش رژیمی برای طحال مفید است؛ مصرف این آش سبب افزایش قوای بدن در برابر بیماریها میشود.
لوبیا چیتی ۱۵۰ گرم
نخود ۱۰۰ گرم
گندم نصف لیوان
آبجوش سه لیوان
قارچ ۲۵۰ گرم
پیاز یک عدد
سیب زمینی یک عدد
سیر ۲ حبه
بیشتر بخوانید: غذایی مفید برای مقابله با چربی خون
گوجه فرنگی سه عدد
مغز لیموعمانی سه عدد
روغن زیتون پنج قاشق غذا خوری
روغن کنجد یک قاشق غذاخوری
نمک، زردچوبه، زیره سیاه، زنجبیل، دارچین و زعفران به مقدار لازم
-لوبیا چیتی، نخود و گندم را از قبل خیس کنید و بپزید.
-پیاز خرد شده را در روغن کنجد تفت دهید سپس گوجه فرنگی، سیر، سیب زمینی و قارچ خرد شده را به پیاز تفت داده شده اضافه کنید.
-لوبیا چیتی، نخود و گندم پخته شده را به همراه آبجوش به سایر مواد بیفزایید.
-لیموعمانی، روغن زیتون و ادویه جات را به مواد اضافه و صبر کنید تا آش در حرارت ملایم به خوبی بپزد.
این غذا بهتر است با سبزی خوردن یا پیاز میل شود.
انتهای پیام/