به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ سُماق درختچهای کوهستانی است که میوههای خوشهای دارد؛ از نظر طب قدیم طبع سماق سرد و خشک است؛ در این مطلب برخی از خواص سماق را بیان میکنیم.
میوههای سماق مُدر هستند و از آنها برای درمان اختلالات روده نیز استفاده میشود.
سماق تب را کاهش میدهد.
از سماق برای درمان آرتروز، مشکلات تنفسی مانند برونشیت، سرماخوردگی و آنفولانزا استفاده میشود.
جهت تسکین گلودرد جوشانده سماق را غرغره کنید.
برای درمان زخمها، برگ سماق را با بارهنگ بپزید و ضماد آن را بر روی زخم قرار دهید.
متیل گالیک اسید موجود در سماق با باکتری سالمونلا مبارزه میکند. مخلوط عصاره سماق با آب باکتریهای میوهها و سبزیجات را از بین میبرد و آنها را ضدعفونی میکند.
سماق برای مبتلایان به دیابت و چاقی مفرط مفید است.
سماق سرشار از ویتامین C و اسیدهای چرب امگا ۳ است و از بروز بیماریهای قلبی و عروقی جلوگیری میکند.
طبق تحقیقات صورت گرفته عصاره آبی سماق تکثیر ویروس هپاتیت B را مهار میکند. عفونت ویروسی هپاتیت B عوارضی همچون هپاتیت حاد و مزمن، سیروز و کارسینوما کبدی (HCC) را در فرد به همراه دارد.
شستن مو با دَمکرده سماق، مو را سیاه میکند.
جهت درمان لکههای سفید و قهوهای پوست، مخلوط پخته شده برگ، ریشه و ساقه سماق را بر روی لکهها قرار دهید.
کمپرس سماق، سوختگی و اگزما و ترک پوست را التیام میدهد.
کمپرس سماق و جوش شیرین در درمان کهیر موثر است.
سماق اشتها را تحریک و از خونریزی معده جلوگیری میکند.
از سماق پودر شده برای رفع حالت تهوع استفاده میشود.
سماق اسهال خونی را درمان میکند.
یک تا ۲ قاشق غذاخوری سماق پودر شده را در آب جوش بریزید و بگذارید به خوبی دَم بکشد. بهتر است کمی نبات سفید خرد شده نیز به آن اضافه کنید تا طبع سرد آن اصلاح شود.
مصرف سماق تازه باعث مسمومیت میشود بنابراین افراد باید سماق خشک شده را استفاده کنند.
طبع سماق سرد است بنابراین برای افراد سردمزاج مناسب نیست؛ این اشخاص باید سماق را با گیاهانی که مزاج گرم دارند، مصرف کنند.
استفاده بیش از حد سماق میتواند مسمومیتزا باشد.
انتهای پیام/