به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج؛ خواندن نماز باران وقتی مستحب است که نهرها خشک شوند و باران و آسمان از ریختن باران بخل بورزد.
کیفیت آن همچون کیفیت نماز عید 2رکعت است که به جماعت برگزار می شود و فردی خواندنش نیز به امید آنکه مستحب باشد، اشکالی ندارد.
در نماز باران بعد از حمد و سوره رکعت اول پنج بار تکبیر می گوید و بعد از هرتکبیر قنوت می گیرد و در رکعت دوم بعد از حمد وسوره چهار تکبیر و بعد از هر تکبیر یک قنوت انجام می دهد و در قنوت های نماز باران هر دعائی که بخواند کافی است.
البته بهتر آن است که قنوتها مشتمل بر طلب باران باشد از خدای رحمان طلب کند که عطوفت و رحمتش را شامل مردم بسازد و درهای آسمان را برحمت و باران خود بگشاید و قبل از دعاء در هر قنوت نخست بر محمد صلی الله علیه وآله و آل او علیهم الصلوة و السلام درود بفرستد.
کاهش محسوس بارندگی و تشدید خشکسالی ها در یک دهه اخیر موجب نگرانی کشاورزان، مردم و مسئولان در استان کهگیلویه وبویراحمد شده است.
کهگیلویه وبویراحمد که روزگاری میانگین بارش سالانه در آن به بالای 700 میلیمتر می رسید و حدود 10 درصد آبهای جاری کشور را در خود جای می داد هم اینک میانگین بارش در برخی مناطق آن حتی با گذشت 117روز از سال زراعی جاری کمتر از 60میلی متر گزارش شده است.
کارشناس هواشناسی کهگیلویه وبویراحمد با اشاره به کاهش حدود 40درصدی بارش در استان در سال زراعی جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ، گفت: شهر دهدشت مرکز شهرستان گرمسیری کهگیلویه با منفی 83میلیمتر بیشترین میزان کاهش بارندگی سال زراعی جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته را داراست.
به گفته ولی بهره مند در سال زراعی جاری تاکنون نیز حدود 83میلیمتر در دهدشت باران باریده که میانگین بلند مدت بارش در این منطقه نیز491 میلیمتر بوده است.
وی گفت: میزان کاهش بارندگی در سال زراعی جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته در شهرهای یاسوج، سی سخت، دوگنبدان، لیکک و منطقه امام زاده جعفر به ترتیب 61، 75، 41، 13و 33میلیمتر است.
بهره مند میزان بارندگی سال زراعی در این شهرها را نیز به ترتیب 78، 89، 57، 115 و 52 میلیمتر را ذکر کرد.
وی گفت: میزان بارندگی بلند مدت در این مناطق نیز به ترتیب 804، 686، 430، 385 و 423میلیمتر بوده است.
انتهای پیام/غ