باشگاه خبرنگاران جوان؛ سیده مریم پیروزان_ سید حمزه محققزاده در اولین جلسه مدیریت وضعیت تنش آبی در دهدشت اظهار کرد: با توجه به ریزش نزولات جوی در سال گذشته و امسال، پیشبینی میشود در تابستان به لحاظ توزیع آب مشکلاتی داشته باشیم.
فرماندار شهرستان کهگیلویه مشکلات شبکه آبی این شهرستان را یادآور شد و بیان کرد: اصلاح و توسعه شبکه آبی دهدشت از مهمترین دغدغهها در این حوزه است.
وی با بیان اینکه روزانه شکستگی لوله در سطح شهر داریم گفت: دهدشت نیازمند افزایش بار آبی است.
محققزاده خاطرنشان کرد: مخزن پنجم از فاز اول چهارشهر با اعتبار ۴۰ میلیاردتومان را متصل کردیم، این مخزن ۷۲ ساعت آب شهر را تامین میکند اما خیابانهای اصلی شهر باید لولهها جایگزین شوند تا پاسخگوی شهروندان بود.
وی با بیان اینکه در دیشموک و قلعهرئیسی عمده مشکلاتی وجود دارد خواستار ورود به این مسئله شد و افزود: ارتقاء ایستگاه دمدره از ملزومات آب دهدشت و سوق است.
اعتبارات میزان کار را مشخص میکند
عیسی شهامت معاون امور عمرانی استاندار کهگیلویه وبویراحمد نیز در این جلسه اظهار کرد: در چهارچوب اعتبارات و ظرفیتها کار کنیم که تابستان به مردم سخت نگذرد.
معاون استاندار کهگیلویه وبویراحمد با بیان اینکه نواقص زیاد و اعتبارات محدود است گفت: مدیران تصمیمگیر، قرار نیست غافل از اینکه چقدر اعتبار داریم به مشکلات رسیدگی کنیم.
وی افزود: مشکلات تامین و توزیع آب را بررسی کنیم و ببینیم با این وضعیت منابع آب چه تدابیری بیندیشیم.
۹۰۰ خانوار لندهای محروم از یک تانکر آبرسانی
سید محمد تقوی فرماندار لنده نیز در این جلسه با بیان اینکه ۱۳ الکتروپمپ در حال فعالیت داریم گفت: شهرستان لنده بین شهرستانهای استان با تنش آبی بالا مواجه است.
وی افزود: در یک ماه اخیر الکتروپمپ موگرمون سوخت و از ۳۹ روستا، ۱۵ روستا با قطع آب مواجه شدند.
تقوی با بیان اینکه مشکل انتقال آب داریم تصریح کرد: حوزه امور عشایر با یک تانکر اداره میشود.
وی خاطرنشان کرد: ایستگاه پمپاژ آبرزگه با مشکلات عدیده مواجه است اگر فکری نشود تابستان امسال مشکلات زیادی به همراه خواهیم داشت.
فرماندار لنده گفت: نیازمند هشت کیلومتر اصلاح شبکه جهت فرسودگی و ترکیدگی لوله در سطح شهرستان هستیم.
تقوی یادآور شد که ۹۰۰ خانوار در ارتفاع کوه سیاه داریم و هیچ تانکری برای آبرسانی به روستاهایی ممکن است آب قطع شود نداریم، خواستار تدابیر لازم در این راستا هستیم.
داریوش پاداش فرماندار چرام نیز در این جلسه گفت: با تدابیر اندیشیده شده تاکنون کمبود آب در این شهرستان نداشتیم.
پاداش افزود: بیشتر مشکل را در حوزه امور عشایر داریم که مدیرکل هم در جلسه حضور ندارند، تنها یک ماشین حمل آب داریم که آن هم از رده خارج است.
وی با بیان اینکه امسال بدترین تنش آبی را داشتیم گفت: این در حالی است هر جا برویم کشت هندوانه پنج برابر شده است، ارزش آب بیشتر از کاشت هندوانه است و کشاورزان واقعی هم اینکار را انجام نمیدهند و توسط افراد سودبر انجام میشود.
ممنوع شدن کشتهای آببر
آرش مصلح مدیرکل آب منطقهای کهگیلویه وبویراحمد در ادامه این جلسه از کاهش ۴۷درصدی کاهش آب خبر داد و گفت: این کاهش بر ذخایر آبی تاثیر منفی دارد.
وی افزود: کشت برنج در اراضی زیر چاهها ممنوع است، چرا که چاه مربوط به مالک نیست.
مصلح خاطرنشان کرد: همچنین کشتهای آببر در جاهایی که تنش آبی وجود دارد ممنوع است.
به گفته مصلح مخزن ۲۰ هزار لیتری دهدشت در روزهای آینده آبگیری میشود و جوابگوی ۷۲ ساعت مردم دهدشت خواهد بود.