به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج؛ رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به کمبود آب و شناسایی زمین های شیبدار استان برای ایجاد باغخشکسالیها گفت: سیاست دولت بهره وری از زمینهای شیبدار برای توسعه تولیدات کشاورزی است.
گوهرگانی افزود: تشویق کشاورزان به اجرای کشتهای جایگزین مانند گل محمدی، بادام و انگور دیم که نیاز به آبیاری ندارند از راهبردهای جهاد کشاورزی در شرایط کم آبی است.
وی حفر گودال و پرداخت یارانه حداقل ۵۰ درصد تأمین نهالهای شرایط با منطقه محل احداث باغ را از جمله حمایتهای پیش بینی شده دولت برای توسعه باغ در زمینهای شیبدار ذکر کرد.
جعفر گوهرگانی از آمادگی جهاد کشاورزی برای پرداخت تسهیلات آبیاری قطرهای با پرداخت ۸۵ درصد بلاعوض و ۱۵ درصد سهم آورده در راستای صرفه جویی در مصرف آب و افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی خبر داد.
وی با اشاره به اینکه در دولت یازدهم پنج هزار هکتار باغ در زمینهای شیبدارکهگیلویه وبویراحمد ایجاد شده است ادامه داد: در هر هکتار از زمینهای شیبدار برای یک نفر اشتغالزایی ایجاد میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد سطح باغستانهای استان را ۴۲ هزار هکتار اعلام کرد و گفت: گرفتن تخصیص آب از رودخانهها و سدهای مخزنی از موفقیتهای مهم دولت برای رونق تولیدات کشاورزی است.
وی به اجرای ۲۰ طرح پمپاژ آب کشاورزی، احداث و راه اندازی چند سردخانه به ظرفیت پنج هزار تن در چهار ساله گذشته در استان اشاره کرد وگفت: سالیانه ۲۸۰ هزار تن انواع محصول باغی در کهگیلویه و بویراحمد تولید می شود که ۱۰۰ هزار تن آن محصول سیب است.
وی تثبیت فرهنگ ذخیره سازی میوه در سردخانهها و عرضه بهموقع آن به بازار را از جمله راهکاری افزایش درآمد باغداران اعلام کرد و افزود: باغداران برای تبدیل دسترنج خود به پول آن را به دلالان میفروشند که این امر موجب کاهش قیمت محصول میشود.
گوهرگانی اضافه کرد: ایجاد واحدهای بسته بندی و فرآوری میوه از راهکارهای حمایت از باغداران کهگیلویه و بویراحمد است که نیازمند وجود سرمایه گذار بخش خصوصی است.
انتهای پیام/د