
باشگاه خبرنگاران جوان - زینب خوش اندیش علیاصغر قلیپور صبح امروز (چهارشنبه) در نشست رسانهای ترویج فرهنگ احسان و نیکوکاری اظهار داشت: در ماه مبارک رمضان طرحهای متعددی از جمله اطعام مهدوی، طرح اکرام، جمعآوری زکات فطریه و کفارات با مشارکت گسترده مردم و همراهی رسانهها بهویژه صداوسیمای استان اجرا شد.
وی افزود: در حوزه اطعام مهدوی سه برنامه شامل اطعام ساده، توزیع غذای گرم و بستههای معیشتی اجرا شد. در این طرح بیش از ۱۵۰ هزار نوبت اطعام ساده به ارزش یکهزار و سی میلیارد ریال، بالغ بر ۲۶۰ هزار پرس غذای گرم به ارزش سههزار و هفتصد میلیارد ریال و همچنین ۹ هزار و ۲۰۰ بسته معیشتی به ارزش ۹۷۰ میلیارد ریال میان نیازمندان توزیع شد. میزان توزیع نسبت به سال گذشته از نظر تعداد ۴۹ درصد افزایش داشته است.
قلیپور ادامه داد: در طرح اکرام، تعداد فرزندان تحت حمایت در استان هفتهزار و ۸۵۱ نفر شامل ۴۹۲ یتیم و پنجهزار و ۳۵۹ محسنین است. در ایام ماه رمضان، ۱۶۰ پایگاه در مساجد، حسینیهها و محلهای برگزاری نماز عید فطر دایر شد که از این طریق دوهزار و ۳۸۳ حامی جدید ثبتنام کردند و سههزار و ۴۲۰ فرزند معنوی تحت پوشش قرار گرفتند. این طرح محدود به ماه رمضان نیست و به صورت مستمر ادامه دارد.
وی به مسیرهای ساده مشارکت در طرح اکرام اشاره کرد و گفت: مراجعه حضوری به ادارات کمیته امداد در سراسر استان، ثبتنام در سایت ekram.emdad.ir و یا ارسال عدد ۰۷۴ به شماره ۳۰۰۰۳۳۳۳ از روشهای پیوستن به این طرح هستند.
مدیرکل کمیته امداد استان با بیان اینکه ۵۰۰ پایگاه جمعآوری زکات فطریه در سطح استان فعال شد، افزود: از این تعداد، ۳۰۰ پایگاه مربوط به کمیته امداد و ۲۰۰ پایگاه مربوط به مراکز نیکوکاری، موسسات خیریه، بهزیستی و سایر مراکز مجاز بود. میزان زکات فطریه و کفارات جمعآوریشده در این پایگاهها تاکنون به ۱۰ میلیارد ریال رسیده که نسبت به سال گذشته سه برابر رشد داشته است.
وی بیان کرد: در مناطق روستایی نیز با هماهنگی شوراهای زکات و دهیاران، رقمی معادل سیوهشتهزار میلیارد ریال زکات فطریه و کفارات جمعآوری و همانجا بین نیازمندان توزیع شد.
قلیپور از استفاده خلاقانه از کارتخوان نانواییها برای جمعآوری فطریه و کفارات به عنوان اقدامی نوآورانه یاد کرد و گفت: با وجود اینکه تا یک روز قبل از عید فطر استان ما آخرین استان در آمادهسازی این طرح بود، اما با برگزاری جلسات فشرده با اصناف، خوشبختانه به درآمد ۱۵ میلیارد ریال معادل یکمیلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان رسیدیم و رتبه اول کشور در این زمینه به استان ما اختصاص یافت.
وی با تأکید بر نقش محوری صداوسیمای مرکز استان در تحقق این موفقیتها گفت: هر جا رادیو خودرو را روشن میکردیم، پیامهای اطلاعرسانی و تبلیغی از طریق صداوسیما پخش میشد. صداوسیما قبل از شروع رسمی برخی طرحها، جرقه اولیه را زد و بهحق نقش اول را در این عرصه داشت.
قلیپور همچنین از آغاز پویش جدیدی به نام هر ایرانی یک صندوق صدقه الکترونیکی خبر داد و گفت : صداوسیمای مرکز استان پیش از کمیته امداد آغازکننده این پویش بود. شرکت در این طرح از طریق ارسال عدد ۳ به شماره ۳۰۰۰۳۳۷۴ امکانپذیر است .
مدیرکل کمیته امداد استان در پایان با تشکر ویژه از دکتر گنجی مدیرکل صداوسیمای مرکز استان، خبرنگاران، اصحاب رسانه و همراهی مردم، خواستار همراهی بیشتر در فضای مجازی برای تبلیغ و ترویج پویش هر ایرانی یک صندوق صدقه شد و گفت: با توجه به آغاز سال جدید، انتظار داریم این پویش در صدر فعالیتهای رسانهای قرار گیرد تا از سایر استانها عقب نمانیم.