وی گفت: استفاده از نوشیدنیهای خیلی شیرین حتی از نوع خانگی، در طول شب زندهداری به علت افزایش قند، فشار خون و احتمال بروز گرسنگی و پر اشتهایی کاذب به هیچ عنوان توصیه نمیشوند.
دبیریان با تاکید بر اینکه کشمش و خرما نیز بهترین جایگزین زولبیا و بامیه هستند، افزود: افراد علتقه مند به مصرف شیرینیهای پرکالری فقط میتوانند یک عدد بامیه کوچک آن هم حین افطار میل کنند.
وی ادامه داد: در صورت مصرف بامیه افراد باید توجه کنند که رنگ این خوراکی فاقد مواد مغذی باید طبیعی و طلایی رنگ باشد، زیرا بامیههای قهوهای حاصل طبخ در روغنهای سوخته و چندین بار مصرف هستند.
این دکتری تخصصی کنترل کیفیت و بهداشت مواد غذایی همچنین تصریح کرد نباید در مصرف شیر و خرما نیز زیادهروی شود، زیرا شیر بطور طبیعی دارای قند است و خرما نیز قند بالایی دارد و بنابراین مصرف بیش از دو الی سه عدد خرما با شیر بین افطار تا سحری توصیه نمیشود.
رییس کمیته صنایع غذایی انجمن مدیریت کیفیت ایران در ادامه با تاکید بر استفاده از ظروف یکبار مصرف گیاهی، گفت: در صورت توزیع سحری و یا افطاری بصورت غذا و یا میوه، باید این مواد خوراکی در ظروف استاندارد مقاوم به گرما و یا ظروف گیاهی سرو شوند.
دبیریان تصریح کرد: روزهداران برای انجام احیا در شبهای قدر بهتر است با معده سبک در این مراسم شرکت کنند.
رییس
کمیته صنایع غذایی انجمن مدیریت کیفیت ایران یادآور شد: شیرهای فلهای به هیچ عنوان نباید در نذورات جایگزین شیرهای کارخانهای و استریل شوند، مساله مهمی که همه مسئولین نظام سلامت نسبت به آن تاکید جدی دارند.