به گزارش مجله سرگرمی باشگاه خبرنگاران جوان؛ هویج یکی از بهترین سبزیجاتی است که سرشار از ویتامینهایی مانند A،B،C و E و همچنین آنتیاکسیدانها و مواد معدنی است.
هویج کم کالری است به طوری که هر 100 گرم از آن 33 کیلوکالری دارد و میتوان آن را به صورت خام، آب پز یا بخارپز شده مصرف کرد.
اسیدفولیک، فیبرها و منیزیم موجود در هویج و همچنین بتاکاروتن آن، جوانی را تضمین میکنند. این ترکیبات به کبد در تولید ویتامین A مورد نیاز کمک میکنند و حتماً میدانید این ویتامین در سلامت پوست، تقویت استخوانها و همچنین تقویت دستگاه ایمنی بدن نقش دارد.
این ویتامین همچنین از فعالیت رادیکالهای آزاد ناشی از مصرف دخانیات، آلودگی هوا، استرس و غیره پیشگیری میکند. باید بگوییم که هویج خطر بروز بیماریهای دژنراتیو و گردش خون نامناسب را کاهش میدهد. اگر موارد ذکر شده برای قانع کردنتان کافی نیست بهتر است بدانید که بتاکاروتن موجود در آن با برخی از انواع سرطانها مانند سرطان ریه، دهان و یا سینه مقابله میکند.
اگر دچار مشکلات مربوط به دستگاه گوارش شدهاید هویج خام بخورید. ویتامین A موجود در این ماده غذایی از غشاهای سلولی معده و رودهها مراقبت و آنها را مرمت میکند. مصرف هویج برای افرادی که از مشکلاتی مانند اسید زیاد معده، اسهال، یبوست، سوءهاضمه، ورم معده و زخمهای معده رنج میبرند نیز توصیه میشود.
مصرف منظم هویج به خصوص در افرادی که از سندرم روده تحریک پذیر، دیورتیکولوز یا بیماری کرون رنج میبرند کمک میکند تا رودهها در وضعیت بهتری باشند. مصرف هویج به صورت آب پز یا بخارپز باعث تسکین مخاط گوارشی میشود. این ماده غذایی همچنین به کنترل دفع کمک کرده و از بروز بواسیر پیشگیری میکند.
ویتامین A موجود در هویج برای خانمهای باردار و شیرده و همچنین برای جنین و نوزاد مفید است. هویج به ساخت سلولهای جدید در بدن کمک میکند و حاوی آنتی اکسیدانها، کلسیم و اسیدفولیک است. در دوره بارداری مادرها باید روزانه بین 2 تا 3 عدد هویج مصرف کنند تا نیازهای بدنشان تأمین شود.
علاوه بر این زمانی که کودکان به سن مصرف غذای جامد میرسند لازم است که هویج آب پز به برنامه غذاییشان افزوده شود. این ماده غذایی برای کودکانی که دچار مشکلات گوارشی یا رودهای هستند مفید است چون باعث بهبود سلامت معده شده و به ساخت گلبولهای قرمز کمک میکند.
دیابتیها از مصرف هویج خام به دلیل کربوهیدرات آن خودداری میکنند. توجه داشته باشید که این کربوهیدراتها بدون افزایش قند خون به آرامی جذب بدن میشوند. البته یادتان باشد که شاخص گلیسمی هویج پخته شده بیشتر است و مصرف آن چندان توصیه نمیشود. علاوه بر این هویج باعث بهبود جریان خون و سلامت چشمها میشود که هر دو از عوارض بیماری دیابت محسوب میشوند.
همچنان پای ویتامین A و بتاکاروتنها در میان است. چون این دو آنتی اکسیدان باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشوند. توصیه می کنیم در صورت سرماخوردگی و آنفلوانزا از مصرف پوره یا سالاد هویج غافل نشوید. میزان بالای ویتامین A در هویج به معنای داشتن سیستم ایمنی سالم است چون این ماده غذایی به تولید سلولهای دفاعی کمک کرده و با ویروسها و باکتریها مقابله میکند.
هویج تمام کثیفیهایی که زیر پوست جمع میشود را جذب میکند. بنابراین توصیه میشود هویج را در برنامه غذاییتان بگنجانید و علاوه بر این از آن برای تهیه ماسک نیز استفاده کنید. استفاده موضعی از هویج برای ترمیم آفتاب سوختگی یا سوختگیهای دیگر، زخم و اگزما مؤثر است.
هویج همچنین در مقابله با اثرات ناشی از اشعههای ماورای بنفش مؤثر عمل میکند. میتوانید هویج را رنده کرده و به صورت ماسک به مدت نیم ساعت روی پوستتان قرار دهید تا چین و چروکهایتان کمتر شده و پوستتان جوانتر و شادابتر شود.
هویج برای سلامت مغزتان نیز مفید است چون میزان قابل توجهی فسفر و پتاسیم دارد. این دو ترکیب مفید باعث احیای عصبها شده و از اثرات استرس پیشگیری میکند. اگر اخیراً متوجه ضعف حافظهتان شدهاید و تصور میکنید همه چیز از ذهنتان میپرد هویج را در برنامه غذاییتان بگنجانید.
دیگر فواید هویج
هر چه از خواص هویج گفته شود حق مطلب ادا نمیشود.
بدانید که هویج باعث تقویت ناخنها و موهایتان میشود.
این سبزی نارنجی رنگ باعث تقویت قلب و پیشگیری از تشکیل پلاک در رگها میشود.
میتوانید برای کاهش ورم بدن از هویج استفاده کنید چون خواص ادرارآوری دارد.
هویج برای سلامت دندانها و لثههایتان نیز مفید است و اجازه نمیدهد دهانتان به لانه باکتری تبدیل شود.
هویج اشتها را تحریک میکند بنابراین برای افراد کم اشتها فوق العاده است.
منبع:تبیان
انتهای پیام/