یکی از مقامات دیپلماتیک ارشد آمریکا اعلام کرد وزیر خارجه این کشور به تلاش‌هایش برای حصول توافق هسته‌ای با ایران افتخار می کند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ پایگاه اینترنتی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه متن پرسش و پاسخ یکی از مقامات ارشد این وزارتخانه را در میان گروهی از افراد در هیروشیمای ژاپن منتشر کرد که در بخشی از این جلسه پرسش و پاسخ، او در مورد توافق هسته ای ایران گفته است: جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا، به شکل توجیه پذیری به تلاش هایش در زمینه حصول توافق هسته ای با ایران افتخار می کند. 

این مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا که نامش در پایگاه اینترنتی فاش نشده و به همراه جان کری برای شرکت در نشست جی-7 در هیروشیمای ژاپن به سر می برد درباره حضور کری در هیروشیما و ادای احترام او به قربانیان حمله اتمی آمریکا، گفت: «او این کار را با حسن نیت و در چهارچوب تلاش های طولانی مدت خود برای مقابله با تکثیر سلاح های هسته ای و همچنین جلوگیری از آنها انجام می دهد. جان کری، وزیر خارجه آمریکا، به شکل توجیه پذیری به تلاش هایش در زمینه حصول توافق هسته ای با ایران افتخار می کند، ‌توافقی که خطر هسته ای شدن ایران را که آشکار و نزدیک بود از بین برد؛ جان کری به طور مستمر در تلاش بوده است تا راهی برای خروج از بن بست ایجاد شده بدست کره شمالی برای رسیدن به توافقی مشابه پیدا کند.»

وی در پاسخ به این پرسش که چرا آمریکا به خاطر استفاده از سلاح های هسته ای عذرخواهی نمی کند، جواب داد: هر کسی  که خسارت غیرقابل باور بمب اتمی را دیده باشد به نتیجه ای جز این نخواهد رسید که سلاح های هسته ای دیگر هرگز نباید مورد استفاده قرار گیرند. آمریکا به عنوان تنها کشوری که تا کنون از سلاح هسته ای استفاده کرده است، احساس مسئولیت می کند که در مسیر خلع سلاح جهانی تلاش کند و در عین حال، مانع تکثیر آنها شود و دسترسی به مواد شکافت پذیر را از افراد و گروه هایی که قصد دارند از آن استفاده کنند سلب نماید. 

این مقام آمریکایی افزود: ‌زیرا یکی از اهداف جان کری منع تکثیر سلاح های هسته ای و زدودن این نوع سلاح های هسته ای است. او حامی پرشور تعهد اوباما برای ایجاد دنیایی عاری سلاح های هسته ای است و در نتیجه آمدنش به هیروشیما در چهارچوب نشست جی-7 هم به وظیفه ما مربوط می شود و هم به سیاست آمریکا. 

سؤال دیگری که از این مقام آمریکایی پرسیده شده این بود که جان کری در مورد خلاص شدن دنیا از سلاح های هسته ای سخن می گوید و سپس در جای دیگری می گوید که گاهی به این سلاح ها نیاز دارید؛ این مسئله را نمی توان از بحث منع تکثیر و ثبات راهبردی جدا کرد. آیا به ما کمک می کنید بدانیم منظور او چیست؟

این مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا در پاسخ گفت: خب، اکنون این خطر وجود دارد که من در حوزه ای که چندان تخصص ندارم وارد شوم؛ تخصص اصلی من بیشتر در مورد مسائل منطقه است تا مسئله هسته ای - ولی، حتی بر کسی مانند من نیز آشکار است که ظرفیت گسترده بازدارندگی (هسته ای) آمریکا باعث ایجاد ثبات و امنیت نه تنها برای متحدان ما بلکه برای کل منطقه می شود. بنابراین، تمرکز اصلی ما بر مدیریت ذخایر مواد موشکی شکافت پذیر و ایجاد موانع مهم - اگر نگوییم غیرقابل نفوذ - بر سر راه تکثیر سلاح های هسته ای و همچنین مبارزه با کسانی که به دنبال تهیه یا ساخت ظرفیت های هسته ای هستند برای دنیا ضرورت و فوریت دارد. این، رابطه ای با حاصل جمع صفر و با هدف محو کردن سلاح های هسته ای نیست، بنابراین من پاسخ وزیر خارجه را اینگونه تفسیر می کنم.

او همچنین در پاسخ به این سوال که آیا جان کری هنگام سخنرانی از آنچه که 70 سال پیش اتفاق افتاد ابراز پشیمانی یا ابراز ناراحتی می کند یا خیر و آیا او به خاطر استفاده از سلاح های هسته ای عذرخواهی می کند یا خیر گفت: خب، اگر سوال شما این است که آیا وزیر خارجه آمریکا - و همه آمریکایی ها و همه ژاپنی ها - از آن حوادث ناگوار سرشار از ناراحتی هستند پاسخ مثبت است.

این مقام آمریکایی همچنین گفت: هیچ تلاشی از طرف مردم - دولت محلی هیروشیما، دولت ژاپن - برای عذرخواهی آمریکا صورت نگرفته است و علاقه ای برای مطرح کردن دوباره این مسئله وجود ندارد که چه کسی مقصر پیامد حوادثی است که منجر به استفاده از بمب هسته ای شد.

وی در خصوص سوالی در مورد فعالیت های هسته ای کره شمالی گفت: همه وزرای خارجه ای که به اینجا آمده اند تا در جلسه جی-7 شرکت کنند همگی بر این نظر هستند که کره شمالی با بی پروایی به دنبال ساخت موشک های هسته ای است و این مسئله به شکل چشمگیری باعث بی ثباتی می شود و از نظر همه ما، این مسئله در اولویت قرار دارد. وزیر خارجه بدون تردید در مورد این مسئله صحبت خواهد کرد. سرعت اقدامات تحریک آمیز کره شمالی و روحیه سرکش این کشور از نظر بسیاری از ما به خاطر شکنندگی بالای درون نظام حاکم این کشور است. کشورهای قدرتمند نیازی ندارند همسایگان خود را تهدید کنند. 

این مفام ارشد آمریکایی افزود: سلاح های هسته ای باعث امن شدن کشور نمی شوند. تلاش تهاجمی کره شمالی برای تولید یا تأمین ظرفیت پرتاب موشک های هسته ای، سبب نابودی کره شمالی می شوند و نه امنیت آن. هیچ کشوری روی کره زمین وجود ندارد که از اقدامات کره شمالی حمایت کند.    

وزرای خارجه هفت کشور صنعتی برتر جهان، با شرکت در مراسمی نمادین، خاطره قربانیان بمباران اتمی این شهر را گرامی داشتند. 

نشست دو روزه وزرای خارجه «جی 7» از روز دوشنبه در این شهر آغاز شد. جان کری با سفر به هیروشیما، نخستین مقام بلند پایه آمریکایی لقب گرفت که بعد از بمباران اتمی این شهر بدست ارتش آمریکا، از آن بازدید می کند. 


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۵ ۲۴ فروردين ۱۳۹۵
کری باید افتخار کند زیرا کلی امتیاز گرفت و به هبچیک از تعهداتش عمل نکرد.
آخرین اخبار