کمبود نیرو و امکانات به لحاظ کیفی و کمی از مشکلاتی است که امر حفاظت از آثار تاریخی را به مخاطره می‌اندازد و اخیراً گریبان کتیبه سمیرم را گرفت.

سرهنگ محمد کربلایی فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی در گفتگو با خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص امکانات و نیروهای یگان حفاظت اظهار داشت: تعداد نیروهای موجود در حوزه حفاظت با توجه به گستردگی و پراکندگی آثار کافی نیستند و نیروهایی هم که در اختیار داریم بعضاً از لحاظ کیفی مطلوب نبوده و در واقع جذب این نیروها در گذشته به صورت مناسب انجام نشده است،‌ در این خصوص با ریاست جمهوری و سایر نهادها رایزنی کرده و درخواست ارتقای نظام سازمانی و جذب نیروی متخصص کرده‌ایم و امیدواریم در آینده موفق به جذب نیروهای حرفه‌ای به لحاظ  کمی و کیفی باشیم.

وی در بیان کمبود امکانات ادامه داد: در حوزه حفاظت با کمبودهای زیادی مواجه هستیم، کمبودهایی از لحاظ تعداد موتور سیکلت و خودروهای گشت‌زنی و ...،‌ در این خصوص حدود 116000 موتورسیکلت برای امر حفاظت به سطح استان‌ها ارسال کرده‌ایم که سهم هر استان در ناوگان موتوری حدود 3 الی 4 دستگاه موتورسیکلت افزایش یافته و با بازسازی وسیله‌های فرسوده قبلی که برخی از آن‌ها از حدود 15 سال از عمرشان گذشته است،‌ به شرایط بهتری دست یافته‌ایم.

فرمانده یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی درخصوص کتیبه سمیرم که اخیرا به سرقت رفته گفت: کتیبه سمیرم در محل صعب‌العبوری قرار داشت، به لحاظ اینکه این کتیبه بالای کوه و دسترسی به آن مشکل بوده و از طرفی ثبت ملی نشده بود، امکان نظارت و بازرسی آن دشوار بود و از طرفی حدود نیمی از این کتیبه سال‌ها پیش بر اثر فرسایش یا سرقت از بین رفته و طی بازدید میدانی به عمل آمده از خط کوفی روی نیمه دیگر نیز چیزی باقی نمانده بود.

وی ادامه داد: حفاظت از میراث فرهنگی که ثبت ملی شدند متفاوت از سایر آثاری است که ثبت نشده هستند، تا به حال 32000 اثر ثبت شده وجود دارد که به شکل‌های مختلف حفاظت می‌شوند،‌ در این مناطق با استقرار نیرو،‌ گشت‌زنی محله با هماهنگی پلیس،‌ کلانتری،‌ پاسگاه‌ها و ... به امر حفاظت می‌پردازیم، در مورد حفاظت از آثار شناخته‌شده‌ای هم که ثبت ملی نشده‌اند با وجود کمبود نیروها تا جایی اکه امکان دارد کوشش می‌کنیم.

کربلایی افزود: حفاظت از میراث فرهنگی مقوله‌ای ملی است و همه مردم در این امر دخیل هستند، متولی اصلی امر حفاظت یگان حفاظت میراث فرهنگی است و ارگان‌های نیروی انتظامی، پلیس‌های وی‍ژه نیروی انتظامی، وزارت اطلاعات،‌ سپاه، بسیج و ... نیز به این مقوله کمک می‌کنند.

وی در توضیح شرایط اهدای اثر باستانی توسط مردم گفت: میراث فرهنگی و یگان حفاظت مسئول رسیدگی به شرایط آثاری است که به هر نحو به دست مردم رسیده و آن‌ها به میراث فرهنگی تحویل داده‌اند، حدود یک سال است که مردم بیشتر از قبل به این مقوله اهمیت می‌دهند و کشفیات‌شان را به میراث فرهنگی تحویل می‌دهند و طبق قانون حق‌الکشفی نیز بر اساس نظریه کارشناسی میراث فرهنگی به آن‌ها داده می‌شود و این آثار مکشوفه پس از بررسی و تحویل به موزه‌ها تحویل داده می‌شوند.

کربلایی در خاتمه افزود: آمار دقیق آثار مکشوفه مردمی طی سال‌های اخیر موجود است و نشان از افزایش علاقه‌مندی مردم به تحویل این آثار ملی است.



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
امير مهدي
۱۶:۲۶ ۱۴ شهريور ۱۳۹۴
يعني چون بالاي كوه بوده نبايد ازش محافظت ميشده !؟! مگه ميشه مگه داريم !!
آخرین اخبار