رئیس مرکز تحقیقات سازمان صداوسیما با اعلام این خبر که «پایتخت» در اولین نظرسنجی‌ها رکورد سریال‌های چند سال اخیر را شکسته است، پیش‌بینی کرد که این سریال بتواند رکورد دوره قبل را بشکند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ حسین کربلایی‌طاهر و نفیسه خلیلی - تلویزیون امسال با دستی پُرتر به استقبال نوروز و همچنین ماه مبارک رمضان رفت و همانطورکه نظرسنجی‌ها و آمارهای اولیه نشان می‌دهد، استقبال مخاطب از آنها نیز بیشتر از سال قبل بوده است.

تقریبا تمام شبکه‌های تلویزیونی امسال تلاش کرده بودند پاسخگوی ذائقه متفاوت مخاطبان باشند و برنامه‌هایی را در جدول پخش خود قرار دهند که تا جای ممکن نیاز مخاطبان را در تعطیلات نوروز و ماه مبارک رمضان برآورده کنند. 

برای اینکه از جزئیات استقبال مخاطبان از برنامه‌های نوروزی و مناسبتی امسال باخبر شویم، به سراغ رئیس مرکز تحقیقات سازمان صداوسیما رفتیم. آنچه در ادامه می‌خوانید خلاصه گفتگوی نیم‌ساعته باشگاه خبرنگاران جوان با آقای محسن شاکری‌نژاد است. 

آقای دکتر شاکری‌نژاد به عنوان سوال اول بفرمایید که نظرسنجی‌های صداوسیما چگونه انجام می‌شوند؟

بسم‌الله الرحمن الرحیم. ما در مرکز تحقیقات سازمان صداوسیما مطابق با آخرین استاندارد‌های دنیا، دو نوع نظرسنجی برای سنجش مخاطب داریم؛ نظرسنجی تلفنی و نظرسنجی حضوری. ما در نظرسنجی تلفنی، بانک داده تلفن‌های ثابت کشور را داریم. بر اساس حجم نمونه‌ی هر استان به سامانه‌مان اعلام می‌کنیم که مثلاً می‌خواهیم ۱۰۰ شماره تلفن از استان ایلام یا ۳۰۰ شماره از اصفهان داشته باشیم. سامانه هم به صورت تصادفی شروع به شماره‌گیری شماره تلفن‌های ثابت استان مربوطه می‌کند. فرقی نمی‌کند این شماره‌ها متعلق به شهر، مرکز استان یا روستا باشد و مردم به این نظرسنجی‌ها پاسخ می‌دهند. 

از همه دعوت می‌کنیم که به اتاق کنترل ما بیایند و نظرسنجی‌های در حال انجام ما را به صورت زنده و آنلاین بشنوند.

پرسشگر ما تماس می‌گیرد و نظر مخاطب را بابت موضوع طرح شده جویا می‌شود. نظرسنجی تلفنی یکسری محاسن دارد؛ از جمله اینکه نظرسنجی تلفنی سریع‌تر از نظرسنجی حضوری است و تصادفی بودن نمونه در آن به طور دقیق رعایت می‌شود. یعنی افرادی که در استان مربوطه حضور دارند و شماره تلفن ثابت منزل دارند، احتمال حضور در نمونه را دارند و نتایج آن قابل تعمیم به کل جامعه است. معمولاً در نظرسنجی‌های تلفنی -طبق استانداردهای جهانی- حدود ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ نمونه اجرا می‌شود. 

اما در نظرسنجی‌های میدانی حجم نمونه بالاتر است. در این نظرسنجی‌ها ما در استان‌های مختلف تقریباً به سراغ ۵ تا ۳۶ هزار نمونه می‌رویم. از آنجایی که در نظرسنجی‌های تلفنی بعضاً شاهد کلاهبرداری هستیم، ممکن است مردم راغب به پاسخ‌گویی نباشند یا دچار خودسانسوری شوند. اما نظرسنجی میدانی اینگونه نیست. چون پرسشگر ما با کارت شناسایی و کاور مخصوص به میان مردم می‌رود. بنابراین،  ولی نظرسنجی میدانی داده‌های دقیق‌تری در اختیارمان قرار می‌دهد.

تعریف شما از مخاطب چیست؟ یعنی چه کسی را مخاطب تلویزیون در نظر می‌گیرید؟

مبنای ما ۱۵ دقیقه در روز است؛ یعنی کسی که ۱۵ دقیقه در روز برنامه‌های صداوسیما را تماشا کند، ما او را «مخاطب» لحاظ می‌کنیم.

آن عددی که ما تحت عنوان میزان مخاطب رسانه ملی اعلام می‌کنیم از این سوال استخراج می‌شود که شما به طور متوسط در شبانه‌روز چند دقیقه تلویزیون تماشا می‌کنید؟ یک عده‌ای می‌گویند ما اصلا تماشا نمی‌کنیم که خب اینها کلا به عنوان مخاطب درنظر گرفته نمی‌شوند و از آنها دلایل عدم تماشا پرسیده می‌شود. ولی یک عده‌ای هستند که به ما عدد می‌دهند. مثلا می‌گویند ما اینقدر دقیقه یا ساعت در روز تلویزیون تماشا می‌کنیم. البته این هم در دنیا یک استانداردی دارد. مثلا راجار (RAJAR) در انگلستان کسی که ۵ دقیقه در هفته به رادیو گوش دهد را مخاطب لحاظ می‌کند یا آفکام (Ofcom) انگلستان کسی را که ۱۵ دقیقه در هفته برنامه‌های تلویزیون را تماشا کند، مخاطب در نظر می‌گیرد. اما مبنای ما ۱۵ دقیقه در روز است نه در هفته. یعنی کسی که ۱۵ دقیقه در روز برنامه‌های صداوسیما را تماشا کند، ما او را مخاطب لحاظ می‌کنیم. البته جالب است بدانید ۹۵ درصد افرادی که مخاطب رسانه ملی هستند بیش از نیم‌ساعت در روز برنامه‌های صداوسیما را تماشا می‌کنند. 

آمار جدیدی از میزان مخاطب برنامه‌های نوروزی و رمضانی رسانه ملی دارید؟

طبق نظرسنجی‌ها، پرمخاطب‌ترین ویژه‌برنامه سال تحویل، برنامه «سال نو» شبکه سه بود و بعد از آن شبکه‌های استانی قرار گرفتند.

ما در ایام نوروز و رمضان، هم نظرسنجی تلفنی و هم نظرسنجی میدانی داشتیم. در واقع، رمضان را به سه بخش (دهه اول، دهه دوم و دهه سوم) و نوروز را به دو بخش (هفته اول و هفته دوم) تقسیم کردیم. داده‌های ما نشان می‌دهد که مخاطبان ما در نوروز امسال نسبت به نوروز ۱۴۰۳ بیش از ۶ درصد رشد کرده‌اند و سریال‌های نوروزی هم نسبت به سال ۱۴۰۳ بیش از ۲۰ درصد افزایش مخاطب داشتند که البته این افزایش مخاطب تا حدودی به واسطه پخش سریال «پایتخت» طبیعی است. پس ما در کلیت مخاطب برنامه‌های نوروزی در سال ۱۴۰۴ نسبت به سال ۱۴۰۳ تقریباً ۶.۲ درصد افزایش مخاطب داشتیم و درباره سریال‌های نوروزی هم شاهد رشد ۲۳ درصدی مخاطبان نسبت به سال قبل هستیم.

ما در برنامه‌های افطار و سحر هم نسبت به سال قبل شاهد افزایش مخاطب رسانه ملی بودیم. به عنوان مثال، برنامه «محفل» شبکه سه به عنوان پرمخاطب‌ترین ویژه‌برنامه افطار نسبت به سال گذشته حدود ۴ درصد افزایش مخاطب داشته است. دومین ویژه‌برنامه افطار به نام «زندگی پس از زندگی» شبکه چهار هم نسبت به سال قبل افزایش مخاطب داشت. 

همچنین، طبق نظرسنجی‌ها پرمخاطب‌ترین ویژه‌برنامه سال تحویل، برنامه «سال نو» شبکه سه بود و بعد از آن شبکه‌های استانی قرار گرفتند. برنامه‌های «شب عیدی» شبکه دو، «ایران دوست‌داشتنی» شبکه یک و «یک زلف و این همه دل» شبکه نسیم در رتبه‌های بعدی از نظر میزان مخاطب قرار گرفتند.

درباره ذائقه و طیف مخاطبان هم آمار یا اطلاعاتی دارید؟

ما سال گذشته یک نظرسنجی از مردم سراسر کشور به‌جز تهران داشتیم و از آنها پرسیده بودیم که آیا شما تابه‌حال محتوایی درباره محیط زندگی، زیست‌بوم و قوم خود در شبکه‌های سراسری رسانه ملی دیده‌اید یا نه. ۶۸ درصد پاسخگویان به ما گفتند ما تا‌به‌حال آن چیزی که مربوط به استان ما یا قومیت ماست، روی آنتن شبکه‌های سراسری ندیده‌ایم. بعد سوال کردیم به نظر شما اگر محتوا، سریال و فیلمی درباره شهر و دیار یا قومیت شما ساخته شود، برای مردم و پخش از شبکه‌های سراسری جذاب خواهد بود؟ که اینبار بیش از ۷۰ درصد پاسخگویان جواب مثبت دادند.

داده‌های ما نشان می‌دهد که هرچه از تهران فاصله بگیریم و به سراغ عامه مردم برویم، در جذب مخاطب موفق‌تر می‌شویم.

الان ما شاهدیم که سریال «پایتخت» سریالی است که لوکیشن آن خارج از تهران است و عمده بازیگران آن غیر تهرانی هستند، ولی این سریال رکورد میزان مخاطب در سالیان اخیر را جابه‌جا کرده است. یا سریال «نون. خ» که در نوروز سال ۱۴۰۳ جزو پرمخاطب‌ترین سریال‌های ما بود، در فضای خارج از تهران تولید شده است. از این رو، به نظر می‌رسد اگر تولید محتوای ما به سمت ذائقه مردم، زیست‌بوم و قومیت‌ها حرکت کند، مورد استقبال واقع می‌شود. داده‌های ما هم نشان می‌دهد که هرچه از تهران فاصله بگیریم و به سراغ عامه مردم برویم، در جذب مخاطب موفق‌تر می‌شویم.

قبلا هم یک فرضیه‌ای وجود داشت که میزان مخاطبان رسانه ملی در شهرستان‌ها و روستاها بیشتر از مراکز استان و در پایتخت است. ما در ایام انتخابات که به ناچار باید تا دورترین شهرستان‌ها و روستاها میرفتیم تا میزان مشارکت را محاسبه کنیم، میزان مخاطب رسانه ملی را هم در کنار میزان مشارکت در انتخابات سنجیدیم و این فرضیه تایید شد که میزان مخاطب ما در روستاها و در شهرستان‌های کوچک بیشتر از مراکز استان‌ها و تهران است. خب، شما وقتی که می‌دانید عمده مخاطبتان در یک چنین زیست‌بوم‌هایی هستند، توجه به علائق آنها می‌تواند در افزایش مخاطب رسانه ملی تاثیرگذار باشد. مضاف بر اینکه بسیاری از ماهایی که در پایتخت یا مراکز استان‌ها زندگی می‌کنیم، اصالتا اهل شهرستان‌ها و روستاهای مختلف هستیم و همان گرایش‌ها و علاقمندی‌ها را داریم. شاهد این ادعا هم این است که سریال‌های غیرتهرانی «نون. خ» و «پایتخت» در دو سال متوالی، پرمخاطب‌ترین سریال‌های تلویزیون شدند. 

استقبال مخاطب از سریال پایتخت بیشتر شده است یا کمتر؟

«پایتخت ۷» در اولین نظرسنجی‌ها رکورد سریال‌های چند سال اخیر را شکسته و پیش‌بینی می‌کنیم این سریال بتواند رکورد خودش را هم بشکند.

ما تا الان سه دور نظرسنجی بابت سریال «پایتخت ۷» کرده‌ایم و این نظرسنجی‌ها تا پایان سریال ادامه خواهد داشت. ما معمولاً ابتدا، اواسط و انتهای سریال‌ها را می‌سنجیم. تا الان اعداد ۵۱ درصد، ۵۶ درصد و ۶۰.۸ درصد را درمورد سریال پایتخت داریم که یک روند صعودی را نشان می‌دهد. باید ببینیم انتهای سریال میزان تعداد مخاطبان چقدر خواهد بود. با این حال، «پایتخت» در اولین نظرسنجی‌ها رکورد سریال‌های چند سال اخیر را شکسته است و با این شیب افزایشی پیش‌بینی می‌کنیم این سریال بتواند رکورد دوره قبل را بشکند.

در حال حاضر، پرمخاطب‌ترین شبکه‌های تلویزیون کدامند؟

معمولاً شبکه سه جزو پرمخاطب‌ترین شبکه‌های رسانه ملی محسوب می‌شود و شبکه آی‌فیلم با شبکه سه رقابت تنگاتنگی دارد. البته این آمار بدین معنا نیست که شبکه‌های سرگرم‌کننده در صدر بازدید مخاطب قرار دارند چراکه بعد از این دو شبکه، شبکه خبر به عنوان پرمخاطب‌ترین شبکه قرار می‌گیرد. یعنی شبکه خبر جزو یکی از شبکه‌های پرمخاطب ماست.

ما تقریبا ۵۰ بار در سال میزان مخاطب رسانه ملی را در قالب نظرسنجی تلفنی و میدانی به صورت دقیق و شفاف می‌سنجیم و همینجا از همه دعوت می‌کنیم که به اتاق کنترل ما بیایند و نظرسنجی‌های در حال انجام ما را به صورت زنده و آنلاین بشنوند. آماری که ما می‌دهیم و مثلا می‌گوییم صداوسیما ۷۰ درصد مخاطب دارد هم چیز پیچیده‌ای نیست و به‌راحتی قابل‌ارزیابی و راستی‌آزمایی است.

در مقابل افرادی که مرجعیت رسانه ملی را زیر سوال می‌برند، چه دفاعی دارید؟

طبق جدیدترین نظرسنجی ایسپا، صداوسیما از لحاظ مرجعیت خبری با ۳۶/۶ درصد در جایگاه اول و جلوتر از سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی داخلی و شبکه‌های ماهواره‌ای قرار دارد.

وقتی شما می‌گویید که یک رسانه، «مرجع خبری» است یا نه، بر چه اساسی این ادعا را مطرح می‌کنید؟ احتمالا از مردم می‌پرسید که خبر فلان اتفاق را اولین بار از کجا شنیدید یا مثلا منبع اصلی کسب خبر شما کجاست؟ و مردم به سوال شما جواب می‌دهند. [ما هم همین کار را انجام دادیم و طبق داده‌هایی که به دست آوردیم] تا این لحظه، اکثریت مردم ایران منبع اصلی کسب خبرشان صداوسیماست. نظرسنجی جدید مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) که در اسفند ۱۴۰۳ از عموم مردم انجام شده، هم این را تایید می‌کند. در این نظرسنجی، اولین سوال این است که شما اخبار کشور را بیشتر از چه طریقی دنبال می‌کنید؟ دقت کنید که این نظرسنجی را ما (صداوسیما) انجام ندادیم و به صورت میدانی هم انجام شده که دقیق‌تر از نظرسنجی تلفنی است. در این نظرسنجی، صداوسیما با ۳۶/۶ درصد در جایگاه اول است. سایت‌ها، خبرگزاری‌ها و شبکه‌های اجتماعی داخلی با ۱۹/۲ در جایگاه دوم؛ سایت‌ها، خبرگزاری‌ها و شبکه‌های اجتماعی خارجی با ۱۷/۵ درصد در جایگاه سوم و شبکه‌های ماهواره‌ای با ۴/۲ در جایگاه چهارم و آخر قرار دارند. 

مشروح مصاحبه باشگاه خبرنگاران جوان با رئیس مرکز تحقیقات صداوسیما را می‌توانید در ادامه ببینید.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۸ ۲۵ فروردين ۱۴۰۴
مزخرف ترین سریال هست با اون نمادهای شیطان پرستی و شیر خورشید و یهودی آقای پاینده مردم و چی فرض کرده . صدات سیما هم در خواب هست و پول مفت بهشون میده
Iran (Islamic Republic of)
قلی
۱۳:۱۹ ۲۵ فروردين ۱۴۰۴
احتمالا ایشون زیاد تو پارکها رفت امد دارند هیچ کس به ایشون نگفته زیاد توپارک قلیون نکشه سرشون گیج میره حراجیف زیاد میگن
Iran (Islamic Republic of)
مرتضی حاکمی
۱۱:۲۷ ۲۵ فروردين ۱۴۰۴
چهار روز دیگه تموم میشه، بعدش میخواین چیکار کنین؟! اینکه تلویزیون مشتری نداره، شاد نبودن مردم نیست. بی محتوا بودن و کاربردی نبودن برنامه هاست. برنامه هاتون جوابگوی مشکلات مردم نیست.
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۰۷:۵۷ ۲۵ فروردين ۱۴۰۴
چه دروغ بزرگی من و خانواده و فک و فامیل اولین سال بود که یک قسمتشم ندیدیم از هرکی سوال کردم ندیده بود
Iran (Islamic Republic of)
دهقانی
۰۳:۳۴ ۲۵ فروردين ۱۴۰۴
در اطراف ما از ۳۰ خانواده ۲ تاش نگاه میکنن من نمیدونم این آمارهای عجیب از کجا میاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۰۷ ۲۵ فروردين ۱۴۰۴
سلام ، برنامه های تلویزیون بیشتر از سالها ی گذشته، تنوع دارد خصوصا برنامه ی قرآنی محفل و زندگی پس از زندگی و پایتخت، دست همه ی دست اندر کاران درد نکنه خداوند مزد واقعی شما را بدهد خداقوت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۴ ۲۴ فروردين ۱۴۰۴
نه صحت ندارد، مثل تمام آمارهایی که تالان،،
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۷ ۲۴ فروردين ۱۴۰۴
باید کلا صدا سیما اجاره بده دست تیم پایتخت بره یه مدت استراحت کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۵۵ ۲۴ فروردين ۱۴۰۴
خیلی بیخود وایجاد کردید واس خودتون نوشابه وا میکنید که آی ی ی ملت ببینید چه سریالِ مزخرفی رو با عوامل مسخره به خورد خلق لله میدید !!!! اکثرا مردم اصلا نگاه نمی‌کنند و۷ الی ۸ نفر از عناصر خودتون اذعان میکنید که فیلمی است همه نگاه می‌کنند ابدا این طور نیست واقعیت در کف جامعه وملت اصلا نگاه نمی‌کنند ومیلیاردی بودجه بیت المال مسلمین رو به این آشغالهه میدید ملت اصلا نگاه نمی‌کنند
Iran (Islamic Republic of)
امید
۲۲:۲۹ ۲۳ فروردين ۱۴۰۴
جدی میفرمایید ?
Iran (Islamic Republic of)
زیوری
۲۲:۱۷ ۲۳ فروردين ۱۴۰۴
عجب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۱ ۲۳ فروردين ۱۴۰۴
در آن به کرات از نمادهای شیطان پرستی استفاده شده و دقیقا انتخاب این نامها همان لجن مالی فرهنگی است که نویسندگان بی وجدان قصد ماست مالی و تعبیر به خوبی کردن آن را دارید!!!! وقتی بازیگران اخراجی عقده ای مثل تنابنده برمیگردند چنین آثار سخیف و بی ارزش و بی محتوا و ضد فرهنگی میشازند تا علوفه ای برای نشخوار و قلم فرسایی روشن فکر نماها هم فراهم شود ولی کور خوانده اید که مردم ایران آگاهند.................
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۳ ۲۳ فروردين ۱۴۰۴
فقد دروغ کی نگاه میکنه این بازیگر دروغ گو همش ساکن این کشور اونوکشورن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۷ ۲۳ فروردين ۱۴۰۴
پایتخت ۷ یه قسمتش رو به زور دیدم ، نچسب و بی مزه ، سری های قبلی خیلی بهتر بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۰ ۲۳ فروردين ۱۴۰۴
ما...موقع پخش ..پایتخت....ماهواره..خاموش...میشه...و تمام خانواده.....ب تماشای این سریال شاد می نشینیم....تنها دلگرمی ملت..و شادی مردم.‌‌برای ......بیست وشش..روز...خدایا شکرت....ک فقط..یه دلگرمی...بما دادی...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۰ ۲۳ فروردين ۱۴۰۴
مزخرف نگو فضای مجازی دایمی هست اما شما چندقسمت نیم ساعته هستین اونم بدون محتوا
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۸:۰۴ ۲۳ فروردين ۱۴۰۴
بعد از پایتخت دوباره تلویزیون ملی برمیگرده به تنظیمات کارخانه
بدون مخاطب. تلویزیونی با کارکنان و هزینه بالا و سرویس های ایاب و ذهاب متعدد که فقط منجر به ترافیک در اتوبان چمران شده و گاهی حادثه می آفرینند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۰۸ ۲۳ فروردين ۱۴۰۴
با کدام آمار و نظر سنجی از مردم این آمار ساختگی را به خورد مردم میدهید
Iran (Islamic Republic of)
یه بازنشسته
۲۱:۵۲ ۲۲ فروردين ۱۴۰۴
اگه رکورد جابجا کرده چرا این همه انتقاد میکنن از بنده خدا ها بابا مردم چیزی نمی خواهند از شما جز تنظز و خنده که دلهاشون شاد بشه مردم دل مرده شده اند کوچک و بزرگ قدر این مردم بدانید هیچی با همیشه عزا و جنگ حل نمیشه باید همچی باشد مثل تبلیغات ها تون اگه دنیا زیر ور بشود تبلیغات دارید و قطع نمیشه
Iran (Islamic Republic of)
انوشیروان
۲۱:۰۸ ۲۲ فروردين ۱۴۰۴
از تمام عوامل پایتخت صمیمانه قدردانی میکنم تنها سریالی هست که با خانواده می‌بینیم همین شبی چند لحظه لبخندو به لب ما میارین دمتون گرم به امید صدفصلی شدن شما البته باتوجه به افزایش کیفیت و شناخت و توجه به سلیقه مردم عزیزمون امیدوارم به سنگ اندازان این سریال توجهی نشه تمام تمرکزشان روی افزایش کیفیت باشه مقداری این قسمت بستگی فضا داشت که قابل درک هست طبق شرایط زمان ساخت و هجمه های موجود و استرس های اون زمان، از مردم شریف و هم وطنان روزهای قدیم تاجیکستان عزیز ممنونیم از تمام عوامل تولید سپاسگذارم
Iran (Islamic Republic of)
علی
۲۰:۰۰ ۲۲ فروردين ۱۴۰۴
بچه مچه ها فقط نگا میکنن! یه قسمتا دیدم دیگه هم نگا نکردم! ۴۶ ساله بلد نشدین فیلم بسازین بیسوادا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۵ ۲۲ فروردين ۱۴۰۴
امسال نوروز روحذف کردن بخاطر شب قدر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۳۲ ۲۲ فروردين ۱۴۰۴
این حجم از خبر سازی در یک خبرگزاری معتبر نشون میده که این امار مشکل داره و چه اصراریه که بگیم همه مثل ما دارن فکر میکنن واقعا جای سوال داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۱۲ ۲۲ فروردين ۱۴۰۴
پایتخت رکورد دستمزد عوامل را هم جابجا کرد؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۹ ۲۲ فروردين ۱۴۰۴
این همه سؤال پرسیدی نمیشد بگی اینقدر تبلیغ پخش نکنن؟
آدم زده میشه بعد دو سال تلویزیون روشن کردیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۶ ۲۲ فروردين ۱۴۰۴
شیر در هر حال شیر هست.پایتخت هم در هر حال پایتخت هست و دوست داشتنی.هر کی ناراحته نگاه نکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۲ ۲۲ فروردين ۱۴۰۴
با این بودجه های هنگفت خروجی ها رو ببینید ?
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۹ ۲۱ فروردين ۱۴۰۴
جناب اقای شاکرنژاد واقعا عجیبه سریال پایتخت کسانی بازیگرانش هستن که درفتنه شوم وکثیف سال ۱۴۰۱ یا دراتش ان دمیدن و ازقاتلان شهدا درکف خیابانها حمایت کردن یاخفقان گرفتن وسکوت کردن مثل محسن تنابنده که شیطنتهاش کرد وحالا بدون هیچ عذرخواهی ازمردم باز با قرارداد میلیاردی اومده تو تلویزیون وجالبتراینکه شماتعریف ازرکوردتماشایی این سریال میزنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۶ ۲۱ فروردين ۱۴۰۴
سلام بنظرم امسال اصلأ در صدا و سیما به نوروز نپرداختن، من در صدا و سیما نوروز عزیزمان را ندیدم، فرهنگ ملی و عیدهای ما ایرانیان برای ما مردم ایران فراتر از آنچیزی‌ست که میپندارید، ندیدم یکبار تبریک سال نو را از صدا وسیما به مردم تبریک بگویید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۷ ۲۲ فروردين ۱۴۰۴
من دیدم شما احتمالا تلویزیون را روشن نکردین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۱ ۲۲ فروردين ۱۴۰۴
چون مصادف با ماه رمضان و البته شبهای قدر بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۳ ۲۱ فروردين ۱۴۰۴
نه من و نه خوانوادم تلویزیون خودمون رو مدت ها بود که نگاه نکرده بودیم چون برنامه ها فقط برای یه عده هست و بیشتر مایه اعصاب خوردیه حتی اخبار تلویزیون رو هم دیگه نگاه نمی‌کنیم
فقط به خاطر پایتخت تلویزیون رو میگیریم وگرنه تلویزیون روشن باشه روی ماهوارست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۰ ۲۱ فروردين ۱۴۰۴
دروغ چرا با طیق زیادی از مردم در ارتباط هستم. کسی اصلا صدا و سیما نگاه نمیکنه. الان فقط پایتخت مخاطب داره که خیلی‌ها میگن به قشنگی یک و دو نیست دیگه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۴۰ ۲۳ فروردين ۱۴۰۴
گفتن یه سری حرفای خاص یا رفتارای خاص یا پوشش های خاص الان کلاس محسوب میشه. به نظرم گفتن این جمله که «ما که تلویزیون نگاه نمی کنیم» یا «مگه کسی هم تلویزیون نگاه میکنه» جزء همون جمله هاست. تازه سری از فامیلای ما هم که مثل شما هستن از بعد اتفاقای ۱۴۰۱ یا ماهواره نگاه نمیکنن یا کمتر نگاه میکنن. بیشتر تو فضای مجازین. نکته بعدی اینکه این همه سایت ایرانی مقاله های روتینشون شده کم مخطب بودن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۴۶ ۲۳ فروردين ۱۴۰۴
نکته بعدی اینکه این فضای مجازی یا سایتای ایرانی یکی از مطالب روتینشون هر چند وقت در میون، در مورد کم مخاطب بودن و جذاب نبودن برنامه های تلویزیونه، منم تو بعضی موارد منکر نیستم، ولی همین سایتا و کانالا روزانه یا هفتگی کلیپایی از برنامه های صدا سیما رو چه در بازنشر یه اتفاق یا مسخره کردن فلان حرف وایرال میکنن. خب قسم حضرت عباس رو باور کنیم یا دم خروس رو!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۷ ۲۱ فروردين ۱۴۰۴
مردم تماشای این جور سریال‌ها رو ،برای آرامش وخنده و فراموشی مشکلات و سختی‌های زمونه دنبال می‌کنند ،که پایتخت یکی ازون سریال هاست که خوبه دست تون درد نکنه بازم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۳ ۲۱ فروردين ۱۴۰۴
خود گویی و خود خندی! عجب مرد هنرمندی...!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۷ ۲۱ فروردين ۱۴۰۴
عاالییییی
Germany
ناشناس
۱۹:۴۱ ۲۱ فروردين ۱۴۰۴
اینقدر پاچه خواری این سریال مزخرف نکنید والا ما از هر کسی سوال میکنم در ایران میگویند اصلا نگاه نمیکنند. چقدر دروغ؟؟؟؟
France
ناشناس
۱۹:۰۹ ۲۱ فروردين ۱۴۰۴
صدا و سیما به هزاران میلیارد تومان بودجه حریف چند تا برنامه ساز اینترنتی با بودجه چند هزار تومانی نمیشه.
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۹:۰۶ ۲۱ فروردين ۱۴۰۴
بشنو ولی باور نکن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۳ ۲۱ فروردين ۱۴۰۴
محلفل عالی بود،و نمایش اگر فیلم خوب و قدیمی بزاره،فیلم شرقی زیاد بیننده نداره،هند ،کره ،ژاپن ی وقتی خوب بودن،پایتخت که ارزش نداره حرف بزنی،همشون نوکیسه و ادا غربگدا ها در میارن،چون مجبورن اونجا راهشون بدهند،،اصالت و کلاس یعنی خودت باشی،نه ابزار لوازم غربی،و کلمات انگلیسی، ، عطاران چرا کم کار شده واقعا،،اون باز یزره فکر مردم،کشور،عشق,,,,و ارزش های مردمش هست،نه مثل بهتاش بگه یک سری پول میگیرن گریه بندازن مردم رو،من دلقک و لودگی میکنم بخندن،،این هنر نیست،تقلید و حرف بچه هاست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۰ ۲۱ فروردين ۱۴۰۴
این سریال همه خط قرمزها رو شکست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۵ ۲۲ فروردين ۱۴۰۴
خاک تو سر پایتخت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۸ ۲۱ فروردين ۱۴۰۴
پایتخت که واقعا لودگی بود،، بازیگر هستن اینا برا پول،،،هنرمند نیستن،،،هنرمند مردمی ارحام صدر،وحدت،اکبر عبدی،عطاران،سمسارزاده،بمن مفید،عقیلی،حاج تقی ظهوری، رشید،،،و دوبلر ها مون ‌که با عشق کار میکردن،ن برا پول، تبلیغات و سفارشی فیلم ساختن میشه این،،،،تنابنده پیانو رو میکنه کلاس،
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۵ ۲۱ فروردين ۱۴۰۴
این هندونه ها رو میذارن تا بودجه بیشتری برای رسانه بگیرن
امار خالی بندی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۶ ۲۱ فروردين ۱۴۰۴
ملیاردها تومن پول بیت المال رو به این وطن فروش ها میدهید که فقط بگید از ماهواره بیشتر بیننده دارید؟؟؟!!@@
حالا ده روز و روزی ۱ساعت هم اینجور بشود ،بعدش چی؟؟؟؟!!!@@
#پوپولیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۹ ۲۱ فروردين ۱۴۰۴
نتایج این نظر سنجی های برنامه های نوروزی و ماه رمضان دقیقه؟ یا مانند نتایج نظرسنجی های انتخابات مجلس در سال گذشته است؟ خخخخخخخخخخخخخ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۳ ۲۱ فروردين ۱۴۰۴
من تکرارشم نگاه میکنم. بسیار عالی دستشون درد نکنه. معرفی کشور زیبا تاجیکستان هم کار بسیار درست و بجایی بود افرین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۲ ۲۱ فروردين ۱۴۰۴
مگه دیگه چیزی دارید که نگاه کنند که رقابت بینشون باشه
همه آنهایی رو هم که ملت باهاش علاقه داشتند رو نابود کردید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۰ ۲۱ فروردين ۱۴۰۴
سریال شاید حرفی برای گفتن دارد ولی چند درصد بینندگان پایتخت متوجه پیام های فیلم می شوند ؟در ماجرا های تکراری بجز افراط در مسخرگی های نقی و ارسطو و بهتاش و ... چیز دیگری در سریال می بینید !؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۹ ۲۱ فروردين ۱۴۰۴
ما که از ماهواره نگاه می‌کنیم پایتخت رو هم میزاره صدا سیمای ایران بوی عزا میده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۰ ۲۱ فروردين ۱۴۰۴
یک چیز خنده دار میگی هان اگر رکورد زد شاید بخاطر اخبار باشه نه سریال پایتخت بعضی سریال هاتون دو ریال هم نمی ارزد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۶ ۲۱ فروردين ۱۴۰۴
سریل خوبی نیست ما نگاه نمیکنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۲ ۲۱ فروردين ۱۴۰۴
پس لطفا به جای خرید سریالهای کره ای که هیچ سنخیتی با فرهنگ ایرانی و اسلامی ما ندارد، سریال‌های فاخر و در شان یک مسلمان تهیه و پخش کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۱ ۲۱ فروردين ۱۴۰۴
کدوم نظرسنجی ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟


خودتون ، خودتون رو تشویق می کنید

از بس ، فیلم و سریال خوب ندارید

ی سریال که فقط به خاطر اسمش مخاطب داره
انقدر ذوق زده تون کرده


وگرنه همه میگن

پایتخت الان دیگه از لحاظ سوژه و محتوی
به هیچ وجه قابل قیاس با دوره های قبلش نیست

مردم هم از سرناچاری می بینن دیگه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۹ ۲۱ فروردين ۱۴۰۴
ما خونه مون از صبح تا شب تلویزیون روشنه
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۲۰:۵۶ ۲۱ فروردين ۱۴۰۴
خدا اسراف کاران را دوست ندارد اونم الان که برق نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۸ ۲۱ فروردين ۱۴۰۴
کسایی که میگن صداوسیما مخاطب نداره نشستن خونه و فقط خودوشن را می بیینن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۱ ۲۱ فروردين ۱۴۰۴
کارمند صدا و سیمایی. ققط میخوای بودجه تون قطع نشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۵ ۲۱ فروردين ۱۴۰۴
شما نشستی بیرون خونه میبینی !؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۵ ۲۱ فروردين ۱۴۰۴
خودشون ،خودشونو تشویق می کنن...بیاین بین مردم ببینین چه خبره!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۳ ۲۱ فروردين ۱۴۰۴
محفل درجه یک بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۳ ۲۱ فروردين ۱۴۰۴
اکثر بازیگران این سریال نقششون غیرتهاجمی انی هست نه خودشون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۲ ۲۱ فروردين ۱۴۰۴
جوک سال خخخخخ صداوسیما بالاتر از فضای مجازی و شبکه‌های ماهواره‌ای