به گزارش
دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، بعد از این همه سال، گوگل علاوه بر موتور جستوجویی که از ابتدا وجود داشت، دهها پروژه دیگر را هم هدایت میکند؛ پروژههایی که خیلیهایشان روی کاغذ به نظر دیوانگی میآیند و بیشترشان عملا امیدی به تجاریشدن در آینده نزدیک ندارند.
تا همین چند ماه پیش، گوگل این پروژهها را زیر عنوان گوگلایکس طبقهبندی کرده بود؛ مجموعهای از تلاشها برای تولید فناوریهای پوشیدنی از جمله عینک و لنزهای تماسی، تولید خودروهای بدون راننده و روباتهایی که قرار است در آینده تجاریسازی شوند، برنامهای برای دسترسی مردم در نقاط دورافتاده به اینترنت پرسرعت از طریق بلندکردن بالنهای هوای گرم در این مناطق و چند برنامه محرمانه دیگر.
حالا گوگل با پست وبلاگی سهشنبه هفته گذشتهاش که بعد از بستهشدن تالارهای بورس منتشر شد یک تکان جدی به خودش و کسانی که اخبار این شرکت را دنبال میکنند داده است. در این پست وبلاگی که «لری پگ» و «سرگی برین» نوشتهاند، گوگل از ایجاد یک تغییر جدی در این شرکت خبر داده است. «آلفابت» یا همان الفبا، که مدیران گوگل از ایجاد آن خبر دادهاند، قرار است یک شرکت بالادستی باشد که گوگل و باقی پروژههای این شرکت را به صورت جداگانه مدیریت میکند.
الفابت چیست؟
سرگی برین، مدیرعامل این شرکت برای این پرسش پاسخ خوبی دارد: « آلفابت شرکتی است که مجموعهای از شرکتها را اداره میکند.»
الفابت قرار نیست ارتباطی با مصرفکنندهها داشته باشد، این شرکت در واقع به عنوان یک ضدبرند طراحی شده است تا تلاشها برای توسعه محصولات و خدمات را هدایت کند. درست مانند شرکت جنرال الکتریک، الفابت قرار است بیشتر به مدیریت داخلی و مالکیت شرکتها بپردازد.
پس گوگل چه میشود؟
گوگل قرار نیست جایی برود! تقریبا تمام آن چیزی که شما تا الان از گوگل در اختیار داشتهاید سر جایش میماند، تنها قرار است گوگل به عنوان یک شرکت سبکبالتر شود؛ در واقع حتی بعد از این تغییر هم گوگل یکی از بزرگترین و سودآورترین شرکتهای دنیا خواهد بود که به جذب سرمایه و سرمایهگذاری ادامه خواهد داد، تنها تغییر این است که آلفابت، شرکت بزرگتری خواهد بود!
آیا چیزی برای من تغییر میکند؟
جواب منفی است! اغلب سرویسهایی که مشتریهای معمولی گوگل از آنها استفاده میکنند، چیزهایی مثل یوتیوب، جی میل، گوگل مپ اندروید، گوگل فوتو و مانند آنها همچنان توسط گوگل اداره خواهند شد و به کارشان هم ادامه میدهند.
چه کسی الفابت را اداره خواهد کرد؟
قرار است پگ، مدیرعامل و برین، رییس شرکت آلفابت باشد، «اریک اشمیت» مدیر اجرایی آلفابت خواهد بود، «روت پورت» مدیر مالی آلفابت خواهد بود . «دیوید سی دروموند» مدیر حقوقی و امنیتی آلفابت میشود و «امید کردستانی» مدیر ارشد کسب و کار شرکت گوگل، همزمان مشاور شرکت الفبا و گوگل خواهد بود.
اما چرا آلفابت؟
مخلوطی از یک جوک وحشتناک، جاهطلبی و یک چیز ساده که به دقت مورد مطالعه قرار گرفته است، آلفا یک اصطلاح مالی به معنی بازگشت سرمایهگذاری هم هست، آلفابت در واقع از ترکیب Alfa_bet ساخته شده است!
جاهطلبی انتخاب این عنوان هم از آنجا میآید که به هر حال حروف آلفا یکی از مهمترین دستاوردهای بشریت است. آدرس سایتی که برای این شرکت در نظر گرفته شده ( www.abc.xyz ) نشان میدهد که این شرکت تلاش میکند همه چیز را از الف تا انتهای حروف الفبا در بر بگیرد.
و البته احتمالا آلفابت عمومیترین نامی است که میشود برای یک شرکت در نظر گرفت که همزمان، همه چیز و هیچ چیز را شامل میشود.
گوگل همچنین قرار است بزرگترین زیرمجموعه شرکت آلفابت باشد و البته سودآورترین آن، حداقل تا الان؛ اما حسن ایجاد این شرکت آن خواهد بود که پروژه های غیرمرتبط با فعالیت اصلی گوگل را در جایی دیگر مدیریت خواهد کرد تا این بخش از آلفابت را چابکتر کند.
در بخشی از این پست وبلاگی که مدیران گوگل در مورد راهاندازی آلفابت نوشتهاند آمده است: « همان طور که ما 11 سال پیش هم گفته بودیم گوگل یک شرکت معمولی نیست و ما قصد نداریم همین یکی باقی بمانیم.... به عنوان بخشی از این برنامه، ما ممکن است وارد حوزههایی بشویم که میتواند در مقایسه با کسب و کار فعلی ما حتی عجیب و غریب به نظر بیاید ...از همان ابتدا، ما همواره تلاش کردهایم که کارهای بیشتری انجام بدهیم؛ کارهایی که با در نظر گرفتن منابعمان مهم و معنیدار باشند.»
آلفابت قرار است اوایل سال 2016 از نظر مالی مستقل شود. برخی تحلیلگران معتقدند جداشدن فعالیت غیرمرتبط به گوگل و جمعشدن آنها در یک شرکت دیگر، باعث افزایش شفافیت مالی در گوگل خواهد شد. پگ هم در مورد این تغییر میگوید : « به صورت پایهای ما اعتقاد داریم که این تغییر به ما اجازه می دهد در مقیاس بزرگتر کارهایی را که عملا به هم مرتبط نیستند به صورت مستقل از همدیگر انجام دهیم.»
اقدام اخیر گوگل در حالی انجام میشود که شرکتهایی مانند آمازون و فیسبوک به سرعت از کسب و کارهای اصلی خود دور میشوند. آمازون مهمترین مرجع خردهفروشی جهان در ماه گذشته بوده است و فیسبوک از دو برنامه وابستهاش، واتسآپ و اینستاگرام بیشتر از خود شرکت پول درآورده است. اما به هر حال شرطبندی روی کسب و کارهای اصلی برای شرکتها همیشه مخاطرهآمیز بوده است.
انتهای پیام/