به گزارش خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان ؛
در هفتهای که گذشت، باز هم بهانهای خبری برای فضاسازی منفی علیه کشورمان در دستور کار رسانههای خارجی قرار گرفت. این دست آویز این بار اما بسیار ناشیانه انتخاب شد و البته بر هر پایهای استوار بود الا حرفه ای گری. بهانهای کوچک که مثل همیشه سعی در خلق بحرانی بزرگ از آن داشتند!
*خبر سازی از منابع دوردست
طراحی اخبار این بار ، خبرسازی و انتشار اطلاعات غلط بود. با آنکه رسانههای غربی سعی در نمایش ظاهری بیطرف و حرفهای از خود دارند اما این بار دم خروس غیر حرفهآی عمل کردن آنها بدجور بیرون زد. در قاموس ادبیات رسانهای و عملیات تخصصی خبری میبایست ابتدا به سراغ منابع و شواهد اصلی رویداد رفت و پس از آن به سوی منابع دورتر از ریشه. این رسانهها اما این بار عامدانه یا از سرعجله، به سمت منابعی رفتند که از اصل اتفاق بسیار دور بودند و با همین اطلاعات به دور از واقعیت ، سعی در پیگیری اهداف خود کردند، اهدافی که دیگر بر همگان هویدا شده است و محوریترین آن ایجاد تفرقه .
تصاویر نمایش داده شده از شبکه بی بی سی فارسی درباره تخریب ساختمان:
تصاویر فوق به خوبی گویای کذب بودن ادعای تخریب ساختمان به این شکل است چرا که صحنه اول مربوط به اصلاحات واقعی در ساختمان تهران ، تصویر دوم درباره تخریب کامل بنایی دیگر در نقطه ای نامعلوم و تصویر سوم انفجار خانه ای در یک کشور عربی بحران زده است !
*متخلفانی که خلاف قول خود عمل کردند
واقعیت ماجرا چه بود؟
صاحبان ساختمانی در منطقه پونک تهران ، سالهاست که مانند برخی از ساختمانهای شهر، بر خلاف قوانین شهرسازی، اقدام به تغییر در ساختار مجاز و تایید شده از سوی شهرداری میکند.
مالکان این ساختمان 4 طبقه ، اقدام به ایجاد بخشهای غیر مجاز و بدون اطلاع شهرداری در طبقات میکنند. تراس غیر مجاز ایجاد و طبقه همکف را که 4 واحد بوده است، تبدیل به پارکینگ یکپارچه می کنند و دو بلوک را به صورت غیر مجاز به یکدیگر متصل میکنند!
بخشی از تخلفات ساختمان مذکور قبل از اجرای رای :
این تنها گوشهای از تخلفات مالکین ساختمان مذکور است. علاوه بر موارد گفته شده، کاربری ساختمان را که بصورت مسکونی بوده است ، تبدیل به اداری و راهپلهای را مطابق میل خود و بدون در نظر گرفتن منع قانونی و موارد ایمنی در طبقه زیرزمین احداث میکنند.
*همسایگان هم شاکی بودند
تخلفات قانونی در احداث بخش های غیر مجاز و مغایر با اصول فنی، تنها گوشهای از حاشیههای این ساختمان است. در حوالی این سازه ، همسایگان زیادی نیز ناراضیاند. دلیل هم مشخص است ؛ اتومبیلهای پارک شده فراوانی که هر روزه همسایگان را دچار مشکل میکند باعث میشود که آنها مکرر به هر جا میتوانند شکایت برند، شهرداری نیز از این شکایت ها بینصیب نیست والبته کلافه. تماسهای مکرر و مراجعات مستمر همسایهها به شهرداری منطقه، گویای مزاحمتی است که به علت تغییر کاربری این ساختمان برای آنها ایجاد شده است و هر روز بر این مزاحمتها افزوده می شود.
*شهرداری وارد عمل می شود
در سال 1388، روند اقدامات غیر قانونی مالکین این ساختمان باعث شروع اقدامات لازمه از سوی شهرداری منطقه میشود تا شاید گامی باشد در جهت رفع خلافهای ساختمانی .
مسئول اجرای احکام شهرداری منطقه میگوید: در سال 88 ابلاغ قانونی تخلفات ساختمانی به مالکین این ساختمان صورت گرفته و پس از اعتراضی که از سوی آنان انجام شده ، رای به طور قانونی قطعی شد. مالکین ، پس از مراجعاتی که به شهرداری داشتند، متعهد به اجرای این رای و رفع تخلفات شدند.
*تخلفات جدید پس از تعهد به اصلاح تخلفات قبلی !
علیرغم تعهد مالکین ساختمان مبنی بر رفع و اصلاح تخلفات صورت گرفته اما داستان مسیر جدیدی را آغاز کرد. آنها ، نه تنها بر سر قول خود پایبند نماندند بلکه اقدامات خلاف قانون دیگری را نیز در ساختمان انجام دادند.
پس از گذشت سالها از هشدارهای قانونی شهرداری تهران در جهت رفع مسائل موجود در احداث ساختمان مذکور، در سال 1393، رای بدوی مرتبط با این مساله به مالکین ابلاغ و پس از اعتراض آنها و ابلاغ رای قطعی، مهلت نهایی 60 روزه نیز اعلام میشود.
پس از اتمام مهلت نهایی ، باز هم تغییری در روند خلاف های ساختمانی صورت نمی گیرد و شکایت های مردمی به دلیل ازدحام بالای اتومبیلها در خیابان مجاور همچنان به سوی شهرداری سرازیر است.
*اصلاحات در ساختمان ، نه تخریب
مسئول اجرای احکام شهرداری این منطقه می گوید : در 15 مرداد ماه 1394، اقدامات لازم جهت اخذ دستور از مراجع قضایی و انتظامی انجام شد و در 7 مرداد ماه، موارد مغایر قانون که تاکنون اصلاح وضعیت نشده بود، اجرایی شد و خلافهای موجود در ساختمان، بدون هیچگونه آسیب به بخش های دیگر ساختمان، صورت پذیرفت.
*اقدامی قانونی که جدید نیست
اقدامات قانونی و هشدارهای مختلف در جهت رفع موارد خلاف قانون در سازههای شهری، در طول سالیان متمادی به شیوههای مختلف معمول و مرسوم بوده است.
طبق گفته مسئولان شهری، بطور هفتگی ، 2 تا 5 تخریب به همین شکل به دلایل مختلف صورت میگیرد و هم اکنون نیز حدود 250 پرونده تخلف به همین منوال در دستور کار شهرداری این منطقه است.
این روال در تمامی مناطق شهرداری تهران بصورت قانونی و طبیعی در حال انجام است و آنچه در این میان ایجاد سوال میکند، چرایی شانتاژ رسانهای اینچنین مورد خلاف قانونی است که سالها ، درباره آن هشدار داده شده است و روال قانونی خود را نیز طی کرده است!
*خبرسازانی که در پی ایجاد تفرقه و تخریب هستند
با بررسی و تحلیل چگونگی فضاسازی رسانهای با محور وقوع این اتفاق در یک ساختمان مسکونی، به راحتی می توان به دستور کار اینگونه رسانهها و چگونگی پوشش غرض ورزانه آنها پی برد.
شبکههایی که بدون بررسی دقیق موضوع، تنها آنچه خود می خواهند را میگویند و بدون کسب اطلاع از شاهدان و آگاهان به زوایای واقعی موضوع،نه در تهران که از کشور یا کشورهای دیگر ، اهداف خود را دنبال میکنند. اهدافی که اگرچه برای آنها به سان آرزو میماند اما واقعیتهای موجود مانند آبی به آتش تفرقه افکنی برنامهریزی شدهشان ریخته می شود .
گزارش از امیرحسین ثابتی
انتهای پیام/