
باشگاه خبرنگاران جوان - به گزارش روابط عمومی معاونت خدمات شهری شهرداری تهران، داود گودرزی در تشریح اقدامات سازمان آتش نشانی شهر تهران در خصوص ساختمانهای ناایمن شهر تهران، گفت: در مرحله اول برای اجرا دو طرح کلان دیده شده است، طرح اول بازدید از ساختمانهایی جدیدی که پایان کار دارند و تاییدیه آتش نشانی میگیرند و مرحله دوم ساختمانهایی است که در گذشته پایان کار گرفتند.
گودرزی در ادامه با اشاره به این که در کلانشهر تهران ۹۵۰ هزار بلوک وجود دارد، افزود: این بلوکها پس از تعیین کاربری از منظر حریق مورد شناسایی قرار گرفته که میزان ایمنی آنها در قالب ساختمانهای بسیار پرخطر، پرخطر، میانخطر و کمخطر دستهبندی شده است.
وی با بیان این که بازدید از ساختمانهای غیرمسکونی انجام میشود، اما عمده ساختمانهای سطح شهر تهران مسکونی هستند و نیاز به هماهنگی دارند، اظهار کرد: در بخش دیگر ادارات دولتی هستند که با ما همکاریهای لازم را نمیکنند و موضوعات به سختی پیش میرود.
گودرزی در خصوص طرح پلاک ایمن، گفت: از جمله طرحهای که به منظور افزایش آگاهی و آمادگی شهروندان در برابر حوادث از سوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران، طراحی شده است طرح پلاک ایمن است که با هدف ارتقای فرهنگ و دانش ایمنی شهروندان و رویکرد شفاف سازی مشارکت بخشی مطالبه گری و اعتماد سازی حداکثری آحاد جامعه پیرامون موضوعات ایمنی و آتش نشانی با در نظرگرفتن بستری رایگان از طریق سامانه با قابلیت انجام بازرسیهای کارشناسی به انتخاب شهروند توسط سازمان آتش نشانی طراحی شده است.
به گفته گودرزی بر این اساس، برابر تکالیف سازمانی مبنی بر شناسایی مخاطرات ساختمانهای موجود برای آن دسته از شهروندانی که تمایلی به ورود کارشناسان به محل زندگی و کار خود ندارند، واحدهای مسکونی که در قالب ۹۵۰ هزار پارسل کلان شهر تهران قرار دارند، سازمان با طراحی فرایند خود اظهاری مردمی و تدوین راهنمای تکمیل پرسشنامه ایمنی بستری را برای مشارکت کلیه شهروندان در طرح پلاک ایمن برنامهریزی و اجرایی نموده است.
وی با بیان این که نیروهای سازمان آتش نشانی تاکنون از ۷۳.۶۷۴ ساختمان بازدید کردهاند، اظهار کرد: طی فرایندی ساختمانهای بحرانی پایش و ۱۲۹ ساختمان نا ایمن شناسایی شدند. با پیگیریهای صورت گرفته و با کمک دستگاه قضایی و پای کار آمدن دادستانی تهران، همه مالکان ۱۲۹ ساختمان دعوت و تذکرات و اخطارهای لازم را دریافت کردند که در نهایت خروجی این پیگیری و تلاشها کاهش تعداد ساختمانهای نا ایمن از ۱۲۹ به ۶۰ ساختمان است.
معاون شهردار تهران در پایان به تامین اعتبارات در راستای اجرای این طرح پرداخت و گفت: اعتبارات خوبی برای ایمن سازی ساختمانهای ناایمن در سال ۱۴۰۴ تامین شده است و امیدواریم که با کمک و همراهی سایر نهادهای ذیربط بتوانیم به نتایج خوبی در این زمینه دست یابیم.