وی محصولاتی نظیر هندوانه، برنج، پیاز، سیب زمینی، ذرت و چغندر را گیاهان آبدوست عنوان کرد و گفت: محصول هندوانه به عنوان آبدو ست ترین محصول ، موجب برداشت حجم بسیاری از آبهای استان شده است.
وی سطح زیرکشت این محصول در استان را شش هزار هکتار برشمرد و افزود: به طورمتوسط برای تولید هر کیلوگرم هندوانه 500لیتر آب مصرف می شود و چنانچه از هر هکتار 70 تن محصول برداشت شود در مجموع 210 میلیون متر مکعب آب زیرزمینی و سطحی برای تولید هندوانه دراستان مصرف می شود.
وی تشکیل گروههای 60 نفره گشت و بازرسی به منظور جلوگیری از اضافه برداشت چاههای مجاز و پلمپ چاههای غیر مجاز وجلوگیری از کشت گیاهان آبدوست که باعث خشک شدن چاه ها ، نشست زمین و افت شدید آبهای زیرزمینی و در نهایت تبدیل دشت ها به دشت ممنوعه می شود را اولویت کاری شرکت عنوان کرد.
وی در خصوص اقدامات انجام شده نیز گفت : تاکنون ده حلقه چاه و شش موتور پمپ توقیف شده و 63 متخلف به قوه قضاییه معرفی شده اند.
در مجموع 800 هزار هکتار اراضی کشاورزی در لرستان وجود دارد که از این میزان حدود 25 درصد آبی بوده و این در حالی است که میانگین اراضی آبی کشاورزی در کشور 45 درصد است.
انتهای پیام/س