سرپرست حجاج ایرانی از اعزام بیش از ۲۰۵ هزار زائر ایرانی به سرزمین وحی در قالب عمره ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: پروازهای تمتع از نیمه اردیبهشت‌ماه آغاز می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان - نشست هم‌افزایی حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب سرپرست حجاج ایرانی، و نمایندگان بیوت مراجع عظام تقلید با محوریت موضوع مبتلا به امروز در سالن جلسات ساختمان نمایندگی ولی‌فقیه در امور حج و زیارت در شهر مقدس قم برگزار شد.

در این نشست، پیش از پرداختن به موضوع اصلی، حجت‌الاسلام والمسلمین نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت گزارشی درباره عمره ۱۴۰۳ ارائه دادند.

پایان عمره مفرده ۱۴۰۳

وی گفت: پرواز‌های رفت عمره ۱۹ فروردین‌ماه به پایان رسید و پرواز برگشت نیز در ۱۰ روز آینده انجام خواهد شد تا پرونده عمره قبل از حج بسته شود. در عمره ۱۴۰۳ برنامه‌ریزی برای اعزام حدود ۱۹۵ هزار نفر انجام شده بود، اما در نهایت با ۲۰۵ هزار نفر مشرف شدند. نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت به موضوع مراقبت زائران در فضای مجازی اشاره کرد و افزود: زائران خانه خدا باید از فعالیت‌های خود در فضای مجازی مراقبت کنند، چرا که این فعالیت‌ها با استفاده از هوش مصنوعی رصد می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین نواب در ادامه عنوان کرد: برنامه‌ریزی عمره امسال خوب بود، اما مشکلاتی هم وجود داشت که برخی از آنها گزارش شده‌اند. اطلاع‌رسانی لازم به زائران باید انجام شود تا این مشکلات کاهش یابد.

تسهیلات سفر زائران در حج

وی در ادامه گفت: زائران حج از مدینه به مکه برای مدینه بعد با قطار منتقل می‌شوند و برنامه‌ریزی برای سفر به طائف نیز انجام شده است. برای طائف یک هفته وقت در نظر گرفته شده که این سفر موجب صرفه‌جویی در زمان زائران خواهد شد.

آغاز پرواز‌های حج و تعداد زائران

نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت اظهار داشت: پرواز‌های حج از نیمه اردیبهشت‌ماه آغاز خواهد شد. برخی کاروان‌ها ۴۱ و ۴۲ روزه هستند و این زمان به تدریج کاهش می‌یابد تا به ۳۴ روز برسد.

وی در ادامه افزود: انتقال زائران ایرانی برای حج امسال توسط هواپیمای ایران‌ایر، معراج و ناس عربستان انجام می‌شود.

پیگیری ارز برای زائران

حجت‌الاسلام والمسلمین نواب در پایان به موضوع ارز اشاره کرد و گفت: مسئله ارز نیز در حال پیگیری است و قرار بود روز گذشته انتقال آن انجام شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین رستم‌نژاد رئیس پژوهشکده حج نیز در این نشست نیز با اشاره به وظایف این پژوهشکده اظهار داشت: مأموریت اصلی پژوهشکده حج تولید محتواست و به اقتضای زمان در عتبات، اربعین، عمره، حج و شبهات روز تولید محتوا خواهد کرد.

وی از دفتر بیوتات مراجع عظام تقلید برای همکاری‌های علمی با پژوهشکده حج دعوت کرد.

در ادامه نشست، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسین فلاح‌زاده، عضو دفتر استفتائات مقام معظم رهبری، با اشاره به محور اصلی جلسه، گفت: موضوع "تقیه" از مسائل مهمی است که باید نسبت به آن چگونگی آن آگاهی داشت.

پس از صحبت‌های حجت‌الاسلام والمسلمین فلاح‌زاده، نمایندگان بیوت مراجع تقلید به بیان دیدگاه‌ها و ارائه راهکار‌های خود درباره موضوع "تقیه" ازجمله در سفر حج پرداختند.

در پایان حجت‌الاسلام والمسلمین نواب اظهار داشت: این آخرین جلسه قبل از حج ۱۴۰۴ است که برگزار می‌شود.

منبع: سازمان حج و زیارت قم

برچسب ها: حج تمتع ، حج و زیارت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.