
باشگاه خبرنگاران جوان - داریوش عبادی مدیر عامل انجمن محیط زیستی مازندران و محمد امینی مدیرعامل انجمن کشاورزان مازندران و رئیس جامعه جنگلبانی ایران که همکاران پژوهشکده اکولوژیک دریای خزر در حوزه تحقیقات، مشاوره و پژوهش نیز هستند، در گفتوگو با خبرنگار تسنیم ضمن ابراز تأسف از این رویداد، اعلام کردند اشخاصی با ادعای مالکیت اراضی، بر اساس رأی صادره از شعبه 11 دادگاه عمومی و حقوقی شهرستان ساری، دستور قضایی مبنی بر خلعید را دریافت کردند و به این ترتیب پژوهشکده اکولوژیک دریای خزر بسته خواهد شد.
آنها گفتهاند که این اقدام علاوه بر تبعات زیستمحیطی به این دلیل که بانک ژن حدود 5 هزار نمونه از آبزیان برای تکثیر مصنوعی جهت حفاظت از دریای خزر و تعادل زیستی در آن از بین خواهد رفت، تبعات اجتماعی و بینالمللی نیز خواهد داشت به این دلیل که نظارت و کنترل بر صید 12 هزار صیاد و شغل آنها در سواحل خزر کنار میرود و این یک تهدید محسوب میشود.
از سوی دیگر این فعالان حوزه محیط زیست اعلام کردهاند که ساختمان پژوهشکده دارای قدمت تاریخی است و به عنوان میراث ملی باید حفظ شود.
آنها از دستگاه قضایی درخواست اعمال ماده ۴۷۷ مبنی بر بدواً دستور توقف عملیات اجرایی و پذیرش اعاده دادرسی از سوی آن مرکز را دارند.
منبع تسنیم