حیدرعلی طالبی مدیر علمی کنترل روباتیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر در گفتوگو با خبرنگار
حوزه فنآوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگارانگفت: فعالیت قطب علمی بر روی سیستمهای کنترلی با تمرکز بر روباتیک و سامانههای هوافضا، اتوماسیون صنعتی و سیستمهای چند عاملی همچون اجسام پرنده و حوزههای میکروالکترومکانیکی متمرکز است و همچنین پروژههای متعددی در زمینههای روباتیک، دفاعی، صنعتی، پتروشیمی، نفت و گاز و نیروگاهی در دست اقدام دارند.
مدیر علمی کنترل روباتیک دانشگاه صنعتی اظهار داشت: تکنولوژی ساخت روبات جراح تجاری اکنون در انحصار شرکت آمریکایی داوینچی است و رقبای خود را نیز حذف کرده است و نیز ما به دلیل تحریمهای سالیان گذشته، به این روباتها دسترسی نداشتهایم.
طالبی بیان کرد: خوشبختانه با تلاش و همت متخصصان ایرانی هم اکنون به دانش فنی، طراحی مکانیزم، سخت افزار و نرم افزار و کنترل این روبات جراح دست یافتهایم که میتواند به عنوان جراح، دستیار جراح و روبات آندوسکوپی مورد استفاده قرار بگیرد.
وی در تشریح قابلیتهای این روبات جراح عنوان کرد: این روبات علاوه بر توانایی اندازهگیری نیرو و امکان ارتباط از طریق اینترنت، از قابلیت کنترل به صورت اصلاح شده برخوردار است به این معنی که حین انجام کار، میتوانیم آنرا کنترل کرده و روند فعالیت جراحی را بهبود ببخشیم.
مدیر کنترل روباتیک دانشگاه امکان ارتباط با روبات از طریق نرمافزارهای تلفن همراه را از دیگر ویژگیهای این روبات جراح بر شمرد و گفت: روبات همچنین این قابلیت را دارد که میزان نیرویی که باید به بافت بدن بیمار وارد شود را تخمین زده و پیشبینی میکند.
طالبی خاطرنشان کرد: به طور معمول، افراد میانسال بیشترین خدمات توانبخشی را در جوامع مختلف دریافت میکنند در حالیکه اغلب آنها به اقتضای سن و شرایط جسمانی، برای خروج از منزل و حضور در مراکز توانبخشی با مشکلاتی رو به رو هستند به همین منظور تصمیم گرفتیم یک روبات توانبخشی از راه دور به همت اعضای قطب علمی کنترل روباتیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر ساخته شده و الگوریتمها و معیارهای بهبود آن نیز طراحی شده است اما برای تجاریسازی و تولید انبوه، نیازمند حمایت مالی است.
انتهای پیام/