شبکه مجازی آستان می نویسد:چند سالی هست که بانوان ورزشکار کشورمان رکوردهایی را در حد و اندازه خود جابجا کرده اند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ،هرچند که بسیاری از این رکوردها در حد رکوردهای جهانی یا حتی آسیایی نبوده اما حضور مؤثرتر بانوان ورزشکار کشورمان در مسابقات آسیایی، کسب سهمیه های بیشتر برای حضور در رقابت های معتبر جهانی و کسب مقام های بهتر از دوره های قبل، اتفاق کمی در این حوزه نیست. برای نمونه، طی دو سال اخیر، بانوان ورزشکار ایرانی با حضور در تورنومنت های مهم از جمله بازی های آسیایی، به عنوان مهمترین اتفاق ورزشی این قاره پهناور، به نسبت سال های قبل از آن، خوش درخشیدند. همه اینها انگیزه های مضاعفی برای آنها ایجاد کرده و می کند اما این یک روی ماجراست. روی دیگر ماجرا، کمبود امکانات ورزشی، وجود برخی محدودیت ها، کمبود منابع مالی، سرمایه گذاری اندک به نسبت سرمایه های در گردش در ورزش آقایان، عدم موفقیت در جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی و توجه کمتر مردم و مسئولان است که می تواند تمام آن انگیزه های مضاعف را از بین ببرد. قدر مسلم، ورزش بانوان ظرفیت های بیشتری از آنچه تا امروز شاهد بوده ایم، برای بروز دارد.

طاهره عباسی بازیکن تیم فوتسال ایران می گوید بانوان ایرانی از ظرفیت های بسیار بالایی برای حضور در مجامع ورزشی و به نمایش گذاشتن توانمندی های خود در عرصه مسابقات داخلی و بین المللی برخوردارند که اگر این روند به خوبی انجام پذیرد، قدرت بانوان ایرانی نه تنها در کشور، بلکه در دنیا، بُعد دیگری از استعدادهای جوانان ایرانی را به رخ خواهد کشید؛ گاه کم توجهی و کمبود امکانات موجب دلسرد شدن و بی انگیزگی در آنها می شود که با تدابیر لازم از سوی مسئولان ذیربط می توان این مساله را رفع کرد. به طور مثال امروز ما با مشکلاتی همچون نبود سالن های ورزشی یا کمبود آن برای بانوان ورزشکار مواجه هستیم که این مساله ورزش زنان را با مشکلات جدی مواجه می کند یا گاهی ساعات حضور در باشگاه هایی که زمین فوتسال در اختیار تیم قرار می دهند، به گونه ای است که نمی توان در این فاصله زمانی در باشگاه حضور یافت و اغلب موقعیت های زمانی مناسب در اختیار آقایان قرار می گیرد. رسیدگی به امور ورزشی بانوان و در اختیار قرار دادن امکانات ورزشی، ضمن بالا بردن و ارتقای نام ایران در محافل بین المللی، می تواند به سالم سازی فضای جامعه کشور نیز کمک شایانی کند.

سکینه عمرانی عضو فراکسیون زنان مجلس نیز گفت باید در مورد همه شاخه های ورزشی در کشور یک حالت اعتدال وجود داشته باشد. معتقدم برنامه های وزارت ورزش و جوانان باید به سمتی باشد که نوعی اعتدال در همه رشته های ورزشی برقرار شود زیرا این باعث می شود در زمینه هایی که بانوان نیز استعداد دارند، این استعداد شکوفا شود و در این ورزش ها خوش بدرخشند و توجه ویژه به ورزش همگانی زیرساخت ورزش قهرمانی است باید در ورزش بانوان مورد توجه قرار گیرد. نگاه اعتدالی به ورزش بانوان و آقایان در همه رشته ها باعث می شود که بانوان باانگیزه بالاتری در میادین حاضر شوند.

زهرا علیزاده نماینده فدراسیون فوتبال در بخش بانوان گفت :بطورکلی ورزش بانوان در کشور هنوز با مشکلات عدیده ای روبه رو است که توجه بیش از پیش مسئولان را می طلبد؛ برای مثال یکی از معضلات جدی بانوان در ورزش، مساله رفت و آمد آنهاست که به این امر توجه چندانی نمی شود. متاسفانه آن گونه که به ورزش مردان در کشور اهمیت داده می شود، به ورزش بانوان التفات چندانی نشده و سرمایه گذاری شایسته در این راستا نمی شود. ورزش، بستری مناسب برای ایجاد سلامتی در بانوان است و نباید تنها به دید برگزاری یکسری مراسم تشریفاتی بویژه در بحث مسابقات به آن نگاه کرد. گاه برگزاری برخی مسابقات ورزشی برای بانوان تنها جنبه تشریفاتی دارد و صرفاً برای کسب امتیاز و بالا بردن آمار برپا می شود و کمتر به جنبه کیفی آن توجه شده که این مساله با در رأس کار قرار دادن مسئولانی دلسوز قابل رفع است.

شهلا میرگلوبیات عضو فراکسیون زنان مجلس گفت :دولت باید در حوزه ورزش بانوان به خوبی کار کرده و منابع مالی آنها را تأمین کند و همانقدر که به ورزش آقایان بها داده می شود، به ورزش بانوان نیز بها دهند و اینگونه نباشد که فقط در حد شعار و حرف باشد. خانم ها در چندسال اخیر خیلی تلاش کردند و مسئولان نیز تلاش هایی کرده اند ولی باز کم است و ما باید حمایت های مادی و معنوی از خانم های ورزشکار کشورمان برای حضور مؤثرتر در میادین ورزشی بیشتر شود.

حسین گروسی نماینده ی مردم شهریار در مجلس شورای اسلامی گفت :

ما باید مکان های ورزشی را برای بانوان هم بصورت همگانی و هم در حوزه قهرمانی توسعه دهیم. به دلیل وجود بیماری هایی که به دلیل کمبود ویتامین d نظیر راشیتیسم و نرمی استخوان که در خانم ها به دلیل کم تحرکی و بخاطر پوششی که دارند بیشتر وجود دارد، باید ورزش همگانی را توسعه دهیم و در ورزش قهرمانی نیز نیاز داریم که به این امر بیشتر توجه کنیم چون کشورهایی که الان رقیب ما هستند 50 درصد مدال هایشان را بانوان آورده اند. ما در بسیاری از رشته های ورزشی بانوان دارای قابلیت های خوبی هستیم و در ورزش هایی نظیر تیراندازی از قبیل تیروکمان و برخی ورزش های رزمی ظرفیت های خوبی داریم که بانوان می توانند مدال طلا بیاورند و وزارت ورزش باید مقداری در ورزش بانوان سرمایه گذاری بیشتری کند و فضاهای اختصاصی بیشتری را کنند تا انگیزه ها بیشتر شود.

/انتهای پیام
منبع:ایرنا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.