به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛مصر (نامهای پیشین: چاه دراز، کلاته یوسف، مزرعه یوسف)، روستایی از توابع شهرستان خور و بیابانک در استان اصفهان است.این روستا در دشت کویر ایران و در ۴۵ کیلومتری شرق جندق و در ۶۰ کیلومتری شمال خور واقع شده است.
روستای مصر یا کویر مصر درست در میانه راه دامغان به نائین و اصفهان قرار دارد. مصر به همراه دو روستای بسیارکوچک دیگر به نام های امیرآباد و فرحزاد دریک خط شمالی– جنوبی به طول حدود ۶ کیلومتر واقع شدهاند. این روستا یکی از مناطق جذاب گردشگری ایران بهحساب میآید و نام دریای شنی کویر مصر برای بسیاری از طبیعتگردان آشناست .
چندین سال پیش بنیانگذار این روستا فرد سرمایهداری به نام یوسف بود که به شبانی و چراندن گوسفندان میپرداخت. عمر این روستا شاید بیشتر از ۱۰۰ سال نباشد، اما همه آن را به نام مزرعه یوسف میشناختند تا آنکه قنات های روستا خشک و کم آب شد و یوسف را مجبور به حفر چاه با موتورهای دیزلی انگلیسی کرد.
چند سال بعد از بهرهبرداری از این چاه، دوباره سفرههای زیرزمینی آب پائینتر رفت تا اینکه یوسف چاه عمیقتری را حفر کرد به همین دلیل اهالی روستاهای همجوار، این روستا را «چاه دراز» نامیدند.
اما از آنجایی که یوسف این نام را دوست نداشته از اهالی خواست چون نام وی یوسف و داستان یوسف پیامبر نیز در سرزمین مصر اتفاق افتاد بود از آن به بعد نام این روستا را مصر بنامند. اهالی روستا نیز از آنجا که برای یوسف احترام زیادی قائل بودند، این روستا را "مصر" نامیدند.
یوسف دستور داد تا در وسط روستا نیز خیابان عریضی به طول حداقل ۵۰۰ متر احداث شود و در پاسخ به ابهامات اهالی که میگفتند روستای ما کوچک است و نیازی به احداث این خیابان عریض و طویل نیست میگفت که در آیندهای نزدیک اینجا معروف و شلوغ میشود.
جالب اینکه این پیش بینی یوسف درست از آب درآمد و اکنون گردشگران زیادی از این روستا دیدن میکنند به نحوی که اکنون این روستا یکی از مقاصد مهم طبیعت گردی در ایران به شمار میآید.
در ورودی روستا دو تاق کوچک مقابل هم قرار دارد که داخل یکی ژنراتور بزرگی وجود دارد که برق مصر و روستای هم جوار آنرا (فرحزاد)از این طریق تامین می گردد و دیگری تنها مغازهی روستاست که مجهز به خط تلفن ثابتی است که ارتباطات مخابراتی ساکنان یا احیانا مسافران را برقرار میکند و در حال حاضر ارتباط با تلفن همراه میسر نمی باشد.بر اساس سر شماری مرکز آمار ایران در سال 1385 جمعیت این روستا 183 نفر(41خانوار) بوده است.
وجود چاه آب عمیق، سرسبزی منطقه بیابانی و کشت درخت گز و ... جهت جلوگیری از جابجایی شنهای روان، بلوار به عرض حدود ۵۰ متر داخل روستا ، وجود خانههای قدیمی و بازسازی آنها جهت اسکان توریست ، موتور سواری، شترسواری در کویر و از همه مهمتر وجود نیزارهایی وسیع و سرسبز در فاصله ۵ کیلومتری روستا و وجود تپههای شنی در اطراف آن از جمله عواملی هستند که باعث جذب توریست در دل کویر گشته است و حضور توریستهای خارجی برای دیدن عجایب کویر مرکزی ایران در آن فراوان است.
بسیاری از منجمان ایرانی و خارجی آسمان صاف و تاریک این مکان را برای برپایی کارگاههای رصدی خود انتخاب میکنند و همچنین بسیاری از عکاسان از طبیعت کویری آنجا برای عکاسی استفاده می نمایند.
آدرس:اصفهان؛45 کیلومتری شرق شهرستان جندق؛و 30 کیلومتری شمال شهرستان خور
انتهای پیام/
منبع:delgarm.com