بر اساس برنامه‌های پیش بینی شده در حوزه زیست فناوری، ایران باید تا سال 1404 با تولید 75 نوع محصول، رتبه اول تولید داروهای بیوسیمیلار در جهان را کسب کند.

به گزارش خبرنگار فناوری‌های نوین باشگاه خبرنگاران و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، جلسه 128 کارگروه مشورتی ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور به ریاست دکتر کبگانیان قائم مقام این ستاد، در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار ‌شد.

در ابتدای این جلسه اعلام شد که نظارت بر اجرایی سازی اقتصاد دانش بنیان بر اساس سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور واگذار و همچنین مقرر شده سیاست‌های پیشنهادی ستاد در حوزه فرهنگ و علم، برای اعمال در سیاست‌های کلی برنامه 5 ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور به دفتر مقام معظم رهبری «مدظله العالی» ارائه شود.

در ادامه این جلسه که به بررسی بخش دوم گزارش عملکرد و اقدامات پیش روی ستاد توسعه زیست فناوری اختصاص داشت، بخش‌های دیگری از اهداف و برنامه‌های کوتاه مدت و بلند مدت ستاد توسعه زیست فناوری و پیش‌نویس سند پیشنهادی این ستاد در حوزه‌های تولید و صادرات داروهای زیست فناوری، کشاورزی، محیط زیست و صنعت ساخت تجهیزات ارائه شد.

در این گزارش، با اشاره به تامین 80 درصد از داروهای بیوتک پر مصرف کشور که اکثراً برای درمان بیماریهای صعب العلاج به کار می روند، دسترسی آسان، ارزان و دائمی به این داروها، یکی از اهداف تولید داروهای زیست فناوری در کشور بر شمرده شد.

در بخش دیگری از این گزارش، ایجاد فضای کار و فرصت اشتغال برای نخبگان و دانش‌آموختگان رشته‌های بیوتکنولوژی، پزشکی و علوم پایه پزشکی، و مهندسی برای بیش از 3 هزار نیروی متخصص بصورت مستقیم و بیش از 9 هزار نفر بصورت غیر مستقیم، در سال 1400 از دیگر اهداف و برنامه‌های ستاد توسعه زیست فناوری اعلام شده است.

در این گزارش با اشاره به این نکته که بر اساس برنامه‌های پیش بینی شده در حوزه زیست فناوری، ایران باید تا سال 1404 با تولید 75 نوع محصول، رتبه اول تولید داروهای بیوسیمیلار در جهان را کسب کند، با توجه به نتایج حاصل از مطالعات و بررسی بازار جهانی زیست فناوری، اهداف میانی براي برخورداری از بازار به میزان 4 ، 9 و 15 میلیارد دلار به ترتیب در سال‌های 1396، 1400و 1404 برای محصولات زیستی کشور در حوزه وزارت جهاد کشاورزی تعیین شده است.

توسعه صنعت ساخت تجهیزات برای دستیابی به 3 درصد از بازار جهانی محصولات زیست فناورانه و تلاش برای ارتقای مداوم این جایگاه و توسعه صادرات این محصولات از طریق ارتقاء کیفی تجهیزات ساخت داخل و تکمیل فرایند تجاری سازی فناوری و کسب بازارهای بین‌المللی، از سایر اهداف و برنامه های ستاد توسعه زیست فناوری اعلام شده است.

دستور دیگر جلسه کارگروه، ارائه گزارش در باره پژوهانه دانشجویان دکتری و پیگیری اجرای این موضوع بود.

در بخشی از این گزارش با اشاره به این موضوع که از سال 89 تا آخر سال 92 و براساس آیین نامه‌ اجرایی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از 11 هزار دانشجوی دکترا و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از 8 هزار و 700 دانشجوی دکترا حمایت کرده‌اند، اعلام شد معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم در راستای حمایت از چرخه ایده تا محصول، مبالغی را به پایان نامه‌هایی که منتهی به ایجاد محصول فناورانه شده‌اند، اختصاص داده است.

بعد از ارائه این گزارش مقرر شد وزارتین علوم و بهداشت آیین‌نامه اجرایی این موضوع را بازنگری و تنظیم و برای تصویب نهایی به ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور ارائه کنند.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار