وی در ادامه افزود: برای روشن شدن این موضوع، باید یک تعریف جامع از رژیم غذایی داشته باشیم، رژیم چیزی جز یک تغذیه سالم و متناسب با نیاز فرد نیست، بنابر این هر دستور غذایی که خارج از این تعریف باشد، در گروهبندی رژیم غذایی قرار نمیگیرد.
نیستانی، در خصوص رژیم غذایی در دوران شیردهی اظهار داشت: مادران بلافاصله پس از ترخیص از بیمارستان و با توجه به تعریف گفته شده، میتوانند یک رژیم غذایی سالم و صحیح برای کاهش وزن داشته باشند.
این متخصص تغذیه تصریح کرد: مادران شیرده توجه کنند که رژیم غذایی متناسب، به هیچ عنوان روی میزان و کیفیت شیردهی تأثیر منفی نمیگذارند.
وی گفت: اضافه وزن مناسب در طول بارداری، به طور میانگین و بسته به شرایط 7 الی 8 کیلو و در نهایت 18 کیلو میباشد که متأسفانه در خانمهایی که اولین تجربه زایمان را دارند و به دلیل توصیههای نا به جا و غلط اطرافیان، بیش از 20 الی 25 کیلو وزن اضافه میکنند.
نیستانی گفت: علاوه بر اضافه وزن دوران بارداری، با تغذیه غلط و بیش از اندازه، خانمها در دوران شیردهی هم، افزایش وزن پیدا میکنند.
این متخصص تغذیه با اشاره به روشهای افزایش شیردهی علاوه بر تغذیه صحیح و متناسب اظهار داشت: برای افزایش شیر، لزومی به غذا خوردن بیشتر نیست و آرامش و حمایت مادر توسط همسر و اطرافیان بر روی کمیت شیر مؤثر هستند.
وی در ادامه گفت: شیردهی انحصاری به خصوص تا 6 ماهگی و داشتن برنامهغذایی اصولی و صحیح میتواند وزن مادر را به شیوه سالم کاهش دهد.
نیستانی، در پایان گفت: مادران شیرده توجه داشته باشند که به هیچ عنوان نباید برای رژیم و کاهش وزن، گرسنه باشند یا از سفره خانواده جدا شوند و این رژیم تابع یک نظم باشد.
انتهای پیام/