به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران قم، دهم آذرماه سالروز شهادت آیتالله سید حسن مدرس به عنوان روز مجلس نامگذاری شده است تا نمایندگان مجلس با مطالعه شخصیت اخلاقی، اجتماعی و سیاسی این مرد بزرگ، او را الگوی خود قرار داده و در عمل ویژگیهای بارز اخلاقی و سیاسی او را به کار بندند.
این روز بهانهای است برای اصحاب رسانه تا کارکرد مجلس و نمایندگان را زیر ذرهبین برده و فعل و انفعالات صورت گرفته در مجلس و نحوه برخورد نمایندگان به عنوان وکلای جامعه را مورد بررسی قرار دهند.
در همین زمینه گفتوگویی با احمد امیر آبادی فراهانی، نماینده مردم قم و عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی داشتهایم.
سالروز شهادت آیتالله مدرس و روز مجلس است، شخصیت شهید مدرس چه درسی به نمایندگان مجلس میدهد؟
امیر آبادی: یکی از کارهای بزرگ شهید مدرس افشای ماهیت واقعی استبداد رضا خانی برای مردم و ایستادگی در برابر ظلم بود، علاوه بر این مدرس با شجاعت مثالزدنی خود نشان داد یک نماینده مجلس چطور میتواند از حقوق تمام ملت ایران دفاع کرده و در برابر ظلم و ستم بایستد و این کار درس ایستادگی و مقاومت در برابر ظلم را به نمایندگان میدهد.
وظیفه مجلس و وکلای ملت در قبال مردم و نظام چیست؟
امیر آبادی: نماینده واقعی مردم کسی است که از حقوق مردم و ارزشها و دستاوردهای ملت دفاع کند، به ویژه بعد از دفاع مقدس که خونهای زیادی برای حفظ این انقلاب ریخته شد یکی از خواستههای مهم مردم این است که در برابر تهاجمات بیگانگان و دشمنان ایستادگی کنند. همچنین نمایندگان مردم باید عادی زندگی کنند تا مردم راحتتر بتوانند با آنها ارتباط برقرار کنند؛ وقتی جمعی فردی را انتخاب میکنند، آن فرد وظیفه دارد از حقوق آنها حمایت کند.
در حال حاضر خانه ملت تا چه اندازه به مجلس ایدهآل نزدیک است؟
امیر آبادی: دورههای مختلف مجلس شورای اسلامی در کشور ما با فراز و نشیبهای زیادی روبرو بوده است. این دور مجلس هم یک مجلس اصولگراست که به دنبال حفظ حقوق و ارزشهای مردم و نظام است. در هر مجلسی اشکالاتی بوده و در این مجلس هم برخی از این مشکلات وجود داشته ولی این دور، مجلس مدافع ارزشهای نظام و گوش به فرمان رهبری و ولایت بوده است.
آیا سیاسی کاریهای بعضی از نمایندگان مجلس خوب است؟ و اینکه این سیاسی بودن تا چه حدی به نفع مردم، نظام و مجلس بوده؟
امیر آبادی: سیاست از نماینده جدا شدنی نبوده و هر نماینده به نوعی یک سیاستمدار است، ولی اینکه سیاسیکاری به معنای دوگانه با موضوعات برخورد کردن و شفافیت در عمل و در گفتار نداشتن باشد، این کار خوبی نیست و نمایندگان باید سعی کنند این کارها را انجام ندهند.
نمایندههایی هستند که نمیخواهند مواضع خود را مشخص کنند و این رفتارهایی است که مردم نمیپسندند؛ نمایندگان باید عمل و گفتار خود را شفاف کرده و از کارها و صحبتهای دوگانه پرهیز کنند. بالاخره هر نماینده به گروه و جناحی متصل است حال یا اصولگرا یا اصلاحطلب که هر دو گروه در مجلس نباید زیاد به حاشیهها بروند؛ مردم گرفتار هستند و مشکلات اقتصادی دارند بنابراین باید به سمت قانونگذاری موثر رفت تا مشکلات مردم را حل کنیم.
ضعفهای مجلس چیست و راه کارهای از بین بردن این نقاط ضعف کدام است؟
امیر آبادی: یکی از مشکلات اساسی نمایندگان که موجب ضعفشان شده، این است که وظایف آنها به خوبی برای مردم تبیین نشده البته خود نمایندگان نیز در خوب تبیین نشدن وظایفشان برای مردم مقصر هستند زیرا در روزهای پیش از انتخابات قولهایی به مردم میدهند که برخی از این وعدهها حتی قابلیت اجرایی هم ندارند و همین سبب میشود وظایف اصلی که قانونگذاری و نظارت بر قانون است را به خوبی انجام ندهند و دنبال کارهای اجرایی که در حیطه کاری و وظایف آنها نیست، باشند./س
گفتوگو از: نجمه عزتی