هدايت ا... مير مراد زهي در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران،
با بيان اينکه در دوره هاي گذشته از تزريق اعتباراتي به بخش کشاورزي صحبت شده است افزود: متاسفانه اين منابع مالي هر گز به طور رسمي در لايحه ي بودجه آورده نشده است
وي با اشاره به منابع موجود در بخش کشاورزي اضافه کرد: در کشو رما هيچ گاه به کشاورزي به عنوان يک محور استقللا توجه نشده و همين امر يکي از مهم ترين عوامل رکورد توليدات اين بخش است.
مير مراد زهي با بيان اينکه در زمان هدفمند کردن يارانه ها، براي بخش توليد کشاورزي نيز بسته هاي حمايتي در نظر گرفته شد،ادامه داد: اين موضوع نيز به مرحله ي اجرايي شدن نرسيد.
وي با اشاره به بروز مکرر حوادث طبيعي مانند سيل،تگرگ، خشک سالي و... در کشور افزود: بيمه غرامت اين حوادث را به کشاورزان نمي پردازد.
مير مراد زهي در مورد ديگر عوامل رکود توليدات بخش کشاورزي اضافه کرد: گاهي اوقات اجناس مورد نياز توليد کنندگان از جمله کود، سم، بذر ونهاده هاي کشاورزي با قيمت هاي گزافي به دست آنان مي رسد.
وي با اشاره به اينکه در برخي مناطق کشور کشاورزان براي توليد به نفت و گاز نياز دارند، اظهار داشت: در بسياري از مواقع اين توليد کنندگان با کمبود سوخت مواجه هستند.
مير مراد زهي تصريح کرد: زماني که به بخش کشاورزي توجهي جدي ووعده ها عملياتي شود مي توان به بهبود اوضاع اميدوار بود اما اگر تمامي مسائل درحد صحبت کردن و اجرايي نشدن باشد چيزي تغيير نمي کند.
وي با بيان اينکه طي ساليان گذشته ايران در توليد گندم به خود کفايي رسيد افزود: پس از آن کم کم با کمبود اين محصول مواجه شديم و دولت محبور شد بخش عظيمي از ارز کشور را به واردات گندم تخصيص دهد.
نماينده مردم سراوان، سيب، سوران و زابلي در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اينکه امسال نيز يکي از سالياني است که بايد واردات گندم انجام گيرد گفت: در صورت تخصيص اعتبارات ويژه براي صنعت توليد و همچنين پرداخت غرامت به توليد کنندگان هنگام بروز خسارات مشکلات موجود بر سر راه توليد نيز برطرف مي شود.
مير مرادي اظهار داشت: تا زماني که ما از توليد کنندگان حمايت نکنيم در رفع موانع موفق نخواهيم بود.
وي افزود: کشورهاي مکانيزه و پيشرفته ي جهان آن چنان از توليد کنندگان خود حمايت مي کنند که اين قشر بزرگترين و مرفه ترين قشر جامعه هستند ولي متاسفانه در کشور ما اين گونه نيست.
مير مراد زهي با بيان اينکه يکي از مهم ترين عوامل رکورد بخش کشاورزي بي توجهي دولت به اين بخش است تصريح کرد: دولت بايد به توليد کنندگان دام، طيور و فعالان بخش کشاورزي توجه ويژه اي داشته باشد.
وي تاکيد کرد: توجه به بخش کشاورزي سبب افزايش توليدات اين بخش به اندازه نياز کشور مي شود.
انتهای پیام/