خداوند از مسجد به عنوان خانه خود ياد ميكند و خانه خدا پناهگاه بندگان خداست و به پاكيزگي و طهارت از هر مكان ديگر شايستهتر است. به عبارت ديگر، حفظ پاكيزگي و به عبارتی شاید بتوان گفت زیبایی مساجد، بزرگداشت آنهاست و هرگونه كوتاهي در اين زمينه بياحترامي به مقدسترين مكانهاست.
از همین رو در کشورهای مختلف جهان به ویژه کشورهای اسلامی مساجدی بزرگ و زیبا ساخته شده تا این مساجد بتوانند به عنوان سمبل دین اسلام، عظمت این دین مبین را نشان دهند. طی این گزارش تعدادی از زیباترین مساجد جهان را معرفی میکنیم.این مسجد «سلطان احمد» در شهر استانبول ترکیه است که با نام «مسجد آبی» نیز شناخته میشود. این مسجد زیبا در سال 1609 میلادی به دستور «سلطان احمد اول» پادشاه وقت امپراطوری عثمانی ساخته شد. ساخت آن حدود هفت سال به طول انجامید. ساخت این مسجد در سال 1916 میلادی یعنی تنها یک سال پیش از مرگ «سلطان احمد اول» به پایان رسید. بسیاری از کارشناسان، مهندسان و معماران جهان، معتقدند این مسجد یکی از زیباترین آثار تمدن عثمانی به شمار میرود.
گفته میشود «سلطان احمد اول» که میخواست مسجدی که به دستورش ساخته میشود یکی از زیباترین و بزرگترین مساجد جهان باشد، دستور داد برای آن شش مناره بسازند اما این دستور وی با مخالفت شدید علماء مواجه شد؛ زیرا مسجدالحرام نیز دارای شش مناره است از همین رو امپراطور عثمانی دستور داد تا با ساختن هفت مناره به اصطلاح «مسجد آبی» از مسجدالحرام هم با عظمتتر شود!تصویر ذیل نیز به مسجد «فیصل» در شهر اسلام آباد، پایتخت کشور پاکستان اختصاص دارد که یکی از علامتها و زیباترین معماریهای این شهر به شمار میرود. از ویژگیهای این مسجد علاوه بر زیبایی، بزرگی آن است، به طوری که با مساحتی بالغ بر پنج هزار متر مربع و گنجایش بیش از 8- هزار نمازگذار، یکی از بزرگترین مساجد سراسر جهان به شمار میرود. مسئولان ساخت این مسجد با هدف زیبا ساختن آن، تلاش کردند آن را به صورت خیمهای عربی در بیاورند از همین رو قبهای در آن دیده نمیشود.
اما در مورد زمان ساخت این مسجد باید گفت، پس از سفر «ملک فیصل بن عبدالعزیز آل سعود» پادشاه اسبق عربستان سعودی به پاکستان در سال 1969 میلادی و توافق وی با مقامات پاکستانی برای اجرای این طرح، دستور ساخت آن صادر شد. گفته میشود برای ساخت این مسجد مناقصهای در این کشور برگزار شد که تعداد زیادی مهندس و معمار از 17 کشور جهان در آن شرکت کردند و در نهایت مهندسی از کشور ترکیه مناقصه را برنده شد. ساخت این مسجد تا سال 1986 با هزینهای بالغ بر 40 میلیون دلار به پایان رسید که بیش از 90 درصد آن را کشور عربستان سعودی پرداخت کرد از همین رو نام این مسجد را هم نام با پادشاه وقت این کشور نهادند.تصویر زیر به مسجد «جاما» یا «مسجد جامع» هندوستان که در شهر نیودلهی است اختصاص دارد. مسجد «جاما» یکی از بزرگترین مساجد آسیا به شمار میرود به طوری که بیش از 25 هزار نمازگزار گنجایش دارد. این مسجد به دستور امپراطور مغول «شاه جهان» که دستور ساخت «تاج محل» را نیز صادر کرده، ساخته شد. ساخت مسجد «جاما» حدود شش سال به طول انجامید و تا سال 1656 میلادی به طور کامل ساخته شد.
اما یکی از کشورهای اسلامی جهان که بیشترین تعداد مساجد زیبا را در خود جای داده، کشور مالزی است. یکی از مساجد بسیار زیبا در این کشور مسجد «بوترا جایا» نام دارد که با نام «مسجد آبی» نیز شناخته میشود. تصویر این مسجد در زیر قرار دارد. این مسجد زیبا بر روی رودخانه مصنوعی «بوترا جایا» در شهر کوالالامپور، پایتخت مالزی قرار دارد و بیش از 15 هزار نمازگذار را در خود جای میدهد. ساخت این مسجد در سال 1999 میلادی به پایان رسید.
یکی دیگر از مساجد زیبا در کشور مالزی «مسجد کریستال» نام دارد. این مسجد بسیار زیبا که در شهر «کوالا ترینگانو» در شمال شرق مالزی قرار دارد، به طور کامل از «کریستال خالص» ساخته شده است. دستور ساخت آن در سال 2006 میلادی توسط «سلطان میزان زین العابدین» پادشاه مالزی ساخته شد. ساخت این مسجد در سال 2008 میلادی به پایان رسید.
از دیگر مساجد زیبای مالزی، میتوان «مسجد زاهر» را نام برد که تصویر آن در زیر قرار دارد. این مسجد یکی از قدیمی ترین مساجد مالزی به شمار میرود که در سال 1912 میلادی ساخته شد. گفته میشود این مسجد یکی از زیباترین مساجد سراسر جهان است. «مسجد زاهر» به تعداد اصول و ارکان دین مبین اسلام که پنج اصل است، پنج قبه دارد. مساحت این مسجد زیبا 11558 متر مربع است.
دیگر مسجد زیبای موجود در کشور مالزی «مسجد تنگه مالاکا» است. گفته میشود این مسجد به قدری زیبا است که به تابلویی هنری شبیه است. این مسجد زیبا در سال 2006 میلادی در یک جزیره مصنوعی در نزدیکی شهر مالاکا ساخته شد.
اما آخرین و زیباترین مسجد مالزی را «مسجد کوالا کانجسار» میدانند. این مسجد بسیار زیبا در سال 1917 میلادی ساخته شد و در شهر «کوالا کانجسار» در ایالت «پیراک» قرار دارد.
تو ایران فقط برج سازی و مراکز تجاری سازی خوبه کی به زیبائی مسجد دیگه اهمیت میده ، مزه پول یه چیزه دیگه هستش