بسياري از مردم تصور مي كنند نقش چربي ها در بروز چاقي مؤثر است و اين در حالي است كه قندها نقش پررنگ تري دارند.

دكتر علويان فوق تخصص گوارش و كبد در گفتگو با خبرنگار علمي باشگاه خبرنگاران، گفت: اگر چه متهم اصلي در ذهن مردم در قضيه چاقي مصرف مواد چرب است ولي بايد دانست كه چربي مقصر اصلي نيست و در عوض رژيم هاي غذايي غني از نظر قندها به صورت چربي ذخيره كرده و دور كمر را افزايش داده و باعث شيوع چاقي مي شوند.

وي افزود: مصرف چربي هاي خوب مثل اسيدهاي چرب اشباع نشده در روغن زيتون و آجيل مي تواند چربي هاي اشباع شده گوشت ها و يا در برخي غذاها را از بين ببرند.

علويان در ادامه تصريح كرد: منابع ديگر چربي هاي خوب مانند اسيدهاي چرب ماهي و روغن آن بدن را در برابر چربي هاي مضر محافظت مي نمايد. در موارد علاقه زياد به شكلات و كاكائو از شكلات هاي با درصد كاكائو بالا و شكر كم انتخاب كنيد.

وي گفت: كاكائو حاوي مقادير زياد آنتي اكسيدان بوده كه در حفظ تندرستي بدن مؤثر است. هنگام مصرف لبنيات نيز از ماست كم چرب و يا پروبيوتيك استفاده شود.

علويان 12 گام بد كه فرد را چاق مي كند به شرح زير بيان كرد: 

گام اول: به غذاهايي مي انديشيد كه قند دارد.

گام دوم: انسولين ترشح مي شود.

گام سوم: انسولين به بدن شما مي گويد كه اسيدچرب را ذخيره كند.

گام چهارم: گرسنه مي شويد.

گام پنجم: خوردن را آغاز مي كنيد.

گام ششم: انسولين بيشتري ترشح مي شود.

گام هفتم: قندهاي هضم شده به صورت گلوكز وارد خون مي شوند.

گام هشتم: سطح قند خون شما افزايش مي يابد.
 
گام نهم: انسولين بيشتري ترشح مي شود.

گام دهم: چربي غذاي شما بصورت تري گليسيريد در سلولهاي چرب مي ماند.

گام يازدهم: سلولهاي چرب چرب تر مي شوند.

گام دوازدهم: چاق تر مي شويد./ع2

برچسب ها: چاق ، چربی ، تندرستی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.