به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران دکتر نازنین راسخ، در این خصوص اظهار کرد: ورزش به عنوان یک ضرورت انکار ناپذیر که همیشه به فواید جسمی و روحی آن اشاره شده است و از آنجایی که نیمی از جمعیت کشور را بانوان تشکیل میدهند اهمیت پرداختن و راهگشایی برای معضل ورزش بانوان چندین برابر میشود.
وی عوامل فرهنگی را به سه دسته تقسیم کرده و تشریح کرد: موانع فرهنگی که باعث میشود بانوان کمتر به مقوله مهم ورزش بپردازند شامل عوامل فردی، بین فردی و ساختاری میشود.
راسخ در خصوص موانع فردی اظهار کرد: کمبود ساعات بیکاری بانوان، پرداختن به تحصیل، شاغل بودن آنها از این دسته عوامل است و همچنین میتوان به کمبود علاقه، نبود انگیزه و نبود خودباوری در بانوان اشاره کرد.
این استاد دانشگاه همچنین در خصوص عوامل بین فردی نپرداختن به ورزش در بانوان گفت: خانواده و تاثیر خانواده بر روی فرد، ترس از افت تحصیلی، بحث اقتصادی خانواده و نیز مخالفت همسران به عنوان یک مانع فرهنگی وجود دارد.
وی همچنین ادامه داد: در خصوص عوامل فرهنگی میتوان به مرد محوری در خانوادهها و ترس والدین از آسیبهای مذهبی به بانوان اشاره کرد.
راسخ با اشاره به کمبود امکانات مختص بانوان افزود: در حال حاضر شاهد هستیم که اماکن ویژه بانوان مانند پارکهای روباز بسیار کم در سطح کشور وجود دارد و بودجهای که به ورزش بانوان و تجهیز اماکن آنها تعلق میگیرد بسیار کم است.
وی تصر یح کرد: در تحقیقی که چندی پیش صورت گرفت در آن راهحلهای برای کم کردن موانع فرهنگی ورزش بانوان ارایه شد که فرهنگسازی از طریق صدا و سیما و پرداختن آموزش و پرورش به این مقوله از طریق جزوات درسی از جمله این راهحلها بود.
این دکتری مدیریت ورزشی ادامه داد: تهیه فیلمهای سینمایی بلند و کوتاه در خصوص ورزش بانوان و پرداختن به بانوان ورزشکار موفق باعث میشود تا حضور بانوان در میادین ورزشی، بیش از پیش شود همچنین تهیه تیزرهای ورزشی و آموزش همسران برای تشویق آنها به ورزش از دیگر راهکارهای برداشتن موانع فرهنگی است.
وی با بیان اینکه پرداختن به یک سری از ورزشها مانند ورزشهای رزمی، گلف، اسبسواری و تیراندازی که از نظر پوشش مشکلی ندارند، بسیار مناسب است، عنوان کرد: صدا و سیما و رسانهها در گسترش ورزش در بین جامعه بانوان میتوانند نقش بسیار پررنگی را ایفا کند به طوری که با تهیه برنامههای ورزشی و تفریحی و مسابقات ورزشی خانوادگی باعث تشویق هرچه بیشتر بانوان خواهد شد.
وی تصریح کرد: خوشبختانه شهرداری توانسته در این زمینه فعالیتهای خوبی را انجام دهد به طوری که با ساخت مکانهای روباز احساس امنیت و استقلال را برای پرداختن به ورزش به بانوان بدهد و نیز در کنار آن با برگزاری مسابقات در سطح مناطق شهری آمار پرداختن به ورزش را در بانوان بالاتر ببرد.
راسخ در پاسخ به این سوال که آیا به زودی شاهد کمرنگ شدن این موانع فرهنگی و پرداختن بانوان کشور به ورزش همگانی خواهیم بود یا خیر عنوان کرد: پروسه تغییر بسیار طولانی است که شامل تغییر در دانش سپس نگرش، رفتار و پس از تغییر فردی تغییر گروه خواهد بود که بر این اساس شاید بچههای ما در نسلهای آینده بتوانند به این تغییر برسند.
وی با بیان اینکه بانوان ایران دارای ظرفیت بسیار زیادی برای موفقیت در عرصههای بینالمللی ورزش نیز هستند گفت: در حماسه گوانگجو شاهد بودیم که بدون داشتن برنامه اما با تلاش و علاقه بانوان توانستیم به موفقیت زیادی دست یابیم.
راسخ ادامه داد: این قهرمانان در میادین جهانی و آسیایی میتواند نقطه قوت و عطفی باشد تا در آینده نزدیک بتوانیم بانوان بیشتری را در جایگاههای برتر جهانی ببینیم.
وی همچنین در خصوص حضور بانوان در استادیومها و ورزشگاهها تصریح کرد: جامعه هنوز قابلیت این را ندارد تا بانوان بتوانند در استادیوم ها حاضر شوند و هنوز این گنجایش و فرهنگسازی ایجاد نشده است و به این دلیل که محیطهای ورزشی مکانی برای تخلیه هیجان است کنترل این موضوع سخت خواهد بود.
وی تاکید کرد: ورود علم به ورزش میتواند نقش بسیار زیادی در ادامه این مسیر و برداشتن موانع فرهنگی باشد و این گام موثر میتواند بعدها به تغییر نگرش منجر شود.
منبع:خبرگزاری ایسنا