آرزو اشرفیزاده، مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالابها در سازمان حفاظت از محیط زیست در گفتوگویی به آخرین وضعیت تالاب بین المللی انزلی اشاره کرد و گفت: عوامل مختلفی همچون ورود رسوبات و فاضلاب و پسماند، تعارضات با تالاب و ورود گونههای غیربومی در وضعیت کنونی تالاب موثر هستند.
او افزود: سازمان حفاظت محیط زیست از سال ۲۰۰۵ و با همکاری جایکا، مدیریت یکپارچه تالاب انزلی در استان گیلان را آغاز کرد و در ادامه، فاز اول و دوم پروژه مدیریت اکولوژیک تالاب را در قالب همکاری مشترک تا سال ۲۰۱۸ به انجام رساند.
مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالابهای کشور تصریح کرد: پس از تشکیل ستاد ملی هماهنگی و مدیریت تالابها از جمله مصوبههای این ستاد برای تالاب انزلی، تصویب اقدامهای اولویتدار برای احیای تالاب و تعیین نهاد مسئول برای هر اقدام بود.
به گفته اشرفیزاده، استانداری گیلان مکلف به پیگیری وظایف ارگانها و دریافت و ارائه گزارش پیشرفت اقدامهای صورتگرفته به سازمان حفاظت محیط زیست و معاون اول رئیسجمهور شده است.
او همچنین گفت: سازمان حفاظت محیط زیست در راستای وظایف خود به صورت سالانه تصویب و تخصیص اعتبارات لازم برای انجام اقدامهای لازم حفاظت و احیای تالاب در زمینه مطالعات و حفاظت اکوسیستم، مقابله با گونههای غیربومی بهخصوص سنبل آبی، جلوگیری از ورود آلایندهها، ایجاد مرکز پایش و تامین تجهیزات، حفاظت فیزیکی، سیپا و بسیاری اقدامهای موثر دیگر در بهبود شرایط تالاب انزلی را در دستور کار دارد.
تالاب بندر انزلی با ویژگیهای خاص اقتصادی، گردشگری و ورزشی در شهرستان بندر انزلی در ۴۰ کیلومتری غرب مرکز استان گیلان واقع شده است. این تالاب بین المللی یکی از زیست بومهای ارزشمند جهان است که سال ۱۳۵۴ هجری شمسی در کنوانسیون بینالمللی رامسر به ثبت رسید.
منبع: روابط عمومی و امور رسانه اداره کل حفاظت محیط زیست استان گیلان