به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز، محمدیان با بیان اینکه جلوگیری از کشت محصولاتی با نیاز آبی زیاد و کشت محصولات کشاورزی با نیاز آبی کم در حاشیه دریاچه ارومیه، از مهمترین راهکارهای جلوگیری ازفاجعه زیستی و تداوم تولید در بخش کشاورزی بشمار می آید افزود: اجرای طرحهاي آبخوانداری و آبخيزداري براي احياي درياچه اروميه لازم می باشد.
وی با بیان اینکه برای مقابله بابحران خشک شدن دریاچه ارومیه، افزایش سطوح کشت در پیرامون حوزه آبریز این دریاچه متوقف شده است گفت: با کشت محصولاتی که نیاز آبی کمی دارند ضمن تداوم تولید، از بروز خطرات زیست محیطی جلوگیری می شود.
محمدیان با اشاره به اینکه کشت پسته وزعفران، گلرنگ و کلزا در راستای تغییر الگوی کشت درحاشیه این دریاچه افزایش یافته است افزود: توسعه آبیاری تحت فشار، پوشش انهار و احداث کانالهای آبیاری در کنار تغییر الگوی کشت در دستور کار قرار دارد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به شوری بیش ازحد آب چاههای حوضه آبریز دریاچه ارومیه گفت: درصورت تشدید این وضعیت 204 هزار هکتار از اراضی کشاورزی حاشیه این دریاچه در 7 شهرستان آذربایجان شرقی به شوره زار تبدیل شده و قابلیت تولید را به صورت کامل از دست می دهد.
وی با بیان اینکه الگوی کشت حاشیه دریاچه ارومیه باید تغییر کند افزود: تغییر الگوی کشت در حاشیه دریاچه ارومیه امکانپذیر است و کشاورزان منطقه نیزبه این اقدام راضی هستند بنابراین بایستی محصولاتی همچون گلرنگ و کلزا جایگزین محصولات زراعی و پسته جایگزین برخی محصولات باغی شود.
محمدیان با اشاره به مقاومت پسته به شوری آب و خاک و موفق بودن کشت این محصول در اراضی حاشیه دریاچه ارومیه، گفت: کشاورزان منطقه باید به شرایط دشوار زراعت در حاشیه این دریاچه واقف گردیده و نسبت به برنامه های الگوی کشت ارائه توجه نمایند.
وی همچنین با اشاره به خسارت وارده به بیش از 65 هزار هکتار از اراضی باغی و زراعی در اثر خشکسالی ، تگرگ و سرمازدگی در آذربایجان شرقی افزود: بایستی تلاش کنیم ضمن ورود یافته های تحقیقاتی مراکز علمی به مزارع ، ضمن کاهش مصرف حامل های انرژی، نسبت به بالابردن ضریب امنتیت غذایی کشور و استان قدمهای موثری برداریم/س