به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران یاسوج، سید حسین صابریˈ در نشست کمیسیون قاچاق کالا و ارز کهگیلویه وبویراحمد افزود:هر چه تمایل به مصرف کالای خارجی بیشتر باشد درصد قاچاق و واردکردن غیرقانونی این کالا ها به کشور نیز بیشتر خواهد بود.
وی با بیان اینکه استان کهگیلویه وبویراحمد استان قاچاق خیز و ناامنی در این زمینه نیست، اظهار کرد: باید بتوان با اطلاع رسانی و فرهنگ سازی بیشتر مردم را نسبت به این پدیده نابهنجار اجتماعی و اقتصادی آگاه کرد.
صابری بر ضرورت تشکیل منظم جلسات کمیسیون قاچاق کالا و ارزو کمیته های زیرمجموعه در سطح استان و شهرستان های استان تاکید کرد.
وی با اشاره به برخی پارامترها و مصادیق در تعریف واژه قاچاق افزود: بسیاری از کارهای غیرقانونی در جامعه جنبه قاچاق دارند ولی مسوولان و متولیان امور بی تفاوت از کنار آنها می گذرند.
استاندار کهگیلویه وبویراحمد افزود: یکی از انواع قاچاق رایج در جامعه و به ویژه در این استان مصرف غیرمجاز انواع خدمات از قبیل آب ، برق و گاز است.
وی با بیان اینکه قاچاق گاز در استان کهگیلویه وبویراحمد بالا است، افزود: عدم نصب کنتور و مصرف غیرقانونی این نوع خدمات عین جرم و قاچاق محسوب می شود.
وی در خصوص بدهکاری جایگاه های سی ان جی در استان گفت: در صورت عدم پرداخت مطالبات شرکت گاز از سوی این جایگاه ها به جای تعطیلی و بروز مشکلات در خدمات رسانی سوخت، افراد دیگری جایگزین آنها شود.
معاون قضایی دادگستری کهگیلویه وبویراحمد نیز در این نشست تعداد کل پرونده های موجود و در حال اجرا در دادسراهای استان را در بخش قاچاق کالا 21 فقره عنوان کرد.
رحیم آوند افزود: 20 فقره از این تعداد مربوط به سال 91 است.
وی بیان کرد: 26 فقره پرونده نیز در حال اجرای حکم است که هفت فقره از آنها مربوط به شهرستاتان گچساران، سه فقره باشت، یک فقره دنا و مابقی مربوط به شهرستان های بویراحمد و کهگیلویه است.
وی تصریح کرد: دو فقره پرونده مربوط به دینارهای مشکوفه بود که با توجه به استعلام از بانک مرکزی این دینارها رایج نبوده و فاقد ارزش و اعتبار لازم بودند.
مدیرگمرک کهگیلویه وبویراحمد نیز در این نشست تعداد کل پرونده های مشکوفه در سال 91 را 145 فقره عنوان کرد و افزود: این تعداد پرونده مکشوفه نسبت به سال 90 حدود دو برابر رشد داشته است.
ˈبهنام احمدی ˈ ارزش ریالی این پرونده ها افزون بر 21میلیارد و 559 میلیون ریال بوده است./س