"جين شائول" در مقاله اي با تحليل نقش قطر در منطقه به ارسال سلاح و تامين هزينه مالي تروريست هاي سوري از سوي دولت قطر اشاره مي كند.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از ورلد سوسياليست، "جين شائول" در آغاز مقاله خود به تلاش سعودي ها و قطري ها در هم پيماني با آمريكا براي حفظ سلطه خود بر منطقه مي نويسد و اشاره مي كند كه "پس از سقوط رژيم ديكتاتوري بن علي در تونس و رژيم حسني مبارك در مصر در دو سال گذشته، قطر تلاش كرده است تا با همكاري عربستان سعودي و تركيه منافع امنيتي آمريكا در خاورميانه و شمال آفريقا را تامين نمايند. قطر در اين ميان تصميم گرفته تا سلطه خود بر منطقه را تثبيت نمايد و در اين راه با عربستان سعودي همدست و هم پيمان است. در اين مسير آنان با منافع استراتژيك واشنگتن هم پيمان اند و در مقابل و عليه ايران قرار گرفته اند و خواهان رقابتي نفتي با ايران، روسيه و چين در منطقه هستند." 

نويسنده در ادامه مي افزايد كه قطر نياز به بازارهاي جديدي براي نفت خود دارد و مي افزايد "بيش از 70 درصد درآمد دولت قطر از فروش نفت حاصل مي شود و براي افزايش فروش خود نياز به بازارهاي جديدي دارد. عربستان سعودي در اين زمينه با اندونزي و نيجريه در رقابت است. به همين خاطر قطر سياست خارجي توسعه طلبانه اي را در سوريه تدوين و اتخاذ نموده است. قطر از زمان استقلال خود از انگليس در سال 1971 توسط رژيم آل ثاني اداره مي شود و سالانه درآمدي در حدود 90 هزار ميليون دلار را از فروش نفت كسب مي كند. اين كشور كوچك با جمعيت 1.7 ميليون نفري خود كه بسياري از آنان را كارگران مهاجر از جنوب و جنوب شرقي آسيا تشكيل مي دهند اداره مي شود. حقوق بسياري از اين كارگران مهاجر پايمال شده است. رژيم آل ثاني هرگونه مخالفتي را سركوب مي كند." 

نويسنده در ادامه به هزينه هاي هنگفت قطر براي افزايش نفوذ خود در منطقه اشاره مي كند و مي نويسد "دولت قطر با استفاده از شبكه تلويزيوني "الجزيره" اهداف خود در سياست خارجي را پيگيري مي كند. قطر با پيمان هاي امنيتي و دفاعي گسترده اي كه با آمريكا امضا نموده عملا در راستاي منافع آن كشور عمل مي كند كه از جمله آنها مي توان به امضاي توافق نامه دفاعي سال 1992 اشاره كرد. در سال 1994 قطر با ساخت پايگاهي نظامي با هزينه 1 ميليون دلار براي آمريكا اين فرصت را فراهم ساخت تا حملاتي را عليه افغانستان و عراق شكل دهد. لازم به ذكر است كه از طريق اين پايگاه ها پهبادهاي آمريكائي حملاتي را نيز عليه پاكستان ترتيب داده اند. در اين پايگاه بيش از 5000 نيروي آمريكائي حضور دارند و دولت آمريكا سالانه بيش از 100 ميليون دلار هزينه صرف نوسازي و تجهيز نيروهاي خود در آنجا مي نمايد." 

نويسنده به نقش قطر در همكاري با ناتو در تجاوز عليه ليبي اشاره مي كند و مي گويد "قطر نقش مهمي را در تجاوز ناتو عليه ليبي در دوران زمامداري معمر قذافي در سال 2011 ايفا نمود. قطر براي حمله نيروهاي ناتو عليه ليبي 2 ميليارد دلار هزينه صرف كرد." 

وي در ادامه اشاره مي كند كه دولت قطر براي تغيير حكومت در سوريه تلاش مي كند و مي گويد "قطر با مهندسي اي كه انجام داده در صدد ساقط نمودن حكومت بشار اسد در سوريه است. قطر نقشي اساسي در ارسال سلاح به تروريست هاي سوري ايفا مي كند و در اين راه با قدرتهاي غربي و كشور هاي عضو شوراي همكاري خليج فارس نيز همدست است. در نوامبر گذشته، دوحه سعي نمود تا ميان ائتلاف مخالفين سوري و ساير نيروهاي معارض سوري ميانجي گري نمايد به اميد آنكه اختلاف و تفرقه ميان آنان پايان يابد." 


برچسب ها: قطر ، سلاح ، سوریه ، تروریست
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار