به گزارش حوزه
حقوقي، قضائي باشگاه خبرنگاران سایت وزارت اطلاعات در گزارشی به بیان آرمانها و دست آوردهای انقلاب اسلامی دربخشهای مختلف پرداخت.متن اين گزارش به شرح زير است: آرمان ها، همان اهداف سلبی و ایجابی انقلابند که مردم به منظور دستیابی به آن ها علیه رژیم پهلوی شوریده و تا سرنگونی آن از پای ننشستند ودستآوردهای انقلاب نیز آرمان هایی هستند که تحقق یافتهاند.
این آرمانها در ابعاد سیاسی، فرهنگی و اجتماعی را میتوان از خلال شعارهای مردم در دوران پیروزی و پیام های رهبران سیاسی و فکری به خصوص رهبری منحصر به فرد امام خمینی (ره) با استفاده از روش تحلیل محتوا بدست آورد و برای نمونه بیست پنج عنوان از این آرمانها را در حوزه فرهنگی و اجتماعی را بر شمردیم و سپس در قسمت دوم مقاله هفده عنوان از آرمانهای اقتصادی را بازگو کردیم و متعاقب آن توجه شما خوانندگان محترم را به دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزههای فرهنگ ،سیاست و اقتصاد جلب نمودیم و اکنون در این قسمت قصد داریم اشارهای به دستآوردهای انقلاب اسلامی در حوزههای فرهنگی و اجتماعی و سیاسی داشته باشیم.
الف. دستآورد های فرهنگی و اجتماعی
1- به وجود آمدن محیطی مناسب جهت رشد کمالات اخلاقی و انسانی و بازگشت به خویشتن.
2- زدودن مظاهر فساد مانند عشرتکده ها و مشروب فروشیها از عرصه ی جامعه.
3- ارتقای نسبی سطح آگاهی های عمومی و روحیه ی تحقیق.
4- مبارزه با بیسوادی، که با موفقیت بیسابقهای همراه بوده است.
5- تأمین امنیت اجتماعی و قضایی و برقراری حقوق مساوی برای مردم.
6- ایجاد روحیه وحدت و برادری.
7- رواج ادبیات انقلابی دینی.
8- افزایش و رشد مطبوعات و نشریات و وسایل ارتباط جمعی و تکثر انتشار آرا و نظریات از طریق رسانههای عمومی؛ از جمله حضور فعال در حوزه مجازی و ماهوارهای و همچنین اجرای طرح موفق افزایش رسانههای صوتی و تصویری اسلامی ( صدا و سیما) در مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن در حوزهها
9- اسلامی کردن مقررات مدنی، جزایی، مالی، اقتصادی، اداری، نظامی و سیاسی.
10- احیای تفکر دینی، تحول در ارزش های اجتماعی و احیای مفاهیمی مانند جهاد، هجرت، شهادت، ایثار، اخلاص و حج سیاسی.
11- هماهنگی بین تعهد و تخصص و دیانت و روشنفکری.
12- همکاری متقابل حوزه و دانشگاه.
13- افزایش ظرفیت دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی و حوزه های علمیه.
14- مردمی شدن قوای مسلح و ایجاد و سازماندهی نیروی بسیج مردمی.
15- معرفی الگوی زن مسلمان؛ انقلاب اسلامی با فراهم ساختن زمینههای تشکیل جشنواره های مختلف بانوان، مطبوعات ویژه ی زنان، تأسیس جمعیت ها و تشکل های مربوطه، فدراسیون ورزشی بانوان و شرکت آنان در صحنه های سیاسی و اجتماعی از جمله کاندیداتوری آنها برای مجلس شورای اسلامی و شورا های شهر و روستا، الگویی نوین از زن مسلمان در عصر حاضر ترسیم و تبلیغات منفی علیه اسلام مانند محرومیت زنان از شرکت در فعالیتهای اجتماعی و ورزشی را خنثی کرد.
16- خود باوری فرهنگی در کشور های اسلامی و جهان سوم؛ انقلاب اسلامی ایران بر اساس اصل نه شرقی نه غربی، الگوی فرهنگی جدیدی برای مسلمانان و مستضعفان جهان به ارمغان آورد.اندیشمندانی که بالندگی تفکرات اسلامی خود را با کمونیسم و سوسیالیسم یا لیبرالیسم غربی سازگار میدیدند، اینک به تفکر اسلامی رهنمون شدهاند.گرایش عمومی به مذهب در جهان با انقلاب اسلامی ارتباط و پیوند واقعی دارد.
17- تأثیر بر نظریات علوم اجتماعی و تئوری پردازان انقلاب؛ انقلاب اسلامی ایران تأثیر «ایدئولوژی » بر تحولات سیاسی و اجتماعی را به خوبی به تصویر کشید و تئوری پردازان انقلاب، مانند اسکاچ پل ، احمد اعجاز، حمزه علوی و جان فورن و میشل فوکو یاما را تحت تأثیر خود قرار داد.
اینان از بعد نفی و اثبات متاثر از تاثیر انقلاب اسلامی داد سخن نموده و به تجزیه و تحلیل انقلاب اسلامی ایران و تاثیرات آن در تحولات جوامع به خصوص در اواخر قرن بیست نظریاتی را بیان داشتهاند.
ب. دستآورد های سیاسی
براساس اين گزارش به نقل از ستاد حقوق بشر، مهمترین این دستآوردها عبارتند از:
1- براندازی حکومت شاهنشاهی و رفع ستم از ملت ایران؛ شاه میکوشید با تکیه بر پول نفت، ارتش 700 هزار نفری، دستگاه های امنیتی همانند ساواک و بهرهمندی از حمایت بیدریغ بیگانگان بالأخص امریکا، حاکمیت رژیم را مقتدر نشان دهد و تصور تزلزل و سقوط آن را از اذ هان بزداید. درعین حال اراده ی الهی بر آن قرار گرفت که مردم کوچه و بازار بدون آنکه به سلاحهای مدرن مسلح باشند،با تکیه به قوانین الهی و اسلامی و پیروی از روحانیت معظم و تحت فرامین بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران امام خمینی (ره) به سلطه ی رژیم شاهنشاهی بر کشور پایان دهند.
2- استقرار نظام جمهوری اسلامی؛ پیروزی انقلاب اسلامی خواسته عمومی در زمینه تشکیل جمهوری اسلامی را محقق نمود. لفظ جمهوری به قالب حکومت و لفظ اسلامی به محتوای آن اشاره دارد. از دیدگاه امام خمینی (ره) چون حکومت جمهوری ناظر به نظام معرفتی خاصی نیست، با نظام اسلامی و نظریه ی ولایت فقیه قابل جمع به نظر میرسد. دو مورد از مهمترین تغییرات کلی در اصول و جهت گیری های این نظام عبارت است از شکلگیری نظام مبتنی بر ولایتفقیه و نقش تعیین کننده مردم در سرنوشت خویش، از طریق استقرار آزادیهای سیاسی و انتخابات عمومی در جامعه.
3-استقرار واقعی نظام شورایی :در حکومت طاغوت استبداد شاهنشاهی برای سرپوشی به خودگامگیها و حکومت دیکتاتور مابانه خود اقدام به راه اندازی خیمه شب بازیهایی به اسم انتخابات در عرصههای مجلس شورای ملی و شوراهای شهری میداد و با انتصاب افرادی خود فروخته به این مجالس ژست حضور مردم در سرنوشت خودشان را میگرفت. در حالی که تمام کسانی که دارای اندک درک سیاسی بودند به خوبی میدانستند آنچه شاه آن را انتخابات مینامید چیزی جز یک خیمه شب بازی برای فریب افکار عمومی دنیا نیست. اما بعد از انقلاب اسلامی ایران و در عمر سی و چند ساله این انقلاب کبیر به طور متوسط سالانه شاهد برگزاری یک انتخابات بزرگ در سطح کشور تا دورترین نقاط این مرز و بوم هستیم و حضور میلیونی مردم و مشارکت بالای 60 الی 80 درصدی مردم در هریک از این انتخابات بیانگر مردمی بودن انقلاب بوده که این بزرگترین دستآورد انقلاب در حوزه مشارکت و حضور مردم در صحنه سیاسی قلمداد میشود.
4- شناسایی خادمین از خائنین: فراز و فرودهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران موجب گردید ، مردم عزیز ایران به پیروی از رهبر کبیر انقلاب (ره) و مقام معظم رهبری (دام ظله العالی ) به خوبی شاهد باشند که کدامیک از جریانات و شخصیتهای سیاسی به این کشور و انقلاب و مردمش وفادار بوده و راه خدمت و خدمت گذاری به مردم را برگزیدهاند و کدامیک راه خیانت و انحراف و سر سپردگی به دشمنان انقلاب و مردم را در پیش گرفته است. فراز و فرودهایی همچون ترورهای منافقین ، خیانت گروهکها و شخصیتهای سیاسی و فتنههای سالهای 78 و 88 به خوبی خادمین را از خائنین برای مردم ایران آشکار نمود.
انتهاي پيام/