تیترامشب/

سیره حکومتی امیرالمومنین علی(ع)

از منظر امام علی(ع) افراد صاحب تجربه، خانواده دار، خداترس و کم طمع باید تصدی پست ها را عهده دار باشند زیرا اینان نه تنها حکومت را به تباهی نمی کشند بلکه مدافع سلامت آن هم هستند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛   رجبی دوانی کارشناس مذهبی در مورد سیره عملی امام علی(ع) در امر حکومت داری گفت: اجرای عدل و برابری و جلوگیری از ظلم به مردم سیره اصلی مولا علی(ع) در زمامداری جامعه اسلامی است.

 
سیره حکومتی امیرالمومنین علی(ع)
 
او با اشاره به نحوه پذیرش حکومت توسط امام علی(ع) گفت: پس از خلیفه سوم مردم به سوی امام علی(ع) رو می آورند و از ایشان به اجبار می خواهند تا رهبری جامعه اسلامی را به عهده بگیرد.
 
او ادامه داد: امام علی(ع) نخست نمی پذیرند تا اینکه به دو شرط خلافت جامعه اسلامی را قبول می کنند، نخست آنکه خداوند از علما نمی پذیرد که گروهی بر گروه دیگر ظلم و ستم و آنها سکوت کنند و دوم  آنکه زمانی که مردم به سوی فردی می آیند و از او می خواهند تا زمام حکومت را برعهده بگیرد تکلیف بر آن فرد تمام می شود، لذا ایشان می گویند اگر این دو مورد نبود زمام حکومت را رها می کردم تا هرکه خواهد بر پشت آن سوار شود.
 
او افزود: امام علی(ع) معتقد بودند که حکومت باید در خدمت مردم باشد نه آنکه از جایگاهی بالا به مردم نگاه و در حق مردم ظلم و ستم کند.
 
او در ادامه به فراز دیگری از کلام امام علی(ع) اشاره کرد که رضایت عامه مردم را به خواص ترجیح می دهند و در نامه ای به مالک اشتر سفارش کردند؛ مبادا برای رضایت خواص خشم توده ها را برانگیزی زیرا بعضا خواص خواسته هایی دارند که با منافع مردم ناسازگار است و  برآوردن آن خواسته ها ظلم مستقیم به مردم به حساب می آید.
 
او ادامه داد: در قرآن آمده که وای بر کم فروشان، که اینان با خشم خداوند قرین می شوند لذا مولا علی(ع) هم هرآنچه که حق مردم را ضایع می کرد از جمله با احتکار به شدت برخورد می کردند، ایشان در بازار کوفه می گشت و هرکجا گران فروشی می دید با خطا کاران برخورد می کردند، ایشان به مالک سفارش می کند که مراقب بستگانت باش تا با گرفتن رانت هایی حق دیگران را ضایع نکنند.
 
رجبی دوانی ملاک افراد را برای تصدی پست های مهم از منظر امام علی(ع) چنین برمی شمار که: افراد باتجربه، خانواده دار، خدا ترس و کم طمع را بر پست ها بگمار زیرا اینان دچار فساد نمی شوند و حق مردم را نادیده نمی گیرند.
 
او آفت حکومت ها را اعطای پست ها بدون ملاک‌های دینی برشمرد و گفت: در این دسته از حکومت های رانتی، پست ها به واسطه رفاقت ها و خویشاوندی ها تقسیم می شوند که نتیجه ای جز تباهی ندارند.
 
این کارشناس دینی گفت: حقوق بشر امروزی اگرچه زیباست اما فریب و دروغی بیش نیست، زیرا عملا رعایت نمی شود، هرکجا منافعشان حکم کند آن را می پذیرند و هرکجا نخواستند آن را زیرپا می گذارند از جمله جنایت هایی که در یمن و فلسطین درحال وقوع است که سازمان بین المللی در مقابل آن سکوت کرده و در مقابل همین سازمان مدافع حقوق بشر از تروریست های منطقه ای یعنی رژیم صعودی و صهیونیستی به عنوان عاملان به حقوق بشر یاد می کند و از جنایت هایش هم دفاع می کنند.
 
این کارشناس دینی در نگاهی نقادانه به برخی بحث های مطرح شده در روزهای اخیر یکی از مسئولان کشور گفت: امیر مومنان برای مردم ارزش و جایگاهی بالا قائل بودند و رهبری مردم از منظر ایشان به انتخاب و بیعت مردم نبود.
 
او افزود: ایشان جایگاه خویش را از آن خدای بزرگ و متعال می دانستند ولی متاسفانه اخیرا بحثی مطرح شد که حضرت علی علیه السلام معتقد به انتخاب و رای مردم بودند و گفته اند" مبنای حکومت و ولایت را انتخاب مردم می دانند و فرموده اند هرکس را که شما برگزینید و انتخاب کنید من هم اطلاعات و اجرا می کنم و این مطلب در جهت رد نظرات قرآنی و سیره پیامبر گرامی اسلام و اعتقادات شیعه است.
 
او ادامه داد: اگر چنین موضوعی صحت داشت دیگر حضرت علی علیه السلام به این شکل مورد ظلم قرار نمی گرفتند و به خانه وی حمله نمی شد تا حضرت زهرا (س) به شهادت برسند.
 
منبع:پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار