قبل از رویت و کسب اطمینان از اصالت کالا از پرداخت هر گونه مبالغ تحت عنوان بیعانه به فروشندگان اینترنتی خودداری کنید.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ پریسا بهرامی - رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی کردستان اظهار کرد:  فروشگاه‌های اینترنتی بسیاری در شبکه‌های اجتماعی فعالیت دارند  کهبرخی از این صفحات و کانال‌ها با هدف کلاهبرداری از شهروندان راه اندازی شده و کالا‌هایی که در آنها تبلیغ می‌شود وجود خارجی ندارند.

سرهنگ فیض الله منصوری افزود: شهروندان قبل از خرید از فروشگاه‌های اینترنتی باید از صحت و اعتبار آن اطمینان حاصل کنند.

وی با بیان اینکه سال گذشته با وجود ارائه هشدار‌های سایبری به عناوین مختلف، برگزاری کلاس‌های آگاه سازی برای جامعه هدف و موضوعات پیشگیرانه متعدد، شاهد افزایش ۲۳ درصدی وقوع جرایم سایبری در سطح استان در مقایسه با سال ۱۴۰۲ بودیم، ادامه داد: در همین زمینه ۷۹۳ نفر دستگیر و تحویل مقام قضایی شدند.

به گفته رئیس پلیس فتا کردستان، میزان کشفیات جرائم سایبری در مقایسه با مدت مشابه سال پیش از آن،  ۱۲ درصد افزایش داشت.

سرهنگ منصوری با یادآوری اینکه از ۱۰۰ درصد جرایم سایبری استان، ۷۱ درصد آن به جرایم مالی اختصاص دارد، افزود: در این جرائم، ده‌ها میلیارد تومان از حساب مردم به سرقت رفته و این موضوع نشانگر آن است که مردم در حوزه مالی توجهی به هشدار‌های سایبری پلیس فتا نمی‌کنند.

وی ادامه داد: در حوزه مالی هم بیشتر ین جرم به کلاهبرداری‌های رایانه‌ای (بحث خرید از سایت‌های آگهی محور و شبکه‌های اجتماعی است) که ابتدا اقدام به پرداخت بیعانه و یا کل وجه کالا کرده‌اند، اما فروشنده جوابگو نبوده و کاربر مورد کلاهبرداری قرار گرفته‌اند.

سرهنگ منصوری یادآور شد: بیش از ۸۹درصد از جرایم سایبری در سال ۱۴۰۳ در سطح استان منجر به کشف شد.

وی به کاربران توصیه کرد به هر فروشگاهی در اینستاگرام و تلگرام و پیام‌رسان‌های دیگر اعتماد نکنند و از فروشگاه‌های اینترنتی معتبر و شناخته شده خرید کنند ئ اگر قصد خرید اینترنتی از شبکه‌های اجتماعی دارند حتما دقت داشته باشند که این صفحات دارای وب سایت معتبر به همراه نماد اعتماد الکترونیکی باشند و از وب سایت‌های فروشگاهی معتبر و مجاز و فروشگاه‌های اینترنتی ثبت‌شده در سایت Enamad.ir خرید کنند.

وی ادامه داد: مرکز فوریت‌های سایبری راه اندازی شده تا مردم با شماره ۰۹۶۳۸۰ تخلفات و جرایم سایبری را اطلاع دهند؛ ضمن اینکه آدرس fata.gov.ir نیز آماده پاسخگویی به کاربران باست.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۸ ۲۴ فروردين ۱۴۰۴
کلا خرید اینترنتی پر ریسک هست اگر تحمل شکست و سرقت ندارید خرید اینترنتی نکنید. خرید حضوری درسته گرونتره ولی قابل مشاهده و استناد است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۳ ۲۴ فروردين ۱۴۰۴
یکی از فروaندگان بزرگ اینترنتی که در راه کلاهبرداری افتاده دی جی کالاست در زمان کرونا به بهانه اینکه باید پرداخت الکترونی باشد تا بیماری کرونا ازدیاد پیدا نگند اعلام کرد اول بهایی گالا را دریافت میکنم و بعد کالا را ارسال میکنم تا جلوگیری از سرایت کرونا را کرده باشیم ولی چطور کالا را با ارائه کارت شناسایی تحویل دهند باعث انتقال کرونا نمیشد ولی کشیدن کارت و پرداخت بهایی کالا باعث شیوع کرونا میشد بماند.این رویه بعد از کرونا هم تا به امروز باقی مانده که شاهد بروز مشکلات زیادی شده از جمله مغایرت کالای سفارشی با کالای دریافتی بی کیفیتی کالا و هیچ نهاد نظارتی هم نیست برخورد کند و پلیس فتا هم فقط بیانیه میدهد بسم الله این گوی و این میدان به دی جی کالا و شرکت های شبیه آن اعلام کنید در صورتیکه قبل از تحویل کالا بهای آنرا دریافت کنید مجرم محسوب میشوید و با شما قانونی برخورد میشود شما بجای اینکه به مجرم هشدار دهید و با آن برخورد کنید به مردم هشدار میدهید و دست مجرم را برای ارتکاب جرم باز میگذارید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۳ ۲۴ فروردين ۱۴۰۴
دیجی کالا ایده خوبی است و تنها مشکلش بعضا ارسال ابزار و وسایل قلابی توسط برخی فروشندگان هست که اخیرا تعدادشان زیادتر شده است و دیگر آن اصل بودن و قابل اعتماد بودن قبلی را ندارد. شاید بتوان وسیله خریداری شده را پس داد یا تعویض کرد اما وقت و زمان از دست رفته شما قابل بازگشت نیست. جدای از اینکه مبالغ و قیمتهای بالای کالاها در دیجی کالا غیر قابل قول است از طرفی کیفیت کالاها در حد قابل قبول نیست.
امیدوارم این فروشگاه این مشکلات را حل کند
Iran (Islamic Republic of)
ح ق
۱۰:۲۶ ۲۴ فروردين ۱۴۰۴
با سلام
کدوم فروشگاه اینترنتی تو ایران قبل از دریافت وجه کامل کالا و کرایه حمل ، کالای مورد درخواست مشتری را براش ارسال میکنه؟ لطفاً اگه سراغ دارید آنها را به ما معرفی یا اطلاع رسانی عمومی کنید،در ضمن جهت اطلاع جنابعالی اینماد هم هیچ کاره است و زرت و زرت فقط مجوز فعالیت صادر میکنه بعد از صدور مجوز هیچ اقدامی در رابطه با خلاف فروشگاه متخلف انجام نمی دهد،ضمناً حتی فروشگاه های متخلف با مالکیت مالک قبلی و تغییر نام فروشگاه و آدرس فروشگاه مجوزهای جدید گرفته و همچنان کار خود را انجام می دهند.
لطفا دقیق پیگیری و اقدام بعد اطلاع رسانی فرمائید ،
با تشکر از زحمات شما .
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۰۹:۴۲ ۲۴ فروردين ۱۴۰۴
تمام سایتها را ۱۵ روز مجبور به نگهداری پول بصورت امانت کنید تا اصالت خرید و فروش ثابت شود ،اگر معامله درست بود پول به فروشنده پرداخت شود ،همه سایتهای خارجی این کار را کردند با جلب رضایت کاربران خود را زیاد کردند ،