یک کارشناس غذا و دارو با اشاره به رشد قارچ‌های خودرو در فصل بهار گفت: مصرف این نوع قارچ‌ها می‌تواند منجر به مسمومیت‌های شدید گوارشی و در مواردی حتی مرگ شود.

باشگاه خبرنگاران جوان - امیر طاهر قربانی کارشناس غذا و دارو با اشاره به رشد قارچ‌های خودرو در فصل بهار تصریح کرد: ظاهر فریبنده این قارچ‌ها نباید باعث اطمینان خاطر شود، زیرا برخی از آنها به‌شدت سمی است و می‌تواند سلامت افراد را به‌طور جدی تهدید کند و تشخیص قارچ‌های سمی از انواع خوراکی از طریق ویژگی‌های ظاهری امکان‌پذیر نیست و تنها کارشناسان مجرب در این حوزه می‌توانند این تمایز را تشخیص دهند.

وی اظهار کرد: علائم مسمومیت معمولا بین ۵ تا ۱۲ ساعت پس از مصرف ظاهر می‌شود و در صورت تاخیر در بروز علائم، خطر سمی بودن بیشتر است.

قربانی گفت: برای پیشگیری از مسمومیت، باید از مصرف قارچ‌های خودرو به ویژه آنهایی که در کنار تنه درختان خشک شده می‌روید، خودداری کرد و تنها قارچ‌هایی که توسط مراکز مجاز عرضه می‌شوند، مصرف شود.

به گفته کارشناس غذا و دارو، روش‌های سنتی مانند تغییر رنگ قاشق نقره یا مشاهده حشرات اطراف قارچ معیار‌هایی برای تشخیص سمی بودن قارچ‌ها نیستند.

وی با بیان اینکه تعداد مراجعه کنندگان به بیمارستان‌ها در اثر مسمومیت با قارچ سمی نشان دهنده درصد بالای قربانیان و شایع بودن این مسمومیت در کشور است، افزود: سموم برخی قارچ‌های سمی در برابر گرما مقاوم هستند و فرآیند‌های پخت نمی‌تواند آنها را بی‌اثر کند.

منبع: سازمان غذا و دارو

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار