
باشگاه خبرنگاران جوان؛ مینا عظیمی - مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا امروز جمعه گفت که این کشور از طریق مذاکره با طرفین، به صلح در مناقشه اوکراین نزدیکتر است.
روبیو در یک کنفرانس مطبوعاتی در مقر ناتو در بروکسل گفت: آمریکا نیازمند مشاهده پیشرفت واقعی در حل مناقشه در اوکراین است.
در همین راستا روبیو فاش کرد که فشارها از سوی برخی اعضای کنگره آمریکا بر دولت ترامپ برای اعمال تحریمهای بیشتر علیه روسیه افزایش خواهد یافت.
پیش از این کایا کالاس، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفته بود که روبیو در جریان گفتوگوها در بروکسل، تعهد داده است که به منافع اتحادیه اروپا و اوکراین احترام بگذارد.
به گفته رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، وزیر آمریکایی تضمینهایی ارائه کرده است مبنی بر اینکه واشنگتن در جریان مذاکرات با روسیه هیچ امتیازی مغایر با منافع اوکراین و اتحادیه اروپا ارائه نخواهد کرد.
شایان ذکر است که بروکسل در روزهای ۳ و ۴ آوریل میزبان نشست وزرای خارجه کشورهای عضو ناتو با حضور مارکو روبیو برای نخستین بار است.
در همین حال، روزنامه پولیتیکو ادعا کرد که گفتگوی تلفنی دورهای آتی بین ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، ممکن است قبل یا بعد از پایان هفته آینده انجام شود.
این روزنامه به نقل از منابعی در اروپا نوشت: انتظاراتی وجود دارد مبنی بر اینکه گفتگوی تلفنی دیگری بین ترامپ و پوتین یا قبل یا بعد از پایان این هفته انجام خواهد شد.
در ۱۸ مارس گذشته، ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ یک گفتگوی مهم تقریبا دو ساعت و نیمه با هدف تعیین چارچوبی برای پایان دادن به مناقشه اوکراین انجام دادند.
کرملین تایید کرد که رئیس جمهور روسیه علاوه بر مناقشه اوکراین، مسائل بینالمللی دیگر را نیز با رئیس جمهور آمریکا مورد بحث قرار داده است.
در بیانیه کرملین پس از گفتگوی تلفنی بین روسای جمهور آمده است: ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ به مسائل دیگری که در دستور کار بینالمللی قرار دارند، از جمله وضعیت خاورمیانه و منطقه دریای سرخ، پرداختند. تلاش مشترکی برای تثبیت اوضاع در مناطق بحرانی و ایجاد همکاری در زمینه منع گسترش هستهای و امنیت جهانی صورت خواهد گرفت.
مسکو و واشنگتن پیش از این نسبت به گفتوگوهای اخیر بین خود ابراز خوشبینی کرده بودند، اما توافق کردند که مهمترین مسائل حل نشده در مورد صلح در مناقشه اوکراین تنها از طریق تماس در سطوح عالی قابل حل است.
منبع: آر تی